David Bowie: Νέο άλμπουμ για τον εμβληματικό καλλιτέχνη

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2015 16:30
A- A A+

Στις 8 Ιανουαρίου, ο David Bowie συμπληρώνει τα 69 του χρόνια και θέλησε να το γιορτάσει κυκλοφορώντας το 25ο άλμπουμ της καριέρας του. Ο δίσκος θα έχει τίτλο «Blackstar», θα αποτελείται από επτά τραγούδια και θα διαρκεί 45 λεπτά.

Σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου, στον «Blackstar», ο διάσημος Βρετανός καλλιτέχνης συνεργάζεται με το γερμανικό electro συγκρότημα Kraftwerk. Ο δίσκος θα έχει, επίσης, κάποια τζαζ κομμάτια μιας και ηχογραφήθηκε με μουσικούς της τζαζ,  αλλά θα έχει ακόμα και γρηγοριανές ψαλμωδίες. Ήδη, η νέα δουλειά του Bowie χαρακτηρίζεται «παράξενη» αφού ο δίσκος αποτελείται από μακροσκελή τζαζ  τζαμαρίσματα, τα οποία δένουν  με τον ηλεκτρονικό ήχο των κλασικών γερμανικών συγκροτημάτων της δεκαετίας του ’70.

Το ομώνυμο κομμάτι του άλμπουμ - διάρκειας δέκα λεπτών -  χρησιμοποιήθηκε πρόσφατα για να «ντύσει» μουσικά  τη σειρά «The Last Panthers», αλλά θα ακουστεί και  στη μουσική θεατρική παράσταση «Lazarus», η οποία φέρει την υπογραφή του Bowie και είναι βασισμένη στο επιστημονικής φαντασίας μυθιστόρημα του Walter Tevis «The Man Who Fell To Earth» (1963), όπως είχε βασιστεί αντίστοιχα και η ομότιτλη ταινία του 1976 σε σκηνοθεσία Nic Roeg και στην οποία είχε πρωταγωνιστήσει ο ίδιος ο εμβληματικός ερμηνευτής.

Τη μουσική της παράστασης έχει αναλάβει ο Bowie, επανεκτελώντας παλιά τραγούδια και δημιουργώντας νέα. Οι παραστάσεις θα ξεκινήσουν στις 18 Νοεμβρίου στο Theatre Workshop της Νέας Υόρκης.

naftemporiki.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς