Σε αναποφάσιστους, αποχή και προσφυγικό εστιάζουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015 17:58
UPD:19:31
SOOC/Konstantinos Tsakalidis

Δημοσκοπικά οι αναποφάσιστοι, αλλά κυρίως η αποχή από την κάλπη είναι ο μεγάλος αντίπαλος της Κουμουνδούρου, με τους συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα να εκτιμούν ότι η πλειοψηφία τους είναι πρώην ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ.

A- A A+

του Δημήτρη Χατζηνικόλα

Κορυφώνεται σήμερα και αύριο η προεκλογική «μάχη» με τις κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις στην Αθήνα, σήμερα στην Ομόνοια για τη Ν.Δ. και αύριο Παρασκευή στο Σύνταγμα για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσκοπικά οι αναποφάσιστοι, αλλά κυρίως η αποχή από την κάλπη είναι ο μεγάλος αντίπαλος της Κουμουνδούρου, με τους συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα να εκτιμούν ότι η πλειοψηφία τους είναι πρώην ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ. Ενδεικτική είναι μια φωτογραφία ενός γκράφιτι που φωτογράφησε πρώτος ένας φωτογράφος του Reuters σε δρόμο της Αθήνας που εμφάνιζε τον Α. Τσίπρα ως Άγιο και την οποία «ανέβασε» σήμερα στον λογαριασμό του στο twitter ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας θέλησε με αυτόν τον τρόπο να σχολιάσει χθεσινή φωτογραφία οπαδού του ΣΥΡΙΖΑ που σπεύδει να του φιλίσει το χέρι πριν από την ομιλία του στην Πάτρα βάζοντας λεζάντα στη φωτογραφία του γκράφιτι «ούτε Άγιοι είμαστε να μας χειροφιλούν ούτε γίνονται θαύματα αν απέχεις».

Το μήνυμα είναι σαφές, λένε στην Κουμουνδούρου: «Δεν είμαστε αλάνθαστοι, αλλά είμαστε το μοναδικό κόμμα που μπορεί να βγάλει τη χώρα από μια κρίση όπου την έσπρωξαν λάθος επιλογές δεκαετιών».      

Παράλληλα ανεβάζουν τους τόνους έναντι της ΝΔ για την υπόθεση Φλαμπουράρη, κάνοντας λόγο για «ενορχηστρωμένη επίθεση ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ με πρόσχημα την επαγγελματική ιδιότητα του Αλ. Φλαμπουράρη», για την οποία «αντί η Ν.Δ. να κρατήσει αποστάσεις από αυτήν την άθλια προσπάθεια συκοφάντησης ενός πολιτικού προσώπου που απάντησε με δημόσια έγγραφα και ντοκουμέντα, συντάσσεται με τον κίτρινο Tύπο».

Στη Ν.Δ. δημοσκοπικά βλέπουν με ανησυχία τη Χρυσή Αυγή να αντέχει και να βρίσκεται τρίτο κόμμα.

Παράλληλα ανησυχούν για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην κάλπη η κατάσταση με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στα νησιά και γι' αυτό ο κ. Μεϊμαράκης, σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ, εκφράζει την άποψη ότι στο λεγόμενο προσφυγικό-μεταναστευτικό «έχουμε ξεπεράσει τα όρια αντοχής της κοινωνίας και της οικονομίας» και ότι «η πολιτική ανοικτών συνόρων δημιουργεί αδιέξοδα».

Τέλος, ο κ. Μεϊμαράκης εμφανίζεται βέβαιος ότι η Ν.Δ. θα είναι πρώτο κόμμα και ότι τη Δευτέρα θα λάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή