Ευρωμπάσκετ 2015: Μεγάλη Ιταλία, "γονάτισε" τους Ισπανούς

Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2015 00:36
UPD:00:41
EPA/RAINER JENSEN

Στιγμιότυπο του αγώνα Ιταλία - Ισπανία.

A- A A+

Η "σκουάντρα ατζούρα" επιστρέφει δυνατή ύστερα από πολλά χρόνια, αλλά και αποφασισμένη να φτάσει μακριά στο φετινό Ευρωμπάσκετ...

Η ομάδα του Σιμόνε Πιανιτζάνι πέτυχε μεγάλη νίκη με 105-98 επί της Ισπανίας, την οποία υποχρέωσε στη δεύτερη ήττα σε τρεις αγώνες στον 2ο όμιλο της διοργάνωσης, που φιλοξενείται στο Βερολίνο.

Οι Ιταλοί είχαν σε μεγάλο βράδυ τόσο τον Ντανίλο Γκαλινάρι (29 πόντοι) όσο και τον Μάρκο Μπελινέλι (27), ο οποίος κατέγραψε 7/9 τρίποντα! Στο τρίτο δεκάλεπτο μάλιστα ο NBAer των Ιταλών ήταν αληθινά απολαυστικός, σκοράροντας σε αυτό το διάστημα τους 17 από τους 27 πόντους του.

Για το συγκρότημα του Σέρτζιο Σκαριόλο ο Πάου Γκασόλ ήταν συγκινητικός, σκόραρε 34 πόντους, μάζεψε 10 ριμπάουντ κι έδωσε 5 ασίστ, αλλά δεν κατόρθωσε να αποτρέψει τη δεύτερη νίκη των Ιταλών, που ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση του ομίλου με την Τουρκία.

Ο Ντάνιελ Χάκετ του Ολυμπιακού είχε ένα "άτσαλο" πέσιμο στο παρκέ, αλλά αν και έδειχνε να πονά πολύ στο δεξί χέρι και αποχώρησε για τα αποδυτήρια, επέστρεψε και ξαναμπήκε στο παρκέ πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους.

Για τον 3ο όμιλο, η Κροατία νίκησε πολύ εύκολα με 73-55 την ΠΓΔΜ. Ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς επέστρεψε μετά τη διάσειση που είχε υποστεί και με 13 πόντους οδήγησε τους "χρβάτσκι" στη δεύτερη νίκη τους στη διοργάνωση, ενώπιον του κοινού τους στο Ζάγκρεμπ, κι ας είχαν προηγηθεί οι μετέπειτα ηττημένοι (32-30) στο ημίχρονο.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις