Super League: «Βόλτα» του Ολυμπιακού στη Μυτιλήνη, 2-0, την Καλλονή

Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2015 21:27
UPD:21:32
INTIME SPORTS/ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Το 15ο σερί «τρίποντο» των Πειραιωτών ήρθε με πολύ άνετο τρόπο απέναντι στην ουραγό της βαθμολογίας.
A- A A+

Μία ακόμη εύκολη νίκη πέτυχε ο Ολυμπιακός στη Super League, αυτή την φορά επί της Καλλονής με 2-0, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Το 15ο σερί «τρίποντο» των Πειραιωτών ήρθε με πολύ άνετο τρόπο απέναντι στην ουραγό της βαθμολογίας. Δύο πέναλτι του Κώστα Φορτούνη στο πρώτο μέρος έβαλαν τις βάσεις για να περάσουν ένα ευχάριστο βράδυ οι «ερυθρόλευκοι» και να αυξήσουν ακόμη περισσότερο τη διαφορά από τους διώκτες τους. 

Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν εμφανής σε όλο το 90λεπτο. Ο Ολυμπιακός μπήκε στο ματς με σκοπό να «καθαρίσει» γρήγορα και στο 9ο λεπτό προηγήθηκε με το πέναλτι του Φορτούνη, μετά το χέρι του Κρολ στη σέντρα του σκόρερ των «ερυθρόλευκων» από την «ασβεστένια βούλα». Στο 13΄ το σουτ του Νουρμάζ σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Παρά την ανωτερότητά του στον αγωνιστικό χώρο, ο Ολυμπιακός «σφράγισε» -ουσιαστικά- τη νίκη του με δεύτερο πέναλτι, το οποίο αμφισβητήθηκε έντονα από τους γηπεδούχους. Ο Μάνταλος, στο 35΄, είδε παράβαση στο πέσιμο του Φορτούνη από τον Δαύκου, υπέδειξε την «εσχάτη των ποινών» και ταυτόχρονα και απέβαλλε τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, όντας ο τελευταίος παίκτης. Παράβαση δεν φαίνεται να υπάρχει, τουλάχιστον από το δεξί χέρι του 27χρονου τερματοφύλακα της Καλλονής, αν και δεν φαίνεται ξεκάθαρα από το τηλεοπτικό ριπλέι εάν υπάρχει επαφή με το αριστερό. Μία δύσκολη φάση, που πήρε... επάνω του ο Μάνταλος.

Από τη στιγμή που έγινε το 2-0 με το 12ο γκολ του διεθνούς μέσου στο πρωτάθλημα (πρώτος σκόρερ) και με την Καλλονή να μένει με 10 παίκτες το υπόλοιπο του αγώνα ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Στο δεύτερο μέρος οι πρωτοπόροι της βαθμολογίας έχασαν πάρα πολλές ευκαιρίες για να διευρύνουν το σκορ, ωστόσο, το σκορ δεν άλλαξε.

Οι γηπεδούχοι, παρά το γεγονός ότι αγωνίζονταν με παίκτη λιγότερο από το 38΄ δεν κλείστηκαν στην άμυνά τους και ζήτησαν το γκολ. Στο 78΄ έχασαν σημαντική ευκαιρία μετά το σουτ του Μάρκοβιτς να μπλοκάρει ο Ρομπέρτο και στο 80΄ μετά το φάουλ του Γουερε, η μπάλα βρήκε στο δεξί δοκάρι κι έφυγε άουτ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις