Νίκη (2-1) ύστερα από 2,5 χρόνια για Παναθηναϊκό στο Περιστέρι

Σάββατο, 07 Νοεμβρίου 2015 21:24
UPD:21:28
INTIME SPORTS/ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
A- A A+

Νίκη με ανατροπή για τον Παναθηναϊκό χάρις στον Μπεργκ που επέστρεψε στα γκολ και χάρισε στην ομάδα του μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί του Ατρόμητου με 2-1, εν αναμονή του νέου προπονητή του Αντρέα Στραματσόνι και στο ντεμπούτο του Τραϊανού Δέλλα στον πάγκο της ομάδας των δυτικών προαστίων.

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στο ξεκίνημα, είχε κυκλοφορία της μπάλας και προσπάθησε να παίξει αλλά φάσεις δεν έβγαιναν, σε ένα παιχνίδι που είχε αρκετά δυνατά μαρκαρίσματα και τρεις κίτρινες κάρτες. Στο 3΄ ο Λουντ πλάσαρε αδύναμα από γύρισμα του Βέμερ και ο Γκορμπούνοφ δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει την μπάλα, στο 11΄ σουτ του Ναπολεόνι κόντραρε στον Σάντσεθ και η μπάλα πέρασε άουτ, για να χαθούν δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες προς το τέλος του ημιχρόνου.

Στο 42΄ ο Αμπέντ, στην πρώτη καλή στιγμή του στο παιχνίδι, βγήκε απέναντι στον τερματοφύλακα των γηπεδούχων αλλά ο Γκορμπούνοφ τού έκλεισε το οπτικό πεδίο και απέκρουσε, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Στιλ «ζήλεψε» το συνάδελφό του και αρνήθηκε το γκολ στον Ναπολεόνι, νικώντας στο τετ α τετ τον Ιταλό επιθετικό.

Το δεύτερο ημίχρονο, όμως, ξεκίνησε με γκολ για τον Ατρόμητο. Στο 52ο λεπτό ο Αμπέντ «πούλησε» την μπάλα στο κέντρο του γηπέδου, ο Ναπολεόνι δέχθηκε την κάθετη πάσα, «άδειασε» εύκολα Τριανταφυλλόπουλο, Πράνιτς και με έξοχο αριστερό πλασέ σημείωσε ένα εξαιρετικό γκολ.

Αίφνης το παιχνίδι απέκτησε άλλη ταχύτητα, με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει στις δύο περιοχές. Στο 57΄ ο Καρέλης σούταρε σε πρώτο χρόνο στέλνοντας την μπάλα στα αντίπαλα σώματα και στην εξέλιξη της σούταρε εκ νέου, με τον Γκορμπούνοφ να αποκρούει σωτήρια.

Στο επόμενο λεπτό ο Λευκορώσος τερματοφύλακας έβγαλε στην αντεπίθεση τους συμπαίκτες του με τα χέρια, ο Ναπολεόνι διήνυσε περίπου 50 μέτρα με την μπάλα στα πόδια και έξω από την περιοχή του Παναθηναϊκού εξαπέλυσε ένα πολύ τεχνικό σουτ, στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 61΄ ο Μπεργκ έβγαλε κάθετη για τον Καρέλη με… τακουνάκι, εκείνος βρέθηκε σε καλή θέση αλλά πλάγια και ο Γκορμπούνοφ επενέβη και πάλι σωτήρια, για να χάσει την ευκαιρία όχι του αγώνα αλλά της χρονιάς ο Γοδόι  στο 71΄, όταν με «κολλημένη» την αντίπαλη άμυνα σε εκτέλεση φάουλ του Πίτου Γκαρσία και με τον Στιλ καθηλωμένο, σούταρε από τα δύο μέτρα πάνω από το δοκάρι!

Μια χαμένη ευκαιρία την οποία ο Ατρόμητος πλήρωσε ακριβά ένα λεπτό αργότερα, όταν ο Μπεργκ έκανε συρτή σέντρα μέσα στη μεγάλη περιοχή και ο Καρέλης με πλασέ στην κίνηση έφερε το παιχνίδι στα «ίσα», για να έχει ένα εν κινήσει άστοχο βολέ ο Μαρσελίνιο στο 81΄.

Οι «πράσινοι» έφτασαν τελικά στην ανατροπή με το τρίτο φετινό γκολ του Μπεργκ, το οποίο ο Σουηδός σημείωσε στο 84ο λεπτό σε μια αντιστροφή ρόλων: αυτή τη φορά ήταν ο Καρέλης που βρήκε μέσα στην περιοχή τον Σουηδό, από «τυφλό» γέμισμα του Ατζαγκούν και ο Μπεργκ με «σκαστό» σουτ νίκησε τον Γκορμπούνοφ, δίνοντας νίκη στην ομάδα του στο Περιστέρι ύστερα από 2,5 χρόνια.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις