Αντίστροφη μέτρηση για το debate των πολιτικών αρχηγών

Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2015 18:59
UPD:10/09/2015 01:03
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η «τηλεμαχία» θα λάβει χώρα στο στούντιο 3 του 1ου ορόφου, στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στη Μεσογείων, με τα επιτελεία και τους επικοινωνιολόγους, κυρίως των δύο μεγάλων κομμάτων, να προετοιμάζονται πυρετωδώς.

A- A A+

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, εν όψει του ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών, το οποίο διεξάγεται στις 21.00 το βράδυ.

Η «τηλεμαχία» θα λάβει χώρα στο στούντιο 3 του πρώτου ορόφου, στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στη Μεσογείων, με τα επιτελεία και τους επικοινωνιολόγους, κυρίως των δύο μεγάλων κομμάτων, να προετοιμάζονται πυρετωδώς.

Αλέξης Τσίπρας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Σταύρος Θεοδωράκης, Δημήτρης Κουτσούμπας, Πάνος Καμμένος και Φώφη Γεννηματά θα κάθονται στις θέσεις τους με βάση την κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων τους.

Οι πολιτικοί αρχηγοί θα δεχθούν έξι ερωτήσεις (μία για κάθε θεματικό κύκλο) από κάθε έναν από τους έξι δημοσιογράφους ενώ στο τέλος θα έχουν τη δυνατότητα ελεύθερης τοποθέτησης και υποβολής ερώτησης στους αντιπάλους τους εάν το επιθυμούν.  
NAFTEMPORIKI.GR

Σε ειδική εξέδρα οι δημοσιογράφοι και εικονολήπτες έξω από την είσοδο της ΕΡΤ.

Οι έξι θεματικοί κύκλοι είναι:

  1. Οικονομία, Ανάπτυξη, Ανεργία
  2. Παιδεία, Υγεία
  3. Μεταναστευτική πολιτική – προσφυγικό
  4. Εξωτερική πολιτική – Άμυνα
  5. Δημόσια Διοίκηση και κοινωνική πολιτική
  6. Ελεύθερη ερώτηση επιλογής του κάθε δημοσιογράφου

Σε κάθε κύκλο, κάθε ερώτηση διαρκεί έως 30''. Η απάντηση διαρκεί έως ένα λεπτό και 30 δευτερόλεπτα. Η δεύτερη διευκρινιστική ερώτηση επί της απάντησης διαρκεί έως 15'' και η δευτερολογία του αρχηγού έως 30''.

Στον διπλό κύκλο των Αρχηγών, ξεκινώντας από το μικρότερο σε δύναμη κόμμα, κάθε αρχηγός έχει στη διάθεσή του 1.30 λεπτό ανά γύρο.

Μετά το τέλος και της ελεύθερης ενότητας, κατά την οποία οι δημοσιογράφοι θα απευθύνουν ερώτηση από όποιο πεδίο κρίνουν, ο κάθε πολιτικός αρχηγός αναμένεται να κάνει μία τοποθέτηση.

Οι έξι δημοσιογράφοι που θα βρίσκονται μέσα στην αίθουσα είναι οι: Όλγα Τρέμη (MEGA), Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΙ), Μαρία Χούκλη (ΑΝΤ1), Μάρα Ζαχαρέα (STAR), Αντώνης Σρόιτερ (ALPHA) και Μάκης Γιομπαζολιάς (ΕTV).

Οι πολιτικοί αρχηγοί που θα καταφθάνουν στην Αγ. Παρασκευή θα προετοιμαστούν στα γραφεία του προέδρου της ΕΡΤ Διονύση Τσακνή, του διευθύνοντος συμβούλου Λάμπη Ταγματάρχη και ακολούθως στα γραφεία υπευθύνων της ΕΡΤ.

Λίγο πριν τις 20.00 προσήλθαν στο Ραδιομέγαρο οι, κ. Σρόιτερ, κ. Χούκλη και κ. Κοσιώνη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή