Ψάχνουν τρόπους να κάνουν πιο ελκυστικό το debate της Δευτέρας

Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015 15:15
UPD:16:18
INTIME NEWS/ANDREA BONETTI
A- A A+

Του Δημήτρη Χατζηνικόλα

Η επόμενη ημέρα της πρώτης εδώ και έξι χρόνια τηλεοπτικής αναμέτρησης των πολιτικών αρχηγών βρήκε τα επιτελεία των δύο μεγάλων κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ) να εξετάζουν τρόπους ώστε η τηλεμαχία της Δευτέρας να γίνει πιο ζωντανή και συνεπώς πιο ενδιαφέρουσα για το τηλεοπτικό κοινό.

Μάλιστα, ο πρώην υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα υπάρξει πιο «ζωντανός» διάλογος στο ντιμπέιτ του Αλέξη Τσίπρα με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

EUROKINISSI

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του naftemporiki.gr, στην Κουμουνδούρου βλέπουν θετικά το ενδεχόμενο οι δύο πολιτικοί αρχηγοί να έχουν διάλογο μεταξύ τους με προκαθορισμένο αριθμό ερωτοαπαντήσεων επί συγκεκριμένων θεμάτων και χρονικό όριο σαφώς μεγαλύτερο από το 1,30΄ της πρώτης απάντησης και των 30΄ της δεύτερης. Σε κάθε περίπτωση όμως σημείο εκκίνησης θα είναι οι όροι διεξαγωγής της χθεσινής τηλεμαχίας.

Και στη Ν.Δ. συζητούν το ενδεχόμενο αλλαγών, σημειώνοντας ότι ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης δεν έχει κανένα πρόβλημα να έχει έναν πιο ουσιαστικό και ζωντανό διάλογο με τον Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο στη Συγγρού δεν έχουν κανέναν λόγω να αλλάξουν το σημερινό στάτους, ειδικά όταν ορισμένες δημοσκοπήσεις δείχνουν τη ΝΔ έστω και οριακά μπροστά και τη συσπείρωση του κόμματος να έχει πιάσει ταβάνι. «Εκείνος που καίγεται για να αλλάξει την κατάσταση», λένε, «είναι ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του».

Πώς είδαν ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. τη χθεσινή τηλεμαχία

Στην Κουμουνδούρου σημειώνουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε συγκεκριμένα, οι απαντήσεις του «ήταν αυτές που έπρεπε».

Ο κ. Παππάς, μιλώντας στον Alpha κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι «επιδιώκει να περάσουν και οι υπόλοιπες μέρες με το δίλημμα ΣΥΡΙΖΑ εναντίον ΣΥΡΙΖΑ» και ότι «όλη η καμπάνια της είναι αρνητική». «Ο Μεϊμαράκης θα κληθεί να διατυπώσει ευθέως γνώμη για τα πεπραγμένα της Ν.Δ.», κατέληξε ο κ. Παππάς.

Από την πλευρά τους οι επιτελείς της Συγγρού κρίνουν θετικά τη χθεσινή παρουσία του προέδρου του κόμματος αφού όπως λένε «έδειξε έτοιμος να κυβερνήσει, ήταν σταθερός και μετρημένος δίνοντας σαφείς απαντήσεις», ενώ κατά τη διάρκεια της σφιχτής διαδικασίας «κατάφερε να αποδομήσει τον Αλέξη Τσίπρα».

Πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στην παρουσία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη το Σαββατοκύριακο στη ΔΕΘ και στην ομιλία του στους παραγωγικούς φορείς όπου και θα ανακοινώσει και το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ. Αύριο ο κ. Μεϊμαράκης θα επισκεφθεί τις Σέρρες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή