Debate: Τελευταίες ετοιμασίες στα κομματικά επιτελεία

Η στρατηγική Αλ. Τσίπρα – Ευ. Μεϊμαράκη
Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2015 11:28
UPD:10/09/2015 01:04
ICON Press/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΤ
A- A A+

του Δημήτρη Χατζηνικόλα

Στο στούντιο 3 του 1ου ορόφου, στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στη Μεσογείων, θα λάβει χώρα σήμερα στις 21:00 η τηλεοπτική αναμέτρηση των επτά πολιτικών αρχηγών πλην του Ν. Μιχαλολιάκου της Χρυσής Αυγής.

Αλέξης Τσίπρας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Σταύρος Θεοδωράκης, Δημήτρης Κουτσούμπας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Φώφη Γεννηματά, Πάνος Καμμένος θα κάθονται στις θέσεις τους με βάση τη σειρά εκλογής των κομμάτων τους.

Η τηλεμαχία θα μεταδοθεί πανελλαδικά από τους 19 περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ και σε ολόκληρο τον κόσμο μέσω της Φωνής της Ελλάδας, ενώ ήδη από χθες τα επιτελεία και οι επικοινωνιολόγοι - κυρίως των δύο μεγάλων κομμάτων - έχουν στρωθεί στη δουλειά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Αλέξης Τσίπρας με την επιστροφή του από τη Θεσσαλονίκη και την Κοζάνη ξεκίνησε εντατική προετοιμασία για τη συμμετοχή του στο ντιμπέιτ με μια κλειστή ομάδα συνεργατών και πρώην δημοσιογράφων και νυν βουλευτών του κόμματος (Φίλης, Τσέκερης), υπό τον Νίκο Παππά, να έχει ετοιμάσει τα σημειώματα-«σκονάκια».

Αντίστοιχο «φροντιστήριο» έγινε και στον πρόεδρο της Ν.Δ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη από την Πηνελόπη Γαβρά, τον Νίκο Καραχάλιο και τον Γιάννη Χατζή.

Οι πολιτικοί αρχηγοί θα δεχθούν έξι ερωτήσεις (μία για κάθε θεματικό κύκλο) από κάθε έναν από τους έξι δημοσιογράφους ενώ στο τέλος θα έχουν τη δυνατότητα ελεύθερης τοποθέτησης και υποβολής ερώτησης στους αντιπάλους τους εάν το επιθυμούν.  

Οι έξι θεματικοί κύκλοι είναι:

  1. Οικονομία, Ανάπτυξη, Ανεργία
  2. Παιδεία, Υγεία
  3. Μεταναστευτική πολιτική – προσφυγικό
  4. Εξωτερική πολιτική – Άμυνα
  5. Ελεύθερη ερώτηση επιλογής του κάθε δημοσιογράφου
  6. Δημόσια Διοίκηση και κοινωνική πολιτική

Τα επιτελεία των δύο μεγάλων κομμάτων δεν αναμένεται να διαφοροποιηθούν από την έως τώρα στρατηγική τους, με τον Αλέξη Τσίπρα να επικεντρώνεται στην διαφορά μεταξύ του «παλαιού και του νέου» και τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη να επιμένει στην ανάγκη πολιτικής ομαλότητας κάτι που, κατά τη γνώμη των επιτελών της Ν.Δ., μόνο οι ευρύτερες κυβερνήσεις συνεργασίας μπορούν να εξασφαλίσουν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή