Κίνα: Εγκληματική και «μη κρατική» η περσινή μεγάλη κυβερνοεπίθεση εναντίον αμερικανικών δικτύων

Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2015 00:00
UPD:00:00
SHUTTERSTOCK

Στο πλαίσιο των κυβερνοεπιθέσεων υπεκλάπησαν προσωπικά δεδομένα, περιλαμβανομένων ονομάτων, αριθμών κοινωνικής ασφάλισης και διευθύνσεις 22 εκατ. νυν και πρώην ομοσπονδιακών υπαλλήλων και εργολάβων, καθώς και 5,6 εκατ. δακτυλικά αποτυπώματα

A- A A+

Το κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι η έρευνα πάνω σε μια μαζική κυβερνοεπίθεση/ παραβίαση αμερικανικών συστημάτων πέρυσι, η οποία επηρέασε πάνω από 22 εκατ. ομοσπονδιακούς υπαλλήλους, οφείλεται σε εγκληματική δραστηριότητα και δεν ήταν κρατικής προέλευσης/ στηριζόμενη από την κυβέρνηση της χώρας.

Σε δημοσίευμα σχετικά με συνάντηση ανάμεσα σε κορυφαίους Αμερικανούς και Κινέζους αξιωματούχους γύρω από θέματα κυβερνοασφαλείας στην Ουάσινγκτον, αναφέρεται ότι το ζήτημα της παραβίασης του United States Office of Personnel Management (OPM) συζητήθηκε.

Ωστόσο, δεν έγιναν γνωστές λεπτομέρειες σχετικά με το αν υπήρξε συμφωνία επί του ζητήματος μεταξύ των δύο πλευρών.Η υπόθεση εξετάζεται ενδελεχώς από τότε που έγινε γνωστό, νωρίτερα μέσα στο έτος, ότι το ΟΡΜ είχε δεχτεί δύο κυβερνοεπιθέσεις μεγάλης κλίμακας, που αξιωματούχοι συνέδεαν με Κινέζους χάκερ.

Στο πλαίσιό τους υπεκλάπησαν προσωπικά δεδομένα, περιλαμβανομένων ονομάτων, αριθμών κοινωνικής ασφάλισης και διευθύνσεις 22 εκατ. νυν και πρώην ομοσπονδιακών υπαλλήλων και εργολάβων, καθώς και 5,6 εκατ. δακτυλικά αποτυπώματα. Αμερικανοί και Κινέζοι αξιωματούχοι συναντήθηκαν αυτή την εβδομάδα στην Ουάσινγκτον για τον πρώτο γύρο συνομιλιών πάνω σε θέματα κυβερνοασφαλείας, μετά την υπογραφή διμερούς συνθήκης κατά του hacking τον Σεπτέμβριο.

Προτεινόμενα για εσάς