Στήριξη των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών επιδιώκει το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015 14:02
UPD:14:45
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Ο κ. Αποστόλου ανάφερε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι των αγροτών εξέφρασαν τον σοβαρό προβληματισμό τους αναφορικά με το ασφαλιστικό.

A- A A+
Διαφορετική και πιο δίκαιη μεταχείριση για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες σχεδιάζει η κυβέρνηση όπως ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου στη συνάντηση με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων.

Ξεκαθάρισε δε τη βούληση της κυβέρνησης να συνεχίσει ο αγρότης να καλλιεργεί και η αγροτική παραγωγή να αποτελεί σημαντικό κομμάτι όχι μόνο της διατροφικής επάρκειας αλλά και της ανταγωνιστικότητας στο διεθνές περιβάλλον.

Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν τα νέα δεδομένα που φέρνει η συμφωνία με τους δανειστές και η διατύπωση ρεαλιστικών προτάσεων, προκειμένου να μετριαστούν οι επιπτώσεις στον αγροτικό κόσμο.

EUROKINISI
Ο κ. Αποστόλου ανάφερε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι των αγροτών εξέφρασαν τον σοβαρό προβληματισμό τους αναφορικά με το ασφαλιστικό, για το οποίο σημείωσε ότι «θα μας βοηθήσει σημαντικά στην περαιτέρω επεξεργασία της πρότασης, ώστε να είμαστε πιο έτοιμοι και αποτελεσματικοί».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι σχεδιάζεται διαφορετική και πιο δίκαιη μεταχείριση για τον κατά κύριο επάγγελμα αγρότη.

Σημειώνεται, ότι επιδιώκεται ένας νέος ορισμός, σύμφωνα με τον οποίο επαγγελματίας αγρότης θα είναι αυτός με εισόδημα τουλάχιστον 50% από αγροτική δραστηριότητα.

Οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Συντονιστικής ζήτησαν από τον υπουργό να μην υπάρξουν δυσμενείς αλλαγές στη φορολόγησή τους και το ασφαλιστικό, αλλιώς οι δυναμικές κινητοποιήσεις είναι μονόδρομος.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, θα περιμένουν τις τελικές προτάσεις του υπουργείου, όπως θα διαμορφωθούν μετά τη συζήτηση με τους εταίρους για να καθορίσουν την τελική στάση τους.

Αυτή την ώρα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης συναντάται με την Πανελλήνια Πρωτοβουλία Αγροτών.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή