Debate: Χωρίς ειδήσεις και νικητή αλλά με περισσότερη ζωντάνια

Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2015 01:22
UPD:11:26

Έξι ημέρες πριν από τις εκλογές της Κυριακής και ενώ οι δημοσκοπήσεις εξακολουθούν να δείχνουν «ντέρμπι» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας, Αλέξης Τσίπρας και Ευάγγελος Μεϊμαράκης αναμετρήθηκαν σε μία ακόμη τηλεμαχία, στοχεύοντας στη «δεξαμενή» των αναποφάσιστων.

A- A A+

του Δημήτρη Χατζηνικόλα

Την ικανοποίησή τους εκφράζουν τα επιτελεία του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ για τη χθεσινοβραδινή τηλεμαχία η οποία κατά γενική ομολογία ήταν σαφώς πιο «ζωντανή» σε σχέση με αυτήν της προηγούμενης εβδομάδας.

Ωστόσο η χθεσινή διαδικασία δεν έβγαλε κάποια είδηση - αν θεωρεί κάποιος ότι μπορεί να βγει είδηση σε μια τηλεμαχία- για τα μείζονα θέματα την επομένη των εκλογών, όπως για παράδειγμα η ανεργία, το προσφυγικό, οι νέες μειώσεις μισθών συντάξεων, τα λουκέτα στην αγορά κ.α.

Με τους δύο πολιτικούς αρχηγούς να αποφεύγουν το μεγάλο λάθος που θα μπορούσε να επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα, η όλη διαδικασία είχε περισσότερη ζωντάνια και «φρεσκάδα», υπήρξαν μάλιστα και αρκετές στιγμές όπου κυριάρχησε το χιούμορ και ήταν ελάχιστες οι στιγμές που ανέβηκαν οι τόνοι, κάτι που έγινε όταν ο κ. Μεϊμαράκης αποκάλεσε ωρομίσθιο τον Αλέξη Τσίπρα ή όταν ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για τη διαπλοκή.

Ο πρώην πρωθυπουργός εμφανίστηκε πιο άνετος και μάλλον πιο χαλαρός από την προηγούμενη τηλεμαχία, ενώ ο κ. Μεϊμαράκης στα γνωστά του στάνταρ ανέδειξε την κατά την άποψή του ανάγκη για εθνική συνεννόηση.         

Ωστόσο η ΝΔ εκφράζει έντονα παράπονα για τη διοίκηση της ΕΡΤ με τον κ. Μεϊμαράκη να επιβεβαιώνει τη δυσφορία και του ιδίου αμέσως μετά την έξοδό του από το ραδιομέγαρο.

Πέρα από την ένσταση για τη σκηνοθεσία της τηλεμαχίας - την οποία άλλωστε ο κ. Μεϊμαράκης εξέφρασε on air σύμφωνα με πληροφορίες - η ΝΔ έχει έντονα παράπονα και για το γεγονός ότι χθες το απόγευμα, σε δημοσιογραφική εκπομπή στο κρατικό κανάλι, εμφανίστηκε εκδότης εφημερίδας ο οποίος κατηγορούσε τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας «με ανυπόστατες φήμες», όπως λένε στη Συγγρού, χρησιμοποιώντας και σκαιότατες εκφράσεις κατά του κυρίου Μεϊμαράκη.

Σε εκείνο πάντως που συμφώνησαν όλες οι πλευρές είναι ότι κλειδί για μία πιο ουσιαστική και επ’ ωφελεία των τηλεθεατών διαδικασία είναι η δυνατότητα  ζωντανού διαλόγου μεταξύ των πολιτικών αρχηγών. Όσες φορές έγινε αυτό χθες το θέαμα δεν θύμιζε σε τίποτε την άνευρη και σχεδόν βαρετή τηλεμαχία της προηγούμενης εβδομάδας.   

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή