Φ.Κατσικάρης: «Συγκεντρωμένοι για τη νίκη»

Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015 23:53
UPD:23:54
INTIME SPORTS

Αφού επανέλαβε ότι το 5Χ5 στην πρώτη φάση δεν παίζει καμία απολύτως σημασία, ο Κατσικάρης αναφέρθηκε στην αναμέτρηση με τους Βέλγους (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Πανέτοιμη να διεκδικήσει την πρόκρισή της στους προημιτελικούς του Ευρωμπάσκετ είναι η εθνική ομάδα, όπως δήλωσε ο Φώτης Κατσικάρης, μετά τη σημερινή προπόνηση στο γήπεδο της Λιλ.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αντιμετωπίζει αύριο το μεσημέρι (15:30) στο Βέλγιο στην φάση των χιαστί αγώνων, με στόχο τη νίκη που θα το οδηγήσει στους «8» του τουρνουά, όπου λογικά θα περιμένει η Ισπανία (οι Ίβηρες αντιμετωπίζουν την Πολωνία). Ο ομοσπονδιακός τεχνικός μετά την αποψινή προπόνηση στο γήπεδο όπου θα διεξαχθεί ο αγώνας, τόνισε ότι οι διεθνείς είναι έτοιμοι για να πάρουν τη νίκη, ωστόσο, ζήτησε απόλυτη συγκέντρωση στη διάρκεια του παιχνιδιού.

Αφού επανέλαβε ότι το 5Χ5 στην πρώτη φάση δεν παίζει καμία απολύτως σημασία, ο Κατσικάρης αναφέρθηκε στην αναμέτρηση με τους Βέλγους: «Η ομάδα μας είναι πανέτοιμη. Δε σκεφτόμαστε τι έγινε στο Ζάγκρεμπ, καθώς δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Απέναντι στον αυριανό μας αντίπαλο πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και στα 40 λεπτά απέναντι σε μία ομάδα που είναι πολύ μαχητική. Θεωρώ, πάντως, ότι είμαστε έτοιμοι για να περάσουμε στα προημιτελικά».

Παραδέχθηκε ότι «το φιλικό με το Βέλγιο στο ξεκίνημα της προετοιμασίας μας έκανε πολύ καλό, καθώς είδαμε ότι πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι στο αμυντικό κομμάτι», ενώ αναφερόμενος στον Αξέλ Ερβέλ είπε: «Είναι ο φυσικός ηγέτης αυτής της ομάδας. Είναι η καρδιά τους, αυτός που συνδέει τους παίκτες, αυτός που κρατά τον χαρακτήρα αυτής της ομάδας».

Επανέλαβε ότι τα όσα έγιναν στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας δεν έχουν σχέση με το Ευρωμπάσκετ: «Είναι κουραστικό να δίνουμε σημασία στο τι έγινε πέρυσι. Κάποια στιγμή όλο αυτό το ζήτημα χάνει την ουσία του. Συζητάμε όλη την ώρα για αυτό. Κάθε τουρνουά, κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Υπάρχει αυτό το στατιστικό (σ.σ. των έξι χρόνων χωρίς μετάλλιο), αλλά όλοι το θέλουμε. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Είμαι σίγουρος ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις