Θ. Παπαθεοδώρου: Πρόσκαιρη λύση η μεταφορά των μεταναστών στην Αθήνα

Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2015 14:47
UPD:14:49
EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Ο υπεύθυνος του Τομέα Μεταναστευτικής Πολιτικής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

A- A A+

«Η επέμβαση της αστυνομίας στην Ειδομένη και η μεταφορά των μεταναστών στην Αθήνα αποτελεί μια πρόσκαιρη και εμβαλωτική λύση», παρατηρεί ο υπεύθυνος του Τομέα Μεταναστευτικής Πολιτικής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρος Παπαθεοδώρου. 

Επίσης, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα κανένα σχέδιο για την προσωρινή διαμονή, τη δυνατότητα υποβολής αιτήματος ασύλου, ή την επιστροφή/επαναπροώθηση των ανθρώπων αυτών.

Ο κ. Παπαθεοδώρου επιμένει ότι η μεταφορά του προβλήματος από την Ειδομένη στην Αθήνα δεν αποτελεί βιώσιμη λύση, καθώς λειτουργούν κυκλώματα διακίνησης που εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο.   

«Ζητάμε από την κυβέρνηση να ενημερώσει τη Βουλή και τον ελληνικό λαό για τους σχεδιασμούς της σχετικά με τον επερχόμενο εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα. Μεταξύ αυτών βρίσκονται και ασυνόδευτοι ανήλικοι», συμπληρώνει.

Τέλος, ζητεί από την κυβέρνηση να προωθήσει στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα πρόταση για τη σωτηρία των παιδιών που χάνονται σχεδόν κάθε μέρα στο Αιγαίο. 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή