ΑΔΕΔΥ: Άδικη στοχοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων

Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2015 14:22
UPD:18:28
EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

A- A A+

Διαρκή στοχοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων κατήγγειλε ο προεδρεύων της ΑΔΕΔΥ Σταύρος Κουτσουμπέλης μετά από συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη. 

«Εκφράσαμε την αγανάκτησή μας γιατί τα τελευταία πέντε χρόνια διαρκώς στοχοποιούνται ότι ευθύνονται οι δημόσιοι λειτουργοί. Σαν να μην ευθύνονται άλλοι, σαν να μην υπάρχουν κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες», δήλωσε ο κ. Κουτσουμπέλης και ανέφερε ότι ο δημοσιονομικός και ποσοτικός στόχος στο Δημόσιο έχει υπερκαλυφθεί.

Ο προεδρεύων της ΑΔΕΔΥ ανέφερε ότι σήμερα οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι κάτω από 600.000, από 950.000 που ήταν, ότι το μισθολογικό κόστος έχει πέσει από τα 24 δισ. σε κάτω από 15 δισ. και ότι δεν πρόκειται να δεχθούν νέες περικοπές.

Ακόμη είπε ότι η αξιολόγηση δεν θα πρέπει να έχει τιμωρητικό χαρακτήρα. 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην ανάγκη σύγχρονης και αποτελεσματικής Δημόσιας Διοίκησης, στην προτεραιότητα της αξιοκρατίας και της αναδιοργάνωσης των Δημοσίων Υπηρεσιών με αναγνώριση της ορθολογικής αξιολόγησης, της διαφάνειας, της αποδοτικότητας και των κινήτρων απόδοσης για τους Δημόσιους Υπαλλήλους.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι στόχος όλων μία σύγχρονη Δημόσια Διοίκηση στην υπηρεσία των πολιτών και ζήτησε τη συμβολή της ΑΔΕΔΥ για έναν αναβαθμισμένο Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή