Συνάντηση Δ. Κουτσούμπα με αντιπροσωπείες ομοσπονδιών από τα σώματα ασφαλείας

Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015 17:29
UPD:17:32
Eurokinissi/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Ο κ. Κουτσούμπας ανέπτυξε τη θέση ότι το ΚΚΕ δεν ταυτίζει το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας με τον κατασταλτικό ρόλο που έχουν αυτά τα Σώματα (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Συνάντηση με εκπροσώπους του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος, από τις ομοσπονδίες ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, ΠΟΕΥΠΣ, ΠΟΕΠΛΣ, ΕΑΠΣ και ΠΕΑΛΣ, είχε την Πέμπτη ο γ.γ. της Κ.Ε. του Κομμουνιστικού Κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας στον Περισσό.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμα ο υποψήφιος βουλευτής Β' Αθήνας του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης και ο υποναύαρχος ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού και υποψήφιος βουλευτής Α' Πειραιώς, Γιάννης Ντουνιαδάκης.

Σύμφωνα με σχετικό ενημερωτικό δελτίο του ΚΚΕ, οι εκπρόσωποι των ομοσπονδιών εξέθεσαν στο κ. Κουτσούμπα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην υπηρεσία τους σχετικά με το ασφαλιστικό τους, τα επικουρικά τους Ταμεία και ζήτησαν να εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ για τις αποδοχές τους.

Τόνισαν, επίσης, την ανάγκη ομογενοποίησης του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και την επιτακτική ανάγκη να ενισχυθούν όλες οι υπηρεσίες που ασχολούνται με το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα.

Ο κ. Κουτσούμπας ανέπτυξε τη θέση ότι το ΚΚΕ δεν ταυτίζει το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας με τον κατασταλτικό ρόλο που έχουν αυτά τα Σώματα. Ανέδειξε την αναγκαιότητα της διεκδίκησης λύσεων για τα προβλήματα του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας μαζί με το λαό που αγωνίζεται ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική.

Παράλληλα, δήλωσε τη σταθερή συμπαράσταση του κόμματος για τα αιτήματα του προσωπικού σε ασφαλιστικό, εργασιακά και άλλα προβλήματα.

Στο μεταξύ, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι ο λαός στην κάλπη της Κυριακής «έχοντας πλέον απτά στοιχεία ότι δεν μπορεί να ασκηθεί φιλολαϊκή πολιτική στο πλαίσιο της ΕΕ και του καπιταλιστικού μονόδρομου, πρέπει να αχρηστεύσει τις παγίδες προκειμένου να τον κάνουν συνένοχο της αντιλαϊκής πολιτικής και να ενισχύσει το ΚΚΕ γιατί υπάρχει λύση στον δρόμο της ανατροπής».

Πρόσθεσε δε ότι «σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί διέξοδο για τον λαό η γρήγορη εφαρμογή του μνημονίου στο όνομα της ταχύτερης απαλλαγής από αυτό».

Επίσης, ο κ. Κουτσούμπας εξήγησε την άποψη του ΚΚΕ για την πορεία εξέλιξης της κρίσης σε σύνδεση με το διεθνές οικονομικό περιβάλλον.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή