Σίλβα: Κανένας δεν νιώθει άνετος στο γήπεδό μας

Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2015 19:59
UPD:20:02
INTIME SPORTS/LATO KLODIAN

Ο προπονητής της πειραϊκής ομάδας, Μάρκο Σίλβα, δήλωσε ότι η ομάδα του θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει τα μειονεκτήματα του αντίπαλου και πως, ουσιαστικά, έχει κατασταλάξει στο πλάνο του για τη συνάντηση με τους Βαυαρούς.

A- A A+

Ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να παίξει με την Μπάγερν Μονάχου, να κάνει το παιχνίδι του και να προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατό αύριο, απέναντι σε μια από τις ποιοτικότερες και πιο δυνατές ομάδες του παγκόσμιου ποδοσφαιρικού στερεώματος.

Αυτό τόνισε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο προπονητής της πειραϊκής ομάδας, Μάρκο Σίλβα, δηλώνοντας ότι η ομάδα του θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει τα μειονεκτήματα του αντίπαλου και πως, ουσιαστικά, έχει κατασταλάξει στο πλάνο του για τη συνάντηση με τους Βαυαρούς. 

Συγκεκριμένα, ο νεαρός τεχνικός απάντησε για:

Τις αδυναμίες της Μπάγερν: «Η αλήθεια είναι ότι έχουμε ασχοληθεί πολύ περισσότερο με τα πλεονεκτήματά της και αυτά έχουμε περισσότερο στο μυαλό μας. Αν ο αντίπαλος έχει κάποια μειονεκτήματα θα θέλαμε να τα κρατήσουμε για τον εαυτό μας και να τα εκμεταλλευτούμε. Καμία ομάδα πάντως δεν νιώθει άνετα όταν έρχεται στο γήπεδό μας. Εμείς είμαστε προετοιμασμένοι για να παίξουμε αυτό το μεγάλο ματς».

Το αν θα παίξει αμυντικά: «Όποια στρατηγική και να επιλέξεις, από τη στιγμή που ξεκινάει το ματς όλα οδηγούνται με βάση πώς πάει το παιχνίδι. Όταν έχεις την μπάλα στην κατοχή σου παίζεις επιθετικά, όταν την έχει ο αντίπαλος κοιτάς την άμυνα. Ξέρουμε ότι είναι ένας αντίπαλος που είναι κυρίαρχος του παιχνιδιού συνήθως, έχει την κατοχή κι εμείς είμαστε προετοιμασμένοι για να προσαρμοστούμε στις ανάγκες του παιχνιδιού και να είμαστε καλά αμυντικά όταν επιτίθεται και να βλάψουμε και εμείς τον αντίπαλο με ευκαιρίες».

Την κατάσταση της Μπάγερν: «Δεν θα σταθούμε στο τελευταίο παιχνίδι που έκανε η Μπάγερν (με την Άουγκσμπουργκ). Έχουμε πάει πολύ πιο πίσω, όταν είχε κερδίσει με 3-0 τη Λεβερκούζεν. Το μέγεθος του αντιπάλου το έχουμε δει. Δεν θα σταθούμε στις απουσίες τους, όλες οι ομάδες έχουν τον τρόπο να καλύψουν τα κενά τους. Έχουν άλλες εναλλακτικές λύσεις να παρουσιάσουν και δεν είναι λίγες».

Το αν έχει πάρει τις αποφάσεις του: «Η αλήθεια είναι ότι πολλές αμφιβολίες δεν έχω. Γνωρίζω την κατάσταση που βρίσκονται οι παίκτες μας. Έχω αρχίσει εδώ και πολύ καιρό να προετοιμάζω το παιχνίδι και να δοκιμάζω τις διάφορες εναλλακτικές. Αν υπάρχει κάποια αμφιβολία είναι σε θέματα που θα τα δω την τελευταία στιγμή. Σε γενικές γραμμές έχω καταλήξει».

Το μήνυμα που στέλνει στον κόσμο του Ολυμπιακού: «Το μήνυμα έχει σταλεί πρώτα από εκείνους προς εμάς και είναι φανταστικό. Είναι πάντα στο πλευρό μας, είναι φανταστικοί φίλαθλοι, ξέρουμε ότι θα έρθουν να απολαύσουν το παιχνίδι και να μας βοηθήσουν. Ξέρουμε ότι από την πλευρά μας έχουμε την ευθύνη να τα δώσουμε όλα. Αύριο υπάρχουν τρία αποτελέσματα: εμείς θα τα δώσουμε όλα για το καλύτερο δυνατό». 

Από τους ποδοσφαιριστές της πειραϊκής ομάδας παρέστη ο Ρομπέρτο, που σχολίασε ότι «πρέπει να παίξουμε το παιχνίδι μας, ξέρουμε ποιον αντίπαλο έχουμε, γνωρίζουμε σε τι διοργάνωση παίζουμε, αλλά και ότι καμία ομάδα δεν αισθάνεται άνετα στο Καραϊσκάκης. Ίσως έχω δίκιο ίσως όχι, θα το ξέρουμε αύριο βράδυ».

Για το βαθμό ετοιμότητας της ομάδας του και την αυτοπεποίθηση των συμπαικτών του είπε πως «πάντα είσαι εσύ αυτός που βάζεις τα όριά σου. Κάθε ομάδα που κάνει νίκες απέναντι στους καλύτερους πιστεύει ότι μπορεί να κάνει το ίδιο ξανά. Κάθε παιχνίδι όμως είναι διαφορετικό, εμείς είμαστε προετοιμασμένοι για τη διοργάνωση και θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε και κόντρα στη Μπάγερν».

Ο Ισπανός τερματοφύλακας ρωτήθηκε επίσης για την περυσινή καταπληκτική απόδοση που είχε στα περισσότερα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ. «Τα περυσινά αποτελέσματα οφείλονται σε όλη ομάδα, στην προσπάθεια όλων των παικτών κι όχι ενός. Είναι αδύνατον να παίζει καλά μόνο ένας και να έρχονται αυτά τα αποτελέσματα» απάντησε.

«Πέρσι είχαμε πολύ καλή απόδοση, όλη η ομάδα έπαιξε καλά και ιδιαίτερα μέσα στο γήπεδό μας ήμασταν ιδιαίτερα δυνατοί και είμαστε ικανοί να κάνουμε κάθε αντίπαλο να νιώθει άβολα στο Καραϊσκάκης. Μακάρι και αύριο να κάνουμε ένα τέτοιο παιχνίδι» συμπλήρωσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις