Στην τελική ευθεία για τις εκλογές - Ξεκίνησε η «μάχη» της πλατείας

Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015 10:28
UPD:11:45
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές τα επιτελεία των δύο κομμάτων επικεντρώνονται στη μεγάλη δεξαμενή των αναποφάσιστων.

A- A A+

Του Δημήτρη Χατζηνικόλα

Με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Λάρισα και την κεντρική συγκέντρωση της Λαϊκής Ενότητας στην Ομόνοια ξεκίνησε χθες και η «μάχη της πλατείας» τρεις ημέρες πριν τη λήξη της προεκλογικής περιόδου.

Ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει σήμερα στην Πάτρα -είναι υποψήφιος σε Πάτρα και Λάρισα, αύριο στο Ηράκλειο και θα ολοκληρώσει με τη μεγάλη συγκέντρωση στην Αθήνα στο Σύνταγμα το βράδυ της Παρασκευής. Είναι μια συγκέντρωση στην οποία οι επιτελείς της Κουμουνδούρου αποδίδουν μεγάλη σημασία, προσδοκώντας να «κλέψουν» τις εντυπώσεις της τελευταίας στιγμής. 

Χθες πάντως ο κ. Τσίπρας, ο οποίος θα είναι και το κεντρικό πρόσωπο της καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ, (κεντρικό μότο μέχρι τις εκλογές θα είναι ότι “την Κυριακή ψηφίζουμε πρωθυπουργό”) από τη Λάρισα ζήτησε να μην πάει καμία ψήφος χαμένη, επιμένοντας σε μία «ιισχυρή εντολή διακυβέρνησης με άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία».

Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ θα λάβει χώρα στην Ομόνοια αύριο το βράδυ. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εντείνει τη δημόσια παρουσία του με συνεντεύξεις σε ΜΜΕ και με την προσωπική του παρουσία στα διαφημιστικά σποτ του κόμματος. Δεν αποκλείεται την Παρασκευή να μιλήσει σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών στις γυναίκες της ΝΔ.

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές τα επιτελεία των δύο κομμάτων επικεντρώνονται στη μεγάλη δεξαμενή των αναποφάσιστων -παραμένει σε διψήφιο ποσοστό- αλλά και στην αποχή που απ' ό,τι φαίνεται θα είναι μεγαλύτερη από την αντίστοιχη των εκλογών του Ιανουαρίου.

Και στις δύο αυτές ομάδες πολιτών κυριαρχούν όσοι στις 25 Ιανουαρίου ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ. Συνεπώς η στάση τους θα καθορίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό το τελικό αποτέλεσμα της κάλπης. Τέλος, στα επιτελεία των δύο κομμάτων δίνουν σημασία και στις υπόγειες μετακινήσεις ψηφοφόρων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ αν και έως τώρα στοιχεία δείχνουν ότι η διαφορά δεν είναι μεγάλη και αν δεν αλλάξει κάτι μέχρι την Κυριακή δεν θα επηρεάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή