Super League: Έβαλε «φρένο» στον Πλατανιά ο Πανιώνιος (2-1) στη Νέα Σμύρνη

Σάββατο, 07 Νοεμβρίου 2015 16:52
UPD:16:54
INTIME SPORTS/ΒΛΑΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
A- A A+

«Φρένο» στο σερί του Πλατανιά (4 ματς αήττητος) έβαλε ο Πανιώνιος. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη επιβλήθηκε με 2-1 των Κρητικών στη Νέα Σμύρνη, στο ματς που άνοιξε την «αυλαία» της 10ης αγωνιστικής της Super League.

Η εκπληκτική πορεία των «κυανέρυθρων» στο πρωτάθλημα συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Μετά το «στραβοπάτημα» στην έδρα τους με τη Βέροια (8η αγωνιστική) οι Νεοσμυρνιώτες νίκησαν εκτός έδρας τον Λεβαδειακό και σήμερα κατεβάλλαν και την αντίσταση του φορμαρισμένου Πλατανιά, «σκαρφαλώνοντας»- έστω και προσωρινά- στην 2η θέση της βαθμολογίας (6η νίκη στο πρωτάθλημα).

Οι Χανιώτες μετά από 3 σερί νίκες στη Super League και μία ισοπαλία στο κύπελλο με τον Ολυμπιακό γνώρισαν την ήττα, που ήταν η 5η στο πρωτάθλημα. Η κρητική ομάδα, πάντως, έδειξε πολύ καλά στοιχεία και ίσως να δικαιούτο κάτι περισσότερο στο ματς, με βάση τη συνολική της εικόνα. Απέδειξε, πάντως, ότι έχει μέλλον κι αν συνεχίσει έτσι η παραμονή της θα επιτευχθεί με σχετικά εύκολο τρόπο.

Το πρώτο 45λεπτο στη Νέα Σμύρνη δεν πρόσφερε συγκινήσεις. Ο ρυθμός του αγώνα ήταν γρήγορος, αλλά οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες λίγες, με τους γηπεδούχους χωρίς να παίζουν σπουδαίο ποδόσφαιρο να αποδεικνύονται πιο αποτελεσματικοί.

Ο Πλατανιάς σε γενικές γραμμές ήταν καλύτερος στον αγωνιστικό χώρο, μπήκε πιο δυνατά στο ματς, αλλά βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 8΄. Από τη σέντρα του Μπουμάλ, ο Καραμάνος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά της πέρασε τη γραμμή της εστίας του Σωτηρίου, για να μπει μπροστά ο Πανιώνιος (1-0).

Πίεσε στη συνέχεια η ομάδα του Παράσχου για την ισοφάριση, με καλύτερη στιγμή την κεφαλιά του Ιτούα που πέρασε άουτ, ενώ προς το τέλος του ημιχρόνου οι Γουνδουλάκης και Μιλούνοβιτς βγήκαν με καλές προϋποθέσεις , αλλά ο Παπαδόπουλος ήταν σε ετοιμότητα.

Το σκηνικό του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο, αυτή την φορά, όμως, με τους Χανιώτες να «ανταμείβονται» για την ανωτερότητά τους. Από το κόρνερ του Μιλούνοβιτς ο Ιτούα σημάδεψε σωστά και με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσια (1-1). Ακολούθησαν δύο καλές στιγμές για κάθε ομάδα, αρχικά με το σουτ του Γουνδουλάκη να περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και στο 73΄ με τον Σωτηρίου να διώχνει δύσκολα το σουτ του Οικονόμου.

Το παιχνίδι κρίθηκε στο 80΄. Πρωταγωνιστής και πάλι ο Μπουμάλ, ο οποίος τροφοδότησε τον Ανσαριφάντ που με πλασέ έδωσε ξανά το προβάδισμα στον Πανιώνιο (2-1). 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις