Έξι παιδιά νεκρά στο ναυάγιο ανοιχτά του Φαρμακονησίου

Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2015 11:12
UPD:13:07
INTIME NEWS/ΛΑΓΟΥΤΑΡΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Στους 12 ανήλθαν οι νεκροί από τη βύθιση ξύλινου σκάφους που μετέφερε μετανάστες, βορειοανατολικά του Φαρμακονησίου.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, από τη θάλασσα ανασύρθηκαν οι σοροί έξι παιδιών, δύο γυναικών και τεσσάρων ανδρών. Μέχρι στιγμής περισυλέχθησαν σώα 26 άτομα ενώ σύμφωνα με τις μαρτυρίες των διασωθέντων 10-13 ακόμα μετανάστες αγνοούνται.

Από τις 2 τα μεσάνυχτα, βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος για τον εντοπισμό των αγνοουμένων. Στην επιχείρηση συμμετέχει ελικόπτερο Super Puma, κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού και δυο σκάφη του Λιμενικού.

Το ναυάγιο συνέβη όταν το ξύλινο σκάφος, περίπου 9 μέτρων, στο οποίο επέβαιναν 47 έως 50 πρόσφυγες, ανατράπηκε και βυθίστηκε λόγω εισροής υδάτων.

Ο υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αθ. Αθανασόπουλος εξέφρασαν την βαθιά οδύνη τους για το τραγικό περιστατικό. Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, «οι ελληνικές αρχές συνεπικουρούμενες και από τον FRONTEX καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για τη διάσωση στη θάλασσα», ενώ «αναζητείται διεθνής παρέμβαση για τον έλεγχο και την πρόληψη στα σημεία επιβίβασης ώστε να αποτρέπεται η πλεύση πλωτών φερέτρων στο Αιγαίο».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή