Συνεχίζονται οι έρευνες για αγνοούμενους στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου

Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2015 17:12
UPD:17:18
REUTERS/ALKIS KONSTANTINIDIS

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το ναυάγιο σημειώθηκε όταν το 9 μέτρων ξύλινο σκάφος, στο οποίο επέβαινε υπέρμετρος αριθμός ατόμων, πήρε απότομη κλίση με αποτέλεσμα να υπάρξει εισροή υδάτων και να βυθιστεί (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Συνεχίζονται οι έρευνες των λιμενικών αρχών με τη συνδρομή και της Frontex για τον εντοπισμό αγνοούμενων ανοιχτά του Φαρμακονησίου μετά το ναυάγιο που κόστισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους μεταξύ των οποίων και έξι παιδιά. Από το σημείο της τραγωδίας έχουν περισυλλεγεί σώα 26 άτομα.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το λιμενικό οι αρμόδιες αρχές καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για τη διάσωση ανθρώπων στη θάλασσα, «ωστόσο αναζητείται διεθνής παρέμβαση για τον έλεγχο και την πρόληψη στα σημεία επιβίβασης των μεταναστών, ώστε να αποτρέπεται η πλεύση πλωτών φέρετρων στο Αιγαίο»

Οι διασωθέντες μαζί με τους σορούς των νεκρών μεταναστών μεταφέρθηκαν στη Λέρο.

Επίσης δύο μικρά κορίτσια που συμπεριλαμβάνονται στους διασωθέντες διακομίσθηκαν στη διάρκεια της νύχτας με ελικόπτερο Super Puma στο νοσοκομείο της Σάμου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το ναυάγιο σημειώθηκε όταν το 9 μέτρων ξύλινο σκάφος, στο οποίο επέβαινε υπέρμετρος αριθμός ατόμων, πήρε απότομη κλίση με αποτέλεσμα να υπάρξει εισροή υδάτων και να βυθιστεί.

Τη βαθιά τους οδύνη για το τραγικό περιστατικό εξέφρασαν ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχος Αθανάσιος Αθανασόπουλος, εκ μέρους των στελεχών του Σώματος.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή