Χωρίς μεγάλες αλλαγές το debate της Δευτέρας, αλλά ακόμη υπάρχει χρόνος

Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015 17:15
UPD:17:42
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

O σκηνοθέτης θα έχει τη δυνατότητα κατά τη διάρκεια ομιλίας του ενός πολιτικού αρχηγού να παίρνει πλάνα από τον άλλο.

A- A A+

Του Δημήτρη Χατζηνικόλα

Χωρίς μεγάλες αλλαγές, όπως όλα δείχνουν, αφού οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας δεν κατάφεραν για μία ακόμη φορά να συμφωνήσουν στα αυτονόητα, θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στην τηλεμαχία στις 22:00 το βράδυ της προσεχούς Δευτέρας οι Αλέξης Τσίπρας και Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι, Θόδωρος Μιχόπουλος, Γιώργος Κυρίτσης από τον ΣΥΡΙΖΑ και Πηνελόπη Γαβρά, Κώστας Καραγκούνης από τη Ν.Δ. συμφώνησαν μόνο στο να αυξηθεί ο χρόνος για τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων και τις απαντήσεις των δύο πολιτικών αρχηγών και ο κάθε δημοσιογράφος, από τους επτά που παραμένουν, να ολοκληρώνει με τις ερωτήσεις του από μια ενότητα, ενώ θα υπάρξουν δύο ή τρία διαφημιστικά διαλείμματα.

Τουλάχιστον θα επιτρέπεται ο απευθείας διάλογος των δύο πολιτικών αρχηγών αλλά αυτό είναι ένα θέμα που χρήζει περαιτέρω διευκρινήσεων το επόμενο 48ωρο και συνεπώς είναι πολύ πιθανό οι ελπίδες για έναν πιο ζωντανό διάλογο να αποδειχθούν ανεδαφικές.

Επίσης ο σκηνοθέτης θα έχει τη δυνατότητα κατά τη διάρκεια ομιλίας του ενός πολιτικού αρχηγού να παίρνει πλάνα από τον άλλο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα δύο κόμματα δεν κατόρθωσαν να συμφωνήσουν ακόμη και στην πρόταση να είναι όρθιοι οι δύο πολιτικοί αρχηγοί, ενώ δεν έχει αποφασιστεί αν θα μπορούν να υποβάλλουν ερωτήσεις και πόσες ο ένας στον άλλον.   

Από σήμερα ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης θα περιοδεύσει στη ΔΕΘ, ενώ  λόγω αυξημένων προεκλογικών υποχρεώσεων του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα αναβάλλεται η προγραμματισμένη για σήμερα συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε περιοδεία στην Κομοτηνή και την Καβάλα, όπου στις 19:30 θα μιλήσει στην Πλατεία Ελευθερίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή