Δ. Σιούφας: Κυρίαρχη επιλογή στις εκλογές, το κατάλληλο, το χρήσιμο, το αποτελεσματικό

Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015 18:28
UPD:18:31
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Ο κ. Σιούφας παρατηρεί ότι όλος ο πολιτικός κόσμος έχει προσφέρει πολλά στη χώρα αλλά και βαρύνεται και με λάθη και με παραλείψεις (φωτ. αρχείου).

A- A A+

«Πάνω από το "παλιό" ή το "νέο" πρέπει πάντα να είναι κυρίαρχη επιλογή το κατάλληλο, το χρήσιμο, το αποτελεσματικό για την εποχή και τη συγκυρία», επισημαίνει σε δήλωση του για τις εκλογές ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας, σύμφωνα με τον οποίο κορμός της νέας κυβέρνησης πρέπει να είναι το κόμμα το οποίο στη παρούσα συγκυρία έχει εσωτερική σταθερότητα και εξωτερική φερεγγυότητα, χωρίς άπιαστα οράματα και άχρηστα πειράματα.

«Το κόμμα που δεν θα συνεχίσει τα αβέβαια, τα εκρηκτικά και ζημιογόνα πειράματα με τις ιδέες του, τις πολιτικές του, τις στρατηγικές και τακτικές του, τους ανθρώπους του, τους εταίρους, τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών. Το κόμμα του οποίου η πολιτική της εθνικής συναίνεσης και της ευρείας πολιτικής συνεργασίας αποτελεί κορυφαία προγραμματική προτεραιότητα χωρίς προκαταλήψεις ή εμμονές», συνεχίζει ο κ. Σιούφας και εκτιμά ότι σήμερα το μόνο κόμμα διακυβέρνησης που χαρακτηρίζεται θετικά με αυτά τα κριτήρια «είναι αναμφισβήτητα η Νέα Δημοκρατία».

Όπως αναφέρει ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, την Κυριακή γίνονται οι ολιγότερο χρήσιμες εκλογές των τελευταίων δεκαετιών. «Θα έπρεπε να είχαν αποφευχθεί και να είχαμε οδηγηθεί σε συναινετικές λύσεις από τη Βουλή που διαλύθηκε, χωρίς μικροπολιτικές σκοπιμότητες και διαδικασίες», εξηγεί.

Παράλληλα, τονίζει ότι στη συγκυρία που βρίσκεται τώρα η χώρα έχει τεράστια σημασία η σοφία επιλογής της ψήφου από κάθε πολίτη.

Ο κ. Σιούφας παρατηρεί ότι όλος ο πολιτικός κόσμος έχει προσφέρει πολλά στη χώρα αλλά και βαρύνεται και με λάθη και με παραλείψεις. «Τους τελευταίους μήνες μάλιστα η σοβαρότητα και η πυκνότητα αδικαιολόγητων λαθών και παραλείψεων ξεπέρασε κάθε ιστορικό προηγούμενο και κάθε βαθμό επικινδυνότητας», συμπληρώνει.

Όπως εκτιμά, σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία όλος ο πολιτικός κόσμος μπορεί και οφείλει να προσφέρει και να συνδράμει στη σωτηρία του τόπου. «Ιδιαίτερα τα μεγάλα κόμματα διακυβέρνησης. Με σύνεση, συναίνεση και με το εθνικό πάνω από το κομματικό συμφέρον», διευκρινίζει..

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής αναφέρει ότι ο αρχηγός της Ν.Δ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης αναδεικνύει μεγάλη και ηγετική καταλληλότητα σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία. «Έχω την πεποίθηση ότι όλες οι συμπολίτισσες και όλοι οι συμπολίτες θα αναδείξουν την ψήφο τους σε σοφή και γενναία πράξη σωτηρίας της Πατρίδας, με λογισμό και γνώση», σημειώνει ο κ. Σιούφας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή