Θρύλος «11Χ11» με ηγέτη Φορτούνη, ισοφάρισε το ρεκόρ του Μπούκοβι

Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2015 22:23
UPD:23:10
INTIME SPORTS/LATO KLODIAN

Η επιθετικότητα του Ολυμπιακού στο πρώτο δεκάλεπτο εξανεμίστηκε γρήγορα, καθώς αν εξαιρεθεί το σουτ του Κασάμι στο 2ο λεπτό που απέκρουσε δύσκολα στην αριστερή γωνία του ο Μπαντής, οι Αρκάδες αντιπαρήλθαν και με την τακτική τους έβγαλαν τους γηπεδούχους από το ρυθμό τους και δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα.

A- A A+

Ο Κώστας Φορτούνης «εκτέλεσε» την πρώην ομάδα του και οδήγησε τον Ολυμπιακό στην πιο δύσκολη φετινή νίκη του, με τον πρωταθλητή να επικρατεί στο άδειο (λόγω τιμωρίας) «Γ. Καραϊσκάκης» του Αστέρα Τρίπολης με 3-0, να σημειώνει την ενδέκατη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια και να υποχρεώνει τον αντίπαλό του στην πρώτη ήττα στη Σούπερ Λίγκα, ύστερα από έξι αγώνες, ισοφαρίζοντας παράλληλα το ρεκόρ που κρατούσε από την περίοδο 1966-67, επί Μάρτον Μπούκοβι στον πάγκο του συλλόγου.

Η επιθετικότητα του Ολυμπιακού στο πρώτο δεκάλεπτο εξανεμίστηκε γρήγορα, καθώς αν εξαιρεθεί το σουτ του Κασάμι στο 2ο λεπτό που απέκρουσε δύσκολα στην αριστερή γωνία του ο Μπαντής, οι Αρκάδες αντιπαρήλθαν και με την τακτική τους έβγαλαν τους γηπεδούχους από το ρυθμό τους και δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα.

Από την άλλη, πάντως, ούτε και απείλησαν, αν και στο 20΄ ο βοηθός υπέδειξε λανθασμένα σε θέση οφ σάιντ τον Παπαδόπουλο που έβγαινε απέναντι στον Ρομπέρτο, καθώς τον έμπειρο επιθετικό των Αρκάδων κάλυπτε ο Μαζουακού.

Ακόμη κι έτσι πάντως η ομάδα του Μάρκο Σίλβα είχε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, αλλά τη σπατάλησε φθηνά ο Ιντέγε στο 31΄: σε βαθιά μπαλιά του Κασάμι στην πλάτη της άμυνας ο Ντουρμάζ από αριστερά γύρισε την μπάλα στην περιοχή με τη μία, παράλληλα με την εστία, με τον Νιγηριανό επιθετικό να αστοχεί από ελαφρώς πλάγια θέση απέναντι σε σχεδόν άδεια εστία!  

Ο Ολυμπιακός έχασε νέα πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 51΄, όταν ο Ντουρμάζ μπήκε από πλάγια δεξιά θέση στην περιοχή αλλά αντί να πασάρει δίπλα του επέλεξε να γίνει ήρωας και νικήθηκε από τον Μπαντή, στερώντας από την ομάδα του ένα πιθανό γκολ με διαφορετική επιλογή.

INTIME SPORTS/ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε πολύ από τον Αστέρα Τρίπολης στα πρώτα 70 λεπτά στο άδειο «Γ. Καραϊσκάκης», αλλά από τη στιγμή που ο Φορτούνης άνοιξε το σκορ στο 73΄ από τα 11 μέτρα οι φιλοξενούμενοι κατέρρευσαν.

Με τους γηπεδούχους να αδυνατούν να πατήσουν περιοχή, ήταν αναμενόμενο αλλά και λογικό ότι η όποια απειλή για την εστία του Αστέρα θα προερχόταν από κάποια «στημένη» μπάλα. Έτσι, αφού στο 70΄ το φάουλ του Ντουρμάζ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι με απόκρουση και του Μπαντή, στο 73΄ το σκορ άνοιξε.

Ο διαιτητής Κύζας καταλόγισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κουρμπέλη στο 72ο λεπτό, σε εκτέλεση κόρνερ και ο Φορτούνης «εκτέλεσε» από τα 11 μέτρα τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Ο Αστέρας υποχρεώθηκε να αλλάξει τακτική κι έτσι ο Ολυμπιακός βρήκε χώρους για να σκοράρει άλλα δύο γκολ, στο 80΄ με ωραίο αριστερό σουτ του Φορτούνη εκτός περιοχής και ύστερα στο 86΄ με τον Ιντέγε, που εξιλεώθηκε για τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία του.

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε πολύ από τον Αστέρα Τρίπολης στα πρώτα 70 λεπτά στο άδειο «Γ. Καραϊσκάκης», αλλά από τη στιγμή που ο Φορτούνης άνοιξε το σκορ στο 73΄ από τα 11 μέτρα οι φιλοξενούμενοι κατέρρευσαν και δέχθηκαν άλλα δύο γκολ, το δεύτερο επίσης από τον διεθνή μεσοεπιθετικό στο 80΄ και το τρίτο από τον Ιντέγε στο 86΄, ενώ για την ομάδα της Τρίπολης μείωσε στις καθυστερήσεις ο Γιάννου, που πήρε το ριμπάουντ ύστερα από την απόκρουση του Ρομπέρτο ύστερα από το πέναλτι που εκτέλεσε ο ίδιος.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις