Τυφώνας Χαϊγιάν

STREAM
Ενεργό:418ημέρες| Ενημερώσεις:181
 
 
Συνεχής κάλυψη
08/11/2014 - 18:51ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Ένα αγόρι που επέζησε από τον τυφώνα Χαϊγιάν, θρηνεί για τη μητέρα του και την αδερφή του, σε ένα μαζικό τάφο αφιερωμένο στα θυμάτα του τυφώνα, στην πόλη Τακλομπάν, στις κεντρικές Φιλιππίνες. Πένθιμα χτυπούν οι καμπάνες στην πόλη Τακλομπάν, των Φιλιππίνων, ένα χρόνο ακριβώς, μετά το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Χαϊγιάν, που άφησε στο πέρασμα του περίπου 8.000 νεκρούς. Χιλιάδες πολίτες, με δάκρυα στα μάτια και κρατώντας κεριά στα χέρια, προσευχήθηκαν στην μνήμη των όσων έχασαν την ζωή τους. Ο Χαϊγιάν κατέστρεψε ολοκληρωτικά ένα εκατομμύριο σπίτια ενώ ακόμη και σήμερα 4 εκατομμύρια άνθρωποι παραμένουν άστεγοι.

REUTERS
07/11/2014 - 16:01SLIDESHOW

Ο τυφώνας Χαϊγιάν σάρωσε τον Νοέμβριο του 2013 τις Φιλιππίνες, εκτοπίζοντας περισσότερα από 4 εκατομμύρια άτομα. Πρόκειται για τον ισχυρότερο τυφώνα που έπληξε ποτέ τη χώρα και εκτιμάται ότι περίπου 8.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ή συνεχίζουν να αγνοούνται. Οι «πληγές» από το πέρασμα του Χαϊγιάν παραμένουν ακόμα ανοιχτές, με αρκετούς από τους επιζώντες να αντιμετωπίζουν ψυχολογικές διαταραχές αλλά και το δύσκολο έργο της αποκατάστασης των υλικών ζημιών.

05/11/2014 - 13:13ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Η 23χρονη Έμελι Σαγκάλες κάθεται δίπλα στην κόρη της Μπέα Τζόι σε μια καλύβα στην επαρχία Λέιτε στις Φιλιππίνες. Η Μπέα Τζόι γεννήθηκε στις 11 Νοεμβρίου του 2013 την περίοδο που ο τυφώνας Χαϊγιάν σάρωνε τις Φιλιππίνες, μέσα σε ένα κτήριο το οποίο είχε υποστεί σοβαρές ζημιές. Οι «πληγές» από το πέρασμα του τυφώνα παραμένουν ακόμα ανοιχτές, με αρκετούς από τους επιζώντες να αντιμετωπίζουν ψυχολογικές διαταραχές αλλά και το δύσκολο έργο της αποκατάστασης των υλικών ζημιών. 

EPA
03/11/2014 - 11:04ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Η 20χρονη Ελένα Κοντινέντας και τα παιδιά της, που επέζησαν από το πέρασμα του τυφώνα Χαϊγιάν πριν από ένα έτος, βρίσκονται σε προσωρινό κατάλυμα στην πόλη Τακλομπάν των Φιλιππίνων. Εξαιτίας του τυφώνα εκτιμάται ότι περίπου 8.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ή συνεχίζουν να αγνοούνται, ενώ περισσότεροι από τέσσερα εκατομμύρια εκτοπίστηκαν. Οι «πληγές» όμως παραμένουν ακόμα ανοιχτές, με αρκετούς από τους επιζώντες να αντιμετωπίζουν ψυχολογικές διαταραχές αλλά και το δύσκολο έργο της αποκατάστασης των υλικών ζημιών.

EPA
02/11/2014 - 19:03ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Ένα χρόνο μετά το πέρασμα του τυφώνα Χαϊγιάν από τις Φιλιππίνες, οι οικογένειες των περίπου 3.000 ανθρώπων που έχουν ταφεί στο νέο νεκροταφείο για τα θύματα της καταστροφής στην πόλη Τακλομπάν επισκέπτονται τα μνήματα των συγγενών τους. Εξαιτίας του τυφώνα εκτιμάται ότι περίπου 8.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ή συνεχίζουν να αγνοούνται. Οι «πληγές» όμως από το σαρωτικό του πέρασμα το 2013 παραμένουν ακόμα ανοιχτές, με αρκετούς από τους επιζώντες να αντιμετωπίζουν ψυχολογικές διαταραχές αλλά και το δύσκολο έργο της αποκατάστασης των υλικών ζημιών που άφησε πίσω του ο Χαϊγιάν.

EPA
17/02/2014 - 10:41ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Μία γυναίκα που επέζησε από τον καταστροφικό τυφώνα Χαϊγιάν κρατά ένα πλακάτ κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας κοντά στο προεδρικό μέγαρο στη Μανίλα. Οι διαδηλωτές ζητούν από την κυβέρνηση να βοηθήσει τα θύματα της καταστροφής. 100 ημέρες μετά το πέρασμα του φονικού τυφώνα, υπάρχει ακόμα τεράστια ανάγκη για αποκατάσταση των θυμάτων της καταστροφής, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.

EPA
24/12/2013 - 10:36VIDEO

Η πόλη Τακλομπάν στις Φιλιππίνες παραμένει κατεστραμμένη από τη φονική μανία του τυφώνα Χαϊγιάν, που έπληξε τη χώρα πριν από ένα μήνα. Η κυβέρνηση και οι μη κυβερνητικές οργανώσεις, τις μέρες των Χριστουγέννων, στρέφουν την προσοχή τους στα παιδιά. Το 90% των κατοίκων στις Φιλιππίνες είναι Χριστιανοί. Τα Χριστούγεννα είναι και για αυτούς μια από τις σημαντικότερες οικογενειακές γιορτές. Ωστόσο, τέσσερα εκατ. παραμένουν άστεγοι. Πολλές οικογένειες θρηνούν τους 6.000 νεκρούς, που άφησε στο πέρασμά του ο τυφώνας.

euronews
22/12/2013 - 19:52ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Η Νόρα Γιάρα, επιζήσασα του τυφώνα Χαϊγιάν, στολίζει ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πόλη Σαγκαχάν που ισοπεδώθηκε από τον τυφώνα, στις κεντρικές Φιλιππίνες.

REUTERS
Φόρτωση...