Γκουαρντιόλα: Ομάδα με ποιότητα ο Ολυμπιακός

Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2015 19:34
UPD:19:39
INTIME SPORTS/LATO KLODIAN

Ο Γκουαρντιόλα ρωτήθηκε αν γνωρίζει τον Ολυμπιακό και αν ίσχυαν οι φήμες σχετικά με μεταγραφική κρούση των ερυθρολεύκων το 2001, δηλαδή τη χρονιά που αμυντικός μέσος αποκτήθηκε ο Κριστιάν Καρεμπέ. «Δεν θυμάμαι το 2001. Έχει περάσει πολύ καιρός. Ξέρω όμως ότι η ατμόσφαιρα που θα συναντήσουμε αύριο θα είναι θερμή» απάντησε.

A- A A+

Ποδόσφαιρο αλλά και... πολιτική περιλάμβανε η συνέντευξη Τύπου του προπονητή της Μπάγερν, Πεπ Γκουαρντιόλα, για τον αυριανό αγώνα της ομάδας του με τον Ολυμπιακό στο "Γ. Καραϊσκάκης", στην πρεμιέρα των δύο πρωταθλητών στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Για το θέμα των προσφύγων και τη στάση της Γερμανίας ο Ισπανός τεχνικός εκτιμά ότι «το πρόβλημα δεν είναι απλό, άρα δεν είναι απλή και η λύση. Κι εμείς οι Καταλανοί ήμασταν κάποτε πρόσφυγες και μας δέχθηκαν άλλες χώρες. Νιώθω πολύ περήφανος για την ομάδα αλλά και για τη χώρα στην οποία ζω».

Όσο για το ποδόσφαιρο; «Θέλουμε να έχουμε μια καλή απόδοση, να κοντρολάρουμε το παιχνίδι. Να παίξουμε δυνατά. Χαιρόμαστε που παίζουμε στην Ελλάδα. Ξέρουμε ότι ο Ολυμπιακός είναι δυνατή ομάδα, και με τον Βαλβέρδε αλλά και τώρα. Έχει κατακτήσει πάρα πολλούς τίτλους, αγωνίζεται στο Τσάμπιονς Λιγκ και όλες οι ομάδες του Τσάμπιονς Λιγκ είναι δυνατές».

Ο Γκουαρντιόλα ρωτήθηκε αν γνωρίζει τον Ολυμπιακό και αν ίσχυαν οι φήμες σχετικά με μεταγραφική κρούση των ερυθρολεύκων το 2001, δηλαδή τη χρονιά που αμυντικός μέσος αποκτήθηκε ο Κριστιάν Καρεμπέ. «Δεν θυμάμαι το 2001. Έχει περάσει πολύ καιρός. Ξέρω όμως ότι η ατμόσφαιρα που θα συναντήσουμε αύριο θα είναι θερμή» απάντησε.

«Έχω μελετήσει τον Ολυμπιακό. Διαθέτει πολύ καλή ομάδα με τους Ντομίνγκες, Καμπιάσο. Διαθέτει Πορτογάλο προπονητή κάτι που σημαίνει ότι θα είναι οργανωμένοι αμυντικά. Το γεγονός ότι έχει "6 στα 6" στα ευρωπαϊκά εντός έδρας ματς σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός θα είναι μια επικίνδυνη ομάδα. Το "6 στα 6" τα λέει όλα» συμπλήρωσε.

Παράλληλα, δεν έκρυψε ότι στόχος της ομάδας του είναι ο τίτλος: «Την πρώτη χρονιά παίξαμε καλά και φτάσαμε μέχρι τον ημιτελικό. Το ίδιο και την δεύτερη. Τώρα, την τρίτη χρονιά, θα δοκιμάσουμε να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Στο Τσάμπιονς Λιγκ συμμετέχουν πολλές καλές ομάδες. Θα κοιτάξουμε να περάσουμε τη φάση των ομίλων και από εκεί και πέρα θα δείξει».

Ο αρχηγός της Μπάγερν, Φίλιπ Λαμ, υπογράμμισε ότι «τώρα ξεκινάει η καινούργια χρονιά για εμάς. Θέλουμε να συνδυάσουμε το ξεκίνημα με τους τρεις βαθμούς της νίκης. Ο Ολυμπιακός διαθέτει ισχυρή έδρα. Είναι βέβαιο ότι ο Ολυμπιακός, με τη βοήθεια και των οπαδών του, θα προσπαθήσει να πάρει τη νίκη». 

Για το βαθμό ετοιμότητας της ομάδας του ανέφερε με σιγουριά που άγγιξε τα όρια της αλαζονείας πως «είμαστε 100% έτοιμοι. Το ερώτημα είναι ποιος μπορεί να κρατήσει το 100% για ενενήντα λεπτά. Όποιος δεν τα καταφέρνει τότε τιμωρείται. Το θέμα είναι ότι αύριο θα υπάρξει ένας νικητής, εμείς».

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, από την πλευρά του, θυμήθηκε ότι «όταν αγωνίστηκα με την Ντόρτμουντ εδώ είχαμε ηττηθεί με 3-1, την ίδια στιγμή όμως είχα βάλει το πρώτο μου γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Θυμάμαι τη θερμή ατμόσφαιρα από τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Σίγουρα η ατμόσφαιρα είναι σημαντικός παράγοντας, όμως εμείς θα πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι για να πετύχουμε τη νίκη».

Οι τραυματίες και οι απουσίες (Ριμπερί, Ρόμπεν, Μπενάτια) δεν επηρεάζουν τους Βαυαρούς, αφού σύμφωνα με τον Λεβαντόφσκι «είμαστε μια ισχυρή ομάδα κι αυτό μετράει σε τέτοιου είδους αγώνες και διοργανώσεις. Το βασικό είναι να κερδίσουμε αύριο. Εάν δεν τα καταφέρουμε αύριο, υπάρχουν κι άλλα παιχνίδια όπου θα μπορέσουμε να πάρουμε τους βαθμούς».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις