Multimedia

Οι Φιλιππίνες μετρούν τις πληγές τους

Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2013 16:50

Οι Φιλιππίνες μετρούν τις πληγές τους από το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Χαϊγιάν, όπου σύμφωνα με τον απολογισμό των Ηνωμένων Εθνών οι νεκροί ανέρχονται στους 4.000 ενώ 1.602 άνθρωποι αγνοούνται, εκτιμώντας ότι πάνω από το 10% του πληθυσμού έχει επηρεαστεί.

Τεράστια είναι η επιχείρηση ανθρωπιστικής βοήθειας μετά τις καταστροφές που υπέστη η χώρα από τον τυφώνα. Oι αρχές των Φιλιππίνων, αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις και διεθνείς οργανώσεις αρωγής αντιμετωπίζουν μία αυξανόμενη ανθρωπιστική κρίση, με τον αριθμό των εκτοπισμένων να έχει φθάσει τα τέσσερα εκατομμύρια. Τουλάχιστον 18.000 είναι οι τραυματίες, σύμφωνα με την εθνική υπηρεσία αντιμετώπισης των καταστροφών.

Σχεδόν 1.200 στρατιώτες, τρία πολεμικά σκάφη, 10 αεροπλάνα και έξι ελικόπτερα θα κινητοποιήσει η Ιαπωνία για να συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις αρωγής. Η συνολική παροχή βοήθειας από την πλευρά της Κομισιόν θα φτάσει τα 20 εκατομμύρια ευρώ. Αντίστοιχα η  υπηρεσία ανθρωπιστικής βοήθειας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, USAID, ανακοίνωσε την χορήγηση βοήθειας 20 εκατομμυρίων δολαρίων στους πληγέντες. Στην αποστολή επιπλέον οικονομικής βοήθειας αλλά και στρατιωτικών ενισχύσεων στις Φιλιππίνες συμμετέχει η Αυστραλία και ο Καναδάς.

Φιλιππίνες - τυφώνας Χαϊγιάν. Ένα κορίτσι στέκεται ανάμεσα στα συντρίμμια μίας κατεστραμμένης κοινότητας, μετά το πέρασμα του τυφώνα Χαϊγιάν από την πόλη Τακλομπάν, στις κεντρικές Φιλιππίνες.
REUTERS / EDGAR SU

Ένα κορίτσι στέκεται ανάμεσα στα συντρίμμια μίας κατεστραμμένης κοινότητας, μετά το πέρασμα του τυφώνα Χαϊγιάν από την πόλη Τακλομπάν, στις κεντρικές Φιλιππίνες.

Φιλιππίνες - τυφώνας Χαϊγιάν. Ένα κορίτσι πίνει χυμό σε μία εκκλησία στο Τακλομπάν η οποία έχει υποστεί ζημιές από το πέρασμα του τυφώνα Χαϊγιάν, κατά τη διάρκεια λειτουργίας.
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Ένα κορίτσι πίνει χυμό σε μία εκκλησία στο Τακλομπάν η οποία έχει υποστεί ζημιές από το πέρασμα του τυφώνα Χαϊγιάν, κατά τη διάρκεια λειτουργίας.

Φιλιππίνες - τυφώνας Χαϊγιάν. Ξεθωριασμένη φωτογραφία ανάμεσα σε συντρίμμια, στην πόλη Τακλομπάν στις κεντρικές Φιλιππίνες.
REUTERS / EDGAR SU

Ξεθωριασμένη φωτογραφία ανάμεσα σε συντρίμμια, στην πόλη Τακλομπάν στις κεντρικές Φιλιππίνες.

Φιλιππίνες - τυφώνας Χαϊγιάν. Μία επιζήσασα από τον τυφώνα Χαϊγιάν απλώνει τα χέρια της σε ξύλινο πάγκο βιβλιοθήκης στην Τακλομπάν, όπου έχει βρει καταφύγιο και στον οποίο είναι χαραγμένη η λέξη «βοήθεια».
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Μία επιζήσασα από τον τυφώνα Χαϊγιάν απλώνει τα χέρια της σε ξύλινο πάγκο βιβλιοθήκης στην Τακλομπάν, όπου έχει βρει καταφύγιο και στον οποίο είναι χαραγμένη η λέξη «βοήθεια».

Φιλιππίνες - τυφώνας Χαϊγιάν. Επιζώντες μαζεύουν πράγματα ανάμεσα σε συντρίμμια σπιτιών, στην κατεστραμμένη πόλη Τακλομπάν, στις κεντρικές Φιλιππίνες. 
REUTERS / EDGAR SU

Επιζώντες μαζεύουν πράγματα ανάμεσα σε συντρίμμια σπιτιών, στην κατεστραμμένη πόλη Τακλομπάν, στις κεντρικές Φιλιππίνες. 

Φιλιππίνες - τυφώνας Χαϊγιάν. Κόσμος περιμένει στην ουρά μπροστά από ένα αυτοσχέδιο νοσοκομείο για τα θύματα του τυφώνα Χαϊγιάν, στην αυλή ενός μητροπολιτικού καθεδρικού ναού, στο Πάλο, κοντά στην πόλη Τακλομπάν. Το νοσοκομείο αυτό στήθηκε από την βέλγικη κρατική μονάδα άμεσης αντίδρασης, τη βέλγικη μονάδα πρώτων βοηθειών και υποστήριξης (B-FAST) και τη γερμανική ΜΚΟ Διεθνή Έρευνα και Διάσωση  (ISAR-Germany).
REUTERS / WOLFGANG RATTAY

Κόσμος περιμένει στην ουρά μπροστά από ένα αυτοσχέδιο νοσοκομείο για τα θύματα του τυφώνα Χαϊγιάν, στην αυλή ενός μητροπολιτικού καθεδρικού ναού, στο Πάλο, κοντά στην πόλη Τακλομπάν. Το νοσοκομείο αυτό στήθηκε από την βέλγικη κρατική μονάδα άμεσης αντίδρασης, τη βέλγικη μονάδα πρώτων βοηθειών και υποστήριξης (B-FAST) και τη γερμανική ΜΚΟ Διεθνή Έρευνα και Διάσωση  (ISAR-Germany).

Φιλιππίνες - τυφώνας Χαϊγιάν. Αεροφωτογραφία δείχνει τον χωρίς οροφή μητροπολιτικό καθεδρικό ναό Archdiocese, στην κατεστραμμένη από τον τυφώνα πόλη Πάλο, κοντά στο Τακλομπάν.
REUTERS / HANDOUT

Αεροφωτογραφία δείχνει τον χωρίς οροφή μητροπολιτικό καθεδρικό ναό Archdiocese, στην κατεστραμμένη από τον τυφώνα πόλη Πάλο, κοντά στο Τακλομπάν.

Φιλιππίνες - τυφώνας Χαϊγιάν. Αεροφωτογραφία δείχνει κατεστραμμένα σπίτια από τον τυφώνα, στα περίχωρα του Τακλομπάν.
REUTERS / BOBBY YIP

Αεροφωτογραφία δείχνει κατεστραμμένα σπίτια από τον τυφώνα, στα περίχωρα του Τακλομπάν.

Φιλιππίνες - τυφώνας Χαϊγιάν. Φιλιππινέζοι στρατιώτες παίρνουν μέρος σε επιχείρηση αρωγής για τους πληγέντες από τον τυφώνα Χαϊγιάν, στο αεροδρόμιο του Τακλομπάν.
REUTERS / BOBBY YIP

Φιλιππινέζοι στρατιώτες παίρνουν μέρος σε επιχείρηση αρωγής για τους πληγέντες από τον τυφώνα Χαϊγιάν, στο αεροδρόμιο του Τακλομπάν.

Φιλιππίνες - τυφώνας Χαϊγιάν. Παιδιά κοιτούν έξω από το κατεστραμμένο σπίτι τους, νότια της πόλης Ταμπλοκάν.
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Παιδιά κοιτούν έξω από το κατεστραμμένο σπίτι τους, νότια της πόλης Ταμπλοκάν.

Φιλιππίνες - τυφώνας Χαϊγιάν. Ενας άντρας στην στέγη του σπιτιού του, προσπαθεί να ελέγξει τις ζημιές που προκλήθηκαν από τον τυφώνα Χαϊγιάν, σε μία παράκτια περιοχή νότια του Ταμπλοκάν.
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Ενας άντρας στην στέγη του σπιτιού του, προσπαθεί να ελέγξει τις ζημιές που προκλήθηκαν από τον τυφώνα Χαϊγιάν, σε μία παράκτια περιοχή νότια του Ταμπλοκάν.

Φιλιππίνες - τυφώνας Χαϊγιάν. Κοτόπουλα έχουν ξεφύγει από πτηνοτροφεία που υπέστησαν ζημιές όταν ο τυφώνας Χαϊγιάν «χτύπησε» το νησί Μπαντάγιαν, βόρεια του Σέμπου, στις κεντρικές Φιλιππίνες. 
REUTERS / ERIK DE CASTRO

Κοτόπουλα έχουν ξεφύγει από πτηνοτροφεία που υπέστησαν ζημιές όταν ο τυφώνας Χαϊγιάν «χτύπησε» το νησί Μπαντάγιαν, βόρεια του Σέμπου, στις κεντρικές Φιλιππίνες. 

Φιλιππίνες - τυφώνας Χαϊγιάν. Ενας άντρας περπατά ανάμεσα στα συντρίμμια που άφησε πίσω του ο τυφώνας Χαϊγιάν, στην Τολόσα.
REUTERS / JOHN JAVELLANA

Ενας άντρας περπατά ανάμεσα στα συντρίμμια που άφησε πίσω του ο τυφώνας Χαϊγιάν, στην Τολόσα.

Φιλιππίνες - τυφώνας Χαϊγιάν. Μία γυναίκα στέκεται δίπλα στο σπίτι της, το οποίο κατέρρευσε κατά το πέρασμα του τυφώνα Χαϊγιαν, στο νησί Μπαντάγιαν, βόρεια του Σεμπού, στις κεντρικές Φιλιππίνες.
REUTERS / ERIK DE CASTRO

Μία γυναίκα στέκεται δίπλα στο σπίτι της, το οποίο κατέρρευσε κατά το πέρασμα του τυφώνα Χαϊγιαν, στο νησί Μπαντάγιαν, βόρεια του Σεμπού, στις κεντρικές Φιλιππίνες.

Φιλιππίνες - τυφώνας Χαϊγιάν. Ένα μικρό αγόρι, επιζών του τυφώνα Χαϊγιάν κοιτά έξω από το παράθυρο ενός προσωρινού καταλύματος, κοντά στο αεροδρόμιο της πόλης Γκουιουάν.
REUTERS / WOLFGANG RATTAY

Ένα μικρό αγόρι, επιζών του τυφώνα Χαϊγιάν κοιτά έξω από το παράθυρο ενός προσωρινού καταλύματος, κοντά στο αεροδρόμιο της πόλης Γκουιουάν.

Φιλιππίνες - τυφώνας Χαϊγιάν. Ένα λούτρινο αρκουδάκι είναι κρεμασμένο για να στεγνώσει στην πόλη Τολόσα που δέχθηκε τα καταστροφικά χτυπήματα του τυφώνα Χαϊγιάν.
REUTERS / JOHN JAVELLANA

Ένα λούτρινο αρκουδάκι είναι κρεμασμένο για να στεγνώσει στην πόλη Τολόσα που δέχθηκε τα καταστροφικά χτυπήματα του τυφώνα Χαϊγιάν.

Φιλιππίνες - τυφώνας Χαϊγιάν. Κόσμος μεταφέρει τη σωρό ενός συγγενή του, θύμα του τυφώνα Χαϊγιάν, μέσα από ένα κατεστραμμένο ξωκλήσι κατά τη διάρκεια της κηδείας του, στο Πάλο.
REUTERS / JOHN JAVELLANA

Κόσμος μεταφέρει τη σωρό ενός συγγενή του, θύμα του τυφώνα Χαϊγιάν, μέσα από ένα κατεστραμμένο ξωκλήσι κατά τη διάρκεια της κηδείας του, στο Πάλο.

Φιλιππίνες - τυφώνας Χαϊγιάν. Πληγέντες παραλαμβάνουν πλαστικές τσάντες με ρύζι από μία μη κυβερνητική οργάνωση στο Σαν Ρεμίτζιο, στο Σεμπού, στις κεντρικές Φιλιππίνες.
REUTERS / ERIK DE CASTRO

Πληγέντες παραλαμβάνουν πλαστικές τσάντες με ρύζι από μία μη κυβερνητική οργάνωση στο Σαν Ρεμίτζιο, στο Σεμπού, στις κεντρικές Φιλιππίνες.

Φιλιππίνες - τυφώνας Χαϊγιάν. Κόσμος προσεύχεται κατά τη διάρκεια της κυριακάτικης λειτουργίας στην εκκλησία Santo Nino, στην πόλη Τακλομπάν, στις κεντρικές Φιλιππίνες.
REUTERS / EDGAR SU

Κόσμος προσεύχεται κατά τη διάρκεια της κυριακάτικης λειτουργίας στην εκκλησία Santo Nino, στην πόλη Τακλομπάν, στις κεντρικές Φιλιππίνες.

Φιλιππίνες - τυφώνας Χαϊγιάν. Επιζώντες του τυφώνα Χαϊγιάν καλωσορίζουν ένα ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας των Φιλιππινών, το οποίο πλησιάζει το απομακρυσμένο χωριό στο οποίο δεν υπάρχει πρόσβαση με οχήματα, για να παραδώσει τρόφιμα, 25 περίπου χλμ δυτικά του Ταμπλοκάν.
REUTERS / WOLFGANG RATTAY

Επιζώντες του τυφώνα Χαϊγιάν καλωσορίζουν ένα ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας των Φιλιππινών, το οποίο πλησιάζει το απομακρυσμένο χωριό στο οποίο δεν υπάρχει πρόσβαση με οχήματα, για να παραδώσει τρόφιμα, 25 περίπου χλμ δυτικά του Ταμπλοκάν.

Φιλιππίνες - τυφώνας Χαϊγιάν. Πλημμυρισμένος δρόμος στην πόλη Ταμπλοκάν.
REUTERS / WOLFGANG RATTAY

Πλημμυρισμένος δρόμος στην πόλη Ταμπλοκάν.

Φιλιππίνες - τυφώνας Χαϊγιάν. Παιδιά κάθονται μέσα στο κατεστραμμένο από τον τυφώνα Χαϊγιάν σπίτι τους, στο Μπόγκο, στο Σεμπού.
REUTERS / ERIK DE CASTRO

Παιδιά κάθονται μέσα στο κατεστραμμένο από τον τυφώνα Χαϊγιάν σπίτι τους, στο Μπόγκο, στο Σεμπού.

Φιλιππίνες - τυφώνας Χαϊγιάν. Κυριακάτικη λειτουργία για τους εκτοπισμένους που φιλοξενούνται στην εκκλησία Redemptorist στην πόλη Ταμπλοκάν,στις κεντρικές Φιλιππίνες.
REUTERS / CHERYL RAVELO

Κυριακάτικη λειτουργία για τους εκτοπισμένους που φιλοξενούνται στην εκκλησία Redemptorist στην πόλη Ταμπλοκάν,στις κεντρικές Φιλιππίνες.

Φιλιππίνες - τυφώνας Χαϊγιάν. Ελικόπτερο της αεροπορίας των Φιλιππίνων εφοδιάζεται με ανθρωπιστική βοήθεια στο αεροδρόμιο του Ταμπλοκάν, πριν αναχωρήσει για την προσέγγιση απροσπέλαστων ορεινών πληγεισών περιοχών δυτικά του Ταμπλοκάν.
REUTERS / WOLFGANG RATTAY

Ελικόπτερο της αεροπορίας των Φιλιππίνων εφοδιάζεται με ανθρωπιστική βοήθεια στο αεροδρόμιο του Ταμπλοκάν, πριν αναχωρήσει για την προσέγγιση απροσπέλαστων ορεινών πληγεισών περιοχών δυτικά του Ταμπλοκάν.

Φιλιππίνες - τυφώνας Χαϊγιάν. Το απομονωμένο νησί Μανικάνι, κοντά στην πόλη Γκουιουάν, μετά το πέρασμα του τυφώνα Χαϊγιάν.
REUTERS / WOLFGANG RATTAY

Το απομονωμένο νησί Μανικάνι, κοντά στην πόλη Γκουιουάν, μετά το πέρασμα του τυφώνα Χαϊγιάν.

Φιλιππίνες - τυφώνας Χαϊγιάν. Επιζώντες του τυφώνα Χαϊγιάν τρέχουν να υποδεχτούν ένα ελικόπτερο του αμερικανικού στρατού που πλησιάζει για να παραδώσει ανθρωπιστική βοήθεια στο απομονωμένο χωριό, βόρεια του Τακλομπάν.
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Επιζώντες του τυφώνα Χαϊγιάν τρέχουν να υποδεχτούν ένα ελικόπτερο του αμερικανικού στρατού που πλησιάζει για να παραδώσει ανθρωπιστική βοήθεια στο απομονωμένο χωριό, βόρεια του Τακλομπάν.

Φιλιππίνες - τυφώνας Χαϊγιάν. Αμερικανοί στρατιώτες μεταφέρουν τρόφιμα σε ένα ελικόπτερο προκειμένου να παραδωθούν σε απομονωμένα χωριά που έχουν πληγεί από τον τυφώνα, βόρεια του Τακλομπάν.
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Αμερικανοί στρατιώτες μεταφέρουν τρόφιμα σε ένα ελικόπτερο προκειμένου να παραδωθούν σε απομονωμένα χωριά που έχουν πληγεί από τον τυφώνα, βόρεια του Τακλομπάν.

Φιλιππίνες - τυφώνας Χαϊγιάν. Δασική έκταση που έχει ισοπεδωθεί από το πέρασμα του τυφώνα Χαϊγιάν.
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Δασική έκταση που έχει ισοπεδωθεί από το πέρασμα του τυφώνα Χαϊγιάν.

Φιλιππίνες - τυφώνας Χαϊγιάν. Μία γυναίκα κοιμάται σε μία εκκλησία όπου βρήκε καταφύγιο όταν το σπίτι της καταστράφηκε από τον τυφώνα, στο Ταμπλοκάν.
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Μία γυναίκα κοιμάται σε μία εκκλησία όπου βρήκε καταφύγιο όταν το σπίτι της καταστράφηκε από τον τυφώνα, στο Ταμπλοκάν.

Φιλιππίνες - τυφώνας Χαϊγιάν. Επιζώντες του τυφώνα Χαϊγιάν τρέχουν να υποδεχτούν ένα ελικόπτερο του αμερικανικού στρατού που πλησιάζει για να παραδώσει ανθρωπιστική βοήθεια στο απομονωμένο χωριό, βόρεια του Τακλομπάν.
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Επιζώντες του τυφώνα Χαϊγιάν τρέχουν να υποδεχτούν ένα ελικόπτερο του αμερικανικού στρατού που πλησιάζει για να παραδώσει ανθρωπιστική βοήθεια στο απομονωμένο χωριό, βόρεια του Τακλομπάν.

Φιλιππίνες - τυφώνας Χαϊγιάν. Επιζώντες του τυφώνα Χαϊγιάν σε μία από τις απροσπέλαστες πληγείσες περιοχές, τρέχουν να παραλάβουν φρέσκο πόσιμο νερό που παραδόθηκε από ελικόπτερο του αμερικανικού στρατού.
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Επιζώντες του τυφώνα Χαϊγιάν σε μία από τις απροσπέλαστες πληγείσες περιοχές, τρέχουν να παραλάβουν φρέσκο πόσιμο νερό που παραδόθηκε από ελικόπτερο του αμερικανικού στρατού.

Φιλιππίνες - τυφώνας Χαϊγιάν. Επιζώντες κουβαλούν  ένα φέρετρο ανάμεσα στα συντρίμμια, σε ένα κατεστραμμένο λιμάνι στην Τακλομπάν.
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Επιζώντες κουβαλούν  ένα φέρετρο ανάμεσα στα συντρίμμια, σε ένα κατεστραμμένο λιμάνι στην Τακλομπάν.

Φιλιππίνες - τυφώνας Χαϊγιάν. Επιζών κουβαλά δοχεία νερού καθώς αναζητά φρέσκο νερό σε μία περιοχή του Ταμπλοκάν η οποία ισοπεδώθηκε από το πέρασμα του τυφώνα Χαϊγιάν.
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Επιζών κουβαλά δοχεία νερού καθώς αναζητά φρέσκο νερό σε μία περιοχή του Ταμπλοκάν η οποία ισοπεδώθηκε από το πέρασμα του τυφώνα Χαϊγιάν.

Φιλιππίνες - τυφώνας Χαϊγιάν. Μία φοιτήτρια ετοιμάζει πακέτα ανθρωπιστικής βοήθειας για να μοιραστούν στους πληγέντες του τυφώνα Χαϊγιπαν, στο Πολυτεχνείο των Φιλιππινών στη Μανίλα.
REUTERS / ROMEO RANOCO

Μία φοιτήτρια ετοιμάζει πακέτα ανθρωπιστικής βοήθειας για να μοιραστούν στους πληγέντες του τυφώνα Χαϊγιπαν, στο Πολυτεχνείο των Φιλιππινών στη Μανίλα.

Φιλιππίνες - τυφώνας Χαϊγιάν. Εκτοπισμένοι κάτοικοι έχουν βρεί καταφύγιο σε σκηνές έξω από ένα συνεδριακό κέντρο στην πόλη Ταμπλοκάν.
Reuters / CHERYL RAVELO

Εκτοπισμένοι κάτοικοι έχουν βρεί καταφύγιο σε σκηνές έξω από ένα συνεδριακό κέντρο στην πόλη Ταμπλοκάν.

Φιλιππίνες - τυφώνας Χαϊγιάν. Επιζώντες αποχαιρετούν ένα ελικόπτερο της αεροπορίας των Φιλιππίνων, αφού παρέλαβαν προμήθειες ανθρωπιστικής βοήθειας στην κοινότητα Πάλο νότια του Τακλομπάν.
REUTERS / EDGAR SU

Επιζώντες αποχαιρετούν ένα ελικόπτερο της αεροπορίας των Φιλιππίνων, αφού παρέλαβαν προμήθειες ανθρωπιστικής βοήθειας στην κοινότητα Πάλο νότια του Τακλομπάν.

Φιλιππίνες - τυφώνας Χαϊγιάν. Αεροφωτογραφία από την κοινότητα Πάλο, νότια του Τακλομπάν, μετά το πέρασμα του τυφώνα ΧαΪγιάν.
REUTERS / EDGAR SU

Αεροφωτογραφία από την κοινότητα Πάλο, νότια του Τακλομπάν, μετά το πέρασμα του τυφώνα ΧαΪγιάν.

Φιλιππίνες - τυφώνας Χαϊγιάν. Εικόνα από τοπίο μετά το πέρασμα του τυφώνα Χαϊγιάν, στον ποταμό Μπανγκόν, στην κοινότητα Πάλο, νότια του Ταμπλοκάν.
REUTERS / EDGAR SU

Εικόνα από τοπίο μετά το πέρασμα του τυφώνα Χαϊγιάν, στον ποταμό Μπανγκόν, στην κοινότητα Πάλο, νότια του Ταμπλοκάν.

Φιλιππίνες - τυφώνας Χαϊγιάν. Η πόλη Πάλο, νότια του Τακλομπάν, μετά το πέρασμα του τυφώνα ΧαΪγιάν.
REUTERS / EDGAR SU

Η πόλη Πάλο, νότια του Τακλομπάν, μετά το πέρασμα του τυφώνα ΧαΪγιάν.

Φιλιππίνες - τυφώνας Χαϊγιάν. Παιδιά κρατούν πινακίδες ζητώντας ανθρωπιστική βοήθεια και τρόφιμα στο ανατολικό χωριό Πανγκανάν.
REUTERS / WOLFGANG RATTAY

Παιδιά κρατούν πινακίδες ζητώντας ανθρωπιστική βοήθεια και τρόφιμα στο ανατολικό χωριό Πανγκανάν.

Φιλιππίνες - τυφώνας Χαϊγιάν. Φιλιππινέζοι πολίτες έχουν μαζευτεί γύρω από ένα ελικόπτερο Sea Hawk για να παραλάβουν προμήθειες ανθρωπιστικής βοήθειας στο Γκουιουάν, στις Φιλιππίνες.
REUTERS / HANDOUT

Φιλιππινέζοι πολίτες έχουν μαζευτεί γύρω από ένα ελικόπτερο Sea Hawk για να παραλάβουν προμήθειες ανθρωπιστικής βοήθειας στο Γκουιουάν, στις Φιλιππίνες.

Φιλιππίνες - τυφώνας Χαϊγιάν. Επιζώντες κρατούν ομπρέλες για να προστατευθούν από τη βροχή στην περιοχή Μπάσεϊ, που έχει ισοπεδωθεί από τον τυφώνα, βόρεια του Ταμπλοκάν.
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Επιζώντες κρατούν ομπρέλες για να προστατευθούν από τη βροχή στην περιοχή Μπάσεϊ, που έχει ισοπεδωθεί από τον τυφώνα, βόρεια του Ταμπλοκάν.

Φιλιππίνες - τυφώνας Χαϊγιάν. Μία γυναίκα απλώνει ρούχα μπροστά από το κατεστραμμένο σπίτι της, στην περιοχή Μπάσεϊ, που έχει ισοπεδωθεί από τον τυφώνα, βόρεια του Ταμπλοκάν.
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Μία γυναίκα απλώνει ρούχα μπροστά από το κατεστραμμένο σπίτι της, στην περιοχή Μπάσεϊ, που έχει ισοπεδωθεί από τον τυφώνα, βόρεια του Ταμπλοκάν.

Φιλιππίνες - τυφώνας Χαϊγιάν. Φιλιππινέζοι δείχνουν την ευγνωμοσύνη τους και χαιρετούν το πλήρωμα του αεροκάφους Osprey του αμερικανικού ναυτικού, αφού παρέλαβαν προμήθειες ανθρωπιστικής βοήθειας από τον οργανισμό US Aid, σε ένα απομακρυσμένο χωριό κοντά στην πόλη Γκουιουάν.
REUTERS / WOLFGANG RATTAY

Φιλιππινέζοι δείχνουν την ευγνωμοσύνη τους και χαιρετούν το πλήρωμα του αεροκάφους Osprey του αμερικανικού ναυτικού, αφού παρέλαβαν προμήθειες ανθρωπιστικής βοήθειας από τον οργανισμό US Aid, σε ένα απομακρυσμένο χωριό κοντά στην πόλη Γκουιουάν.

Φιλιππίνες - τυφώνας Χαϊγιάν. Πλήρωμα της αεροπορίας των Φιλιππίνων κοιτά από το ελικόπτερο την πόλη Τακλομπάν που έχει ισοπεδωθεί από τον τυφώνα Χαϊγιάν. 
REUTERS / ERIK DE CASTRO

Πλήρωμα της αεροπορίας των Φιλιππίνων κοιτά από το ελικόπτερο την πόλη Τακλομπάν που έχει ισοπεδωθεί από τον τυφώνα Χαϊγιάν.