Super League: Τρίτη σερί νίκη ο Πλατανιάς με 2-1 επί της Καλλονής

Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2015 19:26
UPD:19:27
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΤΤΑΚΟΣ

Οι παίκτες του Πλατανιά πανηγυρίζουν κατά τη διάρκεια του αγώνα ποδοσφαίρου Πλατανιάς Χανίων – ΑΕΛ Καλλονής, για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.

A- A A+

Σε παιχνίδι που «σημαδεύτηκε» από την τραγική διαιτησία του Σπάθα και των βοηθών του, ο Πλατανιάς επιβλήθηκε με 2-1 της Καλλονής στα Περιβόλια.

Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου επιβεβαίωσε την ανοδική της πορεία πετυχαίνοντας την τρίτη συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα της Super League (προηγήθηκαν αυτές επί των Πανθρακικού και Παναιτωλικού με 4-0 και 2-1 αντίστοιχα), ενώ ήταν το 4ο συνεχόμενο ματς που απέφυγε την ήττα (2-2 με τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο μεσοβδόμαδα).

Αρνητικός πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο διαιτητής Ηλίας Σπάθας, ο οποίος με την απόφασή του να αποβάλλει τον Χογκ στο 80΄ «τίναξε το ματς στον αέρα».

Ο γκολκίπερ της Καλλονής στην προσπάθειά του να ανακόψει τον Γιακουμάκη βγήκε έξω από την περιοχή του και η μπάλα τον βρήκε στο στήθος. Ο Σπάθας, όμως, είδε χέρι, απέβαλλε τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων και από την φάση αυτή προήλθε το νικητήριο γκολ των γηπεδούχων, τέσσερα λεπτά αργότερα.

Αξίζει να επισημανθεί ότι και το γκολ με το οποίο προηγήθηκε η Καλλονή προήλθε από θέση οφσάιντ του σκόρερ, Μπαργκάν, γεγονός που δεν υπέπεσε στην αντίληψη του βοηθού του Σπάθα, Ζησιμόπουλου.

Η Καλλονή «πάγωσε» τα Περιβόλια στο 5΄. Μετά την ασυνεννοησία ανάμεσα στους Μπανανά και Σελίν ο Γεωργίου πλάσαρε ο Σωτηρίου, ο οποίος έδιωξε με τα πόδια και στο «ριμπάουντ» ο Μπαργκάν «έγραψε» το 1-0 για την Καλλονή. Γκολ που δεν θα έπρεπε να μετρήσει, καθώς την ώρα του πλασέ από τον Γεωργίου ο επιθετικός της ομάδας του Θεοδωρίδη ήταν εκτεθειμένος κι από τη στιγμή που η μπάλα επέστρεψε σ΄ εκείνον σκόραρε από θέση οφσάιντ.

Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν γρήγορα. Στο 17ο λεπτό από τη σέντρα του Γκνιάτιτς, ο Ανγκούλο με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Χογκ (1-1) και όλα ξεκίνησαν από το… μηδέν.

Ο Πλατανιάς έχασε μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί πριν τη λήξη του πρώτου μέρους και συγκεκριμένα στο 38΄, όταν μετά το σουτ του Γιακουμάκη η μπάλα βρήκε το δεξί δοκάρι και στην επαναφορά της ο Γουνδουλάκης κατάφερε να αστοχήσει σε άδειο τέρμα!

Ανοιχτό ποδόσφαιρο παίχτηκε και στο δεύτερο μέρος με τις δύο ομάδες να κυνηγούν το γκολ. Η Καλλονή απείλησε ξανά στα πρώτα λεπτά με την κάθετη μπαλιά του Μανούσου να μη βρίσκει κάποιο συμπαίκτη του, ενώ ακολούθησε ένα 10λεπτο στο διάστημα του οποίου οι γηπεδούχοι έφτασαν τρεις φορές κοντά στο γκολ με τους Γιακουμάκη, Κουλιμπαλί και Γουνδουλάκη (ο τελευταίος αστόχησε από πολύ κοντά).

Το παιχνίδι όδευε προς την ισοπαλία, αλλά ο Σπάθας είχε διαφορετική άποψη. Στο 80΄ είδε χέρι στην έξοδο του Χογκ για να σταματήσει τον Γιακουμάκη και αφού απέβαλλε τον τερματοφύλακα της Καλλονής από το φάουλ που εκτελέστηκε, ο Γιακουμάκης με προβολή, μετά την ασταθή επέμβαση του Δαύκου, χάρισε το «τρίποντο» στον Πλατανιά (2-1).  

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις