Multimedia

«Shutdown» της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ

Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2013 14:28

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μερική διακοπή της λειτουργίας της αμερικανικής κυβέρνησης, μετά από εντολή της Υπηρεσίας Διαχείρισης και Προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου, λόγω του αδιεξόδου στο Κογκρέσο για τον προϋπολογισμό των ΗΠΑ.

Για πρώτη φορά εδώ και 17 χρόνια, από το Πεντάγωνο μέχρι την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος όλες οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες οφείλουν να περιορίσουν αμέσως στο μίνιμουμ το προσωπικό τους. Οι υπηρεσίες εθνικής ασφαλείας και οι απαραίτητες υπηρεσίες εξαιρούνται.

Πάνω από 800.000 δημόσιοι υπάλληλοι τέθηκαν από το πρωί της Τρίτης σε υποχρεωτική αργία, επί συνόλου δύο εκατομμυρίων. Το δυναμικό των ομοσπονδιακών υπηρεσιών μειώνεται στο μίνιμουμ, που σε ορισμένες περιπτώσεις φθάνει στο 5% του συνολικού δυναμικού. Οι υπάλληλοι της ομοσπονδιακής κυβέρνησης αντιμετωπίζουν το φάσμα της αναγκαστικής αργίας και άδειας άνευ αποδοχών, χωρίς εγγύηση ότι θα λάβουν αναδρομικά το εισόδημα το οποίο θα χάσουν.

Στο πεδίο του τουρισμού, το σύνολο των εθνικών πάρκων της χώρας, που ανήκουν στον τομέα διαχείρισης της Υπηρεσίας Εθνικών Πάρκων, όπως το Γιοσέμιτι και το Γκραν Κάνιον, τα μουσεία Σμιθσόνιαν της Ουάσινγκτον, δεν άνοιξαν τις πόρτες τους.

ΗΠΑ: Μερική διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης. Το μνημείο Λίνκολν στην Ουάσιγκτον. Το αδιέξοδο στο Κονγκρέσο για τον προϋπολογισμό των ΗΠΑ, με τους Ρεπουμπλικάνους να επιμένουν στην καθυστέρηση της εφαρμογής της μεταρρύθμισης του Μπαράκ Ομπάμα για την υγειονομική ασφαλιστική κάλυψη (Obamacare), άφησαν την αμερικανική κυβέρνηση αντιμέτωπη με την πρώτη μερική διακοπή της λειτουργίας της εδώ και 17 χρόνια.
REUTERS / JASON REED

Το μνημείο Λίνκολν στην Ουάσιγκτον. Το αδιέξοδο στο Κονγκρέσο για τον προϋπολογισμό των ΗΠΑ, με τους Ρεπουμπλικάνους να επιμένουν στην καθυστέρηση της εφαρμογής της μεταρρύθμισης του Μπαράκ Ομπάμα για την υγειονομική ασφαλιστική κάλυψη (Obamacare), άφησαν την αμερικανική κυβέρνηση αντιμέτωπη με την πρώτη μερική διακοπή της λειτουργίας της εδώ και 17 χρόνια.

ΗΠΑ: Μερική διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης. Οδόφραγμα που οδηγεί στο Μνημείο Λίνκολν εμποδίζει την πρόσβαση σε τουριστικά λεωφορεία στην Ουάσιγκτον. Άρχισε η μερική αναστολή των λειτουργιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ μετά την αδυναμία των δύο σωμάτων του Κογκρέσου να συμφωνήσουν σε έναν νέο ομοσπονδιακό προϋπολογισμό.
REUTERS / JASON REED

Οδόφραγμα που οδηγεί στο Μνημείο Λίνκολν εμποδίζει την πρόσβαση σε τουριστικά λεωφορεία στην Ουάσιγκτον. Άρχισε η μερική αναστολή των λειτουργιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ μετά την αδυναμία των δύο σωμάτων του Κογκρέσου να συμφωνήσουν σε έναν νέο ομοσπονδιακό προϋπολογισμό.

ΗΠΑ: Μερική διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης. Κλειστή είναι η Εθνική Πινακοθήκη στην Ουάσιγκτον. Άρχισε η μερική αναστολή των λειτουργιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ μετά την αδυναμία των δύο σωμάτων του Κογκρέσου να συμφωνήσουν σε έναν νέο ομοσπονδιακό προϋπολογισμό.
REUTERS / KEVIN LAMARQUE

Κλειστή είναι η Εθνική Πινακοθήκη στην Ουάσιγκτον. Άρχισε η μερική αναστολή των λειτουργιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ μετά την αδυναμία των δύο σωμάτων του Κογκρέσου να συμφωνήσουν σε έναν νέο ομοσπονδιακό προϋπολογισμό.

ΗΠΑ: Μερική διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης. Κλειστό είναι το Μνημείο Λίνκολν στην Ουάσιγκτον. Τα εθνικά πάρκα και τα μουσεία της Ουάσιγκτον έκλεισαν καθώς από το πρωί της Τρίτης αΆρχισε η μερική αναστολή των λειτουργιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ.
REUTERS / JASON REED

Κλειστό είναι το Μνημείο Λίνκολν στην Ουάσιγκτον. Τα εθνικά πάρκα και τα μουσεία της Ουάσιγκτον έκλεισαν καθώς από το πρωί της Τρίτης αΆρχισε η μερική αναστολή των λειτουργιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ.

ΗΠΑ: Μερική διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης. Μέλη του προσωπικού ασφαλείας απεικονίζονται στο μνημείο Λίνκολν στην Ουάσιγκτον. Άρχισε η μερική αναστολή των λειτουργιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ μετά την αδυναμία των δύο σωμάτων του Κογκρέσου να συμφωνήσουν σε έναν νέο ομοσπονδιακό προϋπολογισμό. Τα εθνικά πάρκα και τα μουσεία της Ουάσιγκτον έκλεισαν, οι συντάξεις και τα επιδόματα των βετεράνων θα καθυστερήσουν, ενώ δεν θα εξετάζονται αιτήσεις για βίζα και διαβατήριο.
REUTERS / JASON REED

Μέλη του προσωπικού ασφαλείας απεικονίζονται στο μνημείο Λίνκολν στην Ουάσιγκτον. Άρχισε η μερική αναστολή των λειτουργιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ μετά την αδυναμία των δύο σωμάτων του Κογκρέσου να συμφωνήσουν σε έναν νέο ομοσπονδιακό προϋπολογισμό. Τα εθνικά πάρκα και τα μουσεία της Ουάσιγκτον έκλεισαν, οι συντάξεις και τα επιδόματα των βετεράνων θα καθυστερήσουν, ενώ δεν θα εξετάζονται αιτήσεις για βίζα και διαβατήριο.

ΗΠΑ: Μερική διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης. Τουρίστες στέκονται δίπλα σε μία πινακίδα που ανακοινώνει ότι το Αγαλμα της Ελευθερίας θα παραμείνει κλειστό. Στο πεδίο του τουρισμού, το σύνολο των εθνικών πάρκων της χώρας, που ανήκουν στον τομέα διαχείρισης της Υπηρεσίας Εθνικών Πάρκων, όπως το Αγαλμα της Ελευθερίας, το Γιοσέμιτι και το Γκραν Κάνιον, τα μουσεία Σμιθσόνιαν της Ουάσιγκτον, δεν άνοιξαν τις πόρτες τους το πρωί της Τρίτης.
REUTERS / MIKE SEGAR

Τουρίστες στέκονται δίπλα σε μία πινακίδα που ανακοινώνει ότι το Αγαλμα της Ελευθερίας θα παραμείνει κλειστό. Στο πεδίο του τουρισμού, το σύνολο των εθνικών πάρκων της χώρας, που ανήκουν στον τομέα διαχείρισης της Υπηρεσίας Εθνικών Πάρκων, όπως το Αγαλμα της Ελευθερίας, το Γιοσέμιτι και το Γκραν Κάνιον, τα μουσεία Σμιθσόνιαν της Ουάσιγκτον, δεν άνοιξαν τις πόρτες τους το πρωί της Τρίτης.

ΗΠΑ: Μερική διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης. Μέλος του προσωπικού ασφαλείας τοποθετεί πινακίδα απαγόρευσης εισόδου στο μνημείο Λίνκολν στην Ουάσιγκτον. Άρχισε η μερική αναστολή των λειτουργιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ μετά την αδυναμία των δύο σωμάτων του Κογκρέσου να συμφωνήσουν σε έναν νέο ομοσπονδιακό προϋπολογισμό.
REUTERS / JASON REED

Μέλος του προσωπικού ασφαλείας τοποθετεί πινακίδα απαγόρευσης εισόδου στο μνημείο Λίνκολν στην Ουάσιγκτον. Άρχισε η μερική αναστολή των λειτουργιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ μετά την αδυναμία των δύο σωμάτων του Κογκρέσου να συμφωνήσουν σε έναν νέο ομοσπονδιακό προϋπολογισμό.

ΗΠΑ: Μερική διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης. Κλειστό για το κοινό το Αγαλμα της Ελευθερίας. Στο πεδίο του τουρισμού, το σύνολο των εθνικών πάρκων της χώρας, που ανήκουν στον τομέα διαχείρισης της Υπηρεσίας Εθνικών Πάρκων, όπως το Γιοσέμιτι και το Γκραν Κάνιον, τα μουσεία Σμιθσόνιαν της Ουάσιγκτον, δεν άνοιξαν τις πόρτες τους το πρωί της Τρίτης.
REUTERS / MIKE SEGAR

Κλειστό για το κοινό το Αγαλμα της Ελευθερίας. Στο πεδίο του τουρισμού, το σύνολο των εθνικών πάρκων της χώρας, που ανήκουν στον τομέα διαχείρισης της Υπηρεσίας Εθνικών Πάρκων, όπως το Γιοσέμιτι και το Γκραν Κάνιον, τα μουσεία Σμιθσόνιαν της Ουάσιγκτον, δεν άνοιξαν τις πόρτες τους το πρωί της Τρίτης.

ΗΠΑ: Μερική διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης. Τις ιστοσελίδες και τους λογαριασμούς στο Twitter κυβερνητικών υπηρεσιών επηρέασε το «shutdown» της αμερικανικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Μεταξύ των πλέον «σημαινόντων» ιστοσελίδων των οποίων η λειτουργία έχει ανασταλεί βρίσκονται τα sites της NASA, του Λευκού Οίκου, του υπουργείου Δικαιοσύνης και του υπουργείου Εθνικής Ασφάλειας. Σε όλες τις περιπτώσεις, στις ιστοσελίδες υπάρχουν μηνύματα προς τους επισκέπτες, όπου επισημαίνεται ότι υπάρχουν προβλήματα στη λειτουργία των sites.
EPA / UDO WEITZ

Τις ιστοσελίδες και τους λογαριασμούς στο Twitter κυβερνητικών υπηρεσιών επηρέασε το «shutdown» της αμερικανικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Μεταξύ των πλέον «σημαινόντων» ιστοσελίδων των οποίων η λειτουργία έχει ανασταλεί βρίσκονται τα sites της NASA, του Λευκού Οίκου, του υπουργείου Δικαιοσύνης και του υπουργείου Εθνικής Ασφάλειας. Σε όλες τις περιπτώσεις, στις ιστοσελίδες υπάρχουν μηνύματα προς τους επισκέπτες, όπου επισημαίνεται ότι υπάρχουν προβλήματα στη λειτουργία των sites.

ΗΠΑ: Μερική διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης. Το αδιέξοδο στο Κονγκρέσο για τον προϋπολογισμό των ΗΠΑ, άφησαν την αμερικανική κυβέρνηση αντιμέτωπη με την πρώτη μερική διακοπή της λειτουργίας της εδώ και 17 χρόνια.
REUTERS / JASON REED

Το αδιέξοδο στο Κονγκρέσο για τον προϋπολογισμό των ΗΠΑ, άφησαν την αμερικανική κυβέρνηση αντιμέτωπη με την πρώτη μερική διακοπή της λειτουργίας της εδώ και 17 χρόνια.

ΗΠΑ: Μερική διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης. Μέλη του προσωπικού ασφαλείας κλείνουν το μνημείο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου στην Ουάσιγκτον. Άρχισε η μερική αναστολή των λειτουργιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ μετά την αδυναμία των δύο σωμάτων του Κογκρέσου να συμφωνήσουν σε έναν νέο ομοσπονδιακό προϋπολογισμό.
REUTERS / KEVIN LAMARQUE

Μέλη του προσωπικού ασφαλείας κλείνουν το μνημείο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου στην Ουάσιγκτον. Άρχισε η μερική αναστολή των λειτουργιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ μετά την αδυναμία των δύο σωμάτων του Κογκρέσου να συμφωνήσουν σε έναν νέο ομοσπονδιακό προϋπολογισμό.

ΗΠΑ: Μερική διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης. Υπεύθυνος ανακοινώνει στους τουρίστες το κλείσιμο του Αγάλματος της Ελευθερίας για το κοινό λόγω της μερικής διακοπής λειτουργίας της κυβέρνησης. Στον πεδίο του τουρισμού, το σύνολο των εθνικών πάρκων της χώρας, που ανήκουν στον τομέα διαχείρισης της Υπηρεσίας Εθνικών Πάρκων, όπως το Γιοσέμιτι και το Γκραν Κάνιον, τα μουσεία Σμιθσόνιαν της Ουάσινγκτον, δεν άνοιξαν τις πόρτες τους το πρωί της Τρίτης.
REUTERS / MIKE SEGAR

Υπεύθυνος ανακοινώνει στους τουρίστες το κλείσιμο του Αγάλματος της Ελευθερίας για το κοινό λόγω της μερικής διακοπής λειτουργίας της κυβέρνησης. Στον πεδίο του τουρισμού, το σύνολο των εθνικών πάρκων της χώρας, που ανήκουν στον τομέα διαχείρισης της Υπηρεσίας Εθνικών Πάρκων, όπως το Γιοσέμιτι και το Γκραν Κάνιον, τα μουσεία Σμιθσόνιαν της Ουάσινγκτον, δεν άνοιξαν τις πόρτες τους το πρωί της Τρίτης.

ΗΠΑ: Μερική διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης. Κλειστό το μνημείο Τζέφερσον στην Ουάσιγκτον. Για πρώτη φορά εδώ και 17 χρόνια, από το Πεντάγωνο μέχρι την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος όλες οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες οφείλουν να περιορίσουν αμέσως στο μίνιμουμ το προσωπικό τους. Οι υπηρεσίες εθνικής ασφαλείας και οι απαραίτητες υπηρεσίες εξαιρούνται.
REUTERS / KEVIN LAMARQUE

Κλειστό το μνημείο Τζέφερσον στην Ουάσιγκτον. Για πρώτη φορά εδώ και 17 χρόνια, από το Πεντάγωνο μέχρι την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος όλες οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες οφείλουν να περιορίσουν αμέσως στο μίνιμουμ το προσωπικό τους. Οι υπηρεσίες εθνικής ασφαλείας και οι απαραίτητες υπηρεσίες εξαιρούνται.

ΗΠΑ: Μερική διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης. Μέλος του προσωπικού ασφαλείας απεικονίζεται στο μνημείο Λίνκολν στην Ουάσιγκτον. Άρχισε η μερική αναστολή των λειτουργιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ μετά την αδυναμία των δύο σωμάτων του Κογκρέσου να συμφωνήσουν σε έναν νέο ομοσπονδιακό προϋπολογισμό. Τα εθνικά πάρκα και τα μουσεία της Ουάσιγκτον έκλεισαν, οι συντάξεις και τα επιδόματα των βετεράνων θα καθυστερήσουν, ενώ δεν θα εξετάζονται αιτήσεις για βίζα και διαβατήριο.
REUTERS / JASON REED

Μέλος του προσωπικού ασφαλείας απεικονίζεται στο μνημείο Λίνκολν στην Ουάσιγκτον. Άρχισε η μερική αναστολή των λειτουργιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ μετά την αδυναμία των δύο σωμάτων του Κογκρέσου να συμφωνήσουν σε έναν νέο ομοσπονδιακό προϋπολογισμό. Τα εθνικά πάρκα και τα μουσεία της Ουάσιγκτον έκλεισαν, οι συντάξεις και τα επιδόματα των βετεράνων θα καθυστερήσουν, ενώ δεν θα εξετάζονται αιτήσεις για βίζα και διαβατήριο.

ΗΠΑ: Μερική διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης. Για πρώτη φορά εδώ και 17 χρόνια, από το Πεντάγωνο μέχρι την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος όλες οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες οφείλουν να περιορίσουν αμέσως στο μίνιμουμ το προσωπικό τους. Οι υπηρεσίες εθνικής ασφαλείας και οι απαραίτητες υπηρεσίες εξαιρούνται.
REUTERS / JONATHAN ERNST

Για πρώτη φορά εδώ και 17 χρόνια, από το Πεντάγωνο μέχρι την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος όλες οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες οφείλουν να περιορίσουν αμέσως στο μίνιμουμ το προσωπικό τους. Οι υπηρεσίες εθνικής ασφαλείας και οι απαραίτητες υπηρεσίες εξαιρούνται.

ΗΠΑ: Μερική διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης. Στιγμιότυπο από το κτήριο γραφείων Longworth House στο Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον. Για πρώτη φορά εδώ και 17 χρόνια, από το Πεντάγωνο μέχρι την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος όλες οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες οφείλουν να περιορίσουν αμέσως στο μίνιμουμ το προσωπικό τους. Οι υπηρεσίες εθνικής ασφαλείας και οι απαραίτητες υπηρεσίες εξαιρούνται.
Reuters / LARRY DOWNING

Στιγμιότυπο από το κτήριο γραφείων Longworth House στο Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον. Για πρώτη φορά εδώ και 17 χρόνια, από το Πεντάγωνο μέχρι την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος όλες οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες οφείλουν να περιορίσουν αμέσως στο μίνιμουμ το προσωπικό τους. Οι υπηρεσίες εθνικής ασφαλείας και οι απαραίτητες υπηρεσίες εξαιρούνται.

ΗΠΑ: Μερική διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης. Στο πεδίο του τουρισμού, το σύνολο των εθνικών πάρκων της χώρας, που ανήκουν στον τομέα διαχείρισης της Υπηρεσίας Εθνικών Πάρκων, όπως το Γιοσέμιτι και το Γκραν Κάνιον, τα μουσεία Σμιθσόνιαν της Ουάσινγκτον, δεν άνοιξαν τις πόρτες τους το πρωί της Τρίτης.
REUTERS / KEVIN LAMARQUE

Στο πεδίο του τουρισμού, το σύνολο των εθνικών πάρκων της χώρας, που ανήκουν στον τομέα διαχείρισης της Υπηρεσίας Εθνικών Πάρκων, όπως το Γιοσέμιτι και το Γκραν Κάνιον, τα μουσεία Σμιθσόνιαν της Ουάσινγκτον, δεν άνοιξαν τις πόρτες τους το πρωί της Τρίτης.

ΗΠΑ: Μερική διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης. Μέλη του προσωπικού ασφαλείας σφραγίζουν το μνημείο Λίνκολν στην Ουάσιγκτον. Άρχισε η μερική αναστολή των λειτουργιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ μετά την αδυναμία των δύο σωμάτων του Κογκρέσου να συμφωνήσουν σε έναν νέο ομοσπονδιακό προϋπολογισμό.
REUTERS / JASON REED

Μέλη του προσωπικού ασφαλείας σφραγίζουν το μνημείο Λίνκολν στην Ουάσιγκτον. Άρχισε η μερική αναστολή των λειτουργιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ μετά την αδυναμία των δύο σωμάτων του Κογκρέσου να συμφωνήσουν σε έναν νέο ομοσπονδιακό προϋπολογισμό.

ΗΠΑ: Μερική διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης. Αστυνομικοί κάνουν περιπολίαα στο Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον. Για πρώτη φορά εδώ και 17 χρόνια, από το Πεντάγωνο μέχρι την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος όλες οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες οφείλουν να περιορίσουν αμέσως στο μίνιμουμ το προσωπικό τους. Οι υπηρεσίες εθνικής ασφαλείας και οι απαραίτητες υπηρεσίες εξαιρούνται.
REUTERS / JONATHAN ERNST

Αστυνομικοί κάνουν περιπολίαα στο Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον. Για πρώτη φορά εδώ και 17 χρόνια, από το Πεντάγωνο μέχρι την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος όλες οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες οφείλουν να περιορίσουν αμέσως στο μίνιμουμ το προσωπικό τους. Οι υπηρεσίες εθνικής ασφαλείας και οι απαραίτητες υπηρεσίες εξαιρούνται.

ΗΠΑ: Μερική διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης. Ομοσπονδιακός υπάλληλος που έχει τεθεί σε υποχρεωτική αργία κρατά μία πινακίδα διαμαρτυρίας έξω από το Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον. Απογοήτευση, αγωνία, αβεβαιότητα και οργή νιώθουν οι εκατοντάδες χιλιάδες Αμερικανοί δημόσιοι υπάλληλοι που βρέθηκαν ξαφνικά σε υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών. Το πρωί της Τρίτης κλήθηκαν να προσέλθουν στην εργασία τους μόνον για λίγες ώρες, προκειμένου να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους.
Reuters / LARRY DOWNING

Ομοσπονδιακός υπάλληλος που έχει τεθεί σε υποχρεωτική αργία κρατά μία πινακίδα διαμαρτυρίας έξω από το Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον. Απογοήτευση, αγωνία, αβεβαιότητα και οργή νιώθουν οι εκατοντάδες χιλιάδες Αμερικανοί δημόσιοι υπάλληλοι που βρέθηκαν ξαφνικά σε υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών. Το πρωί της Τρίτης κλήθηκαν να προσέλθουν στην εργασία τους μόνον για λίγες ώρες, προκειμένου να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους.

ΗΠΑ: Μερική διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης. Για πρώτη φορά εδώ και 17 χρόνια, από το Πεντάγωνο μέχρι την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος όλες οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες οφείλουν να περιορίσουν αμέσως στο μίνιμουμ το προσωπικό τους. Οι υπηρεσίες εθνικής ασφαλείας και οι απαραίτητες υπηρεσίες θα εξαιρεθούν.
Reuters / GARY CAMERON

Για πρώτη φορά εδώ και 17 χρόνια, από το Πεντάγωνο μέχρι την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος όλες οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες οφείλουν να περιορίσουν αμέσως στο μίνιμουμ το προσωπικό τους. Οι υπηρεσίες εθνικής ασφαλείας και οι απαραίτητες υπηρεσίες θα εξαιρεθούν.

ΗΠΑ: Μερική διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης. Υπάλληλοι φτάνουν στο υπουργείο Υγείας και Κονωνικών υπηρεσιών την Τρίτη το πρωί μετά την ανακοίνωση της μερικής διακοπής λειτουργίας της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Πάνω από 800.000 δημόσιοι υπάλληλοι τέθηκαν από το πρωί της Τρίτης (τοπική ώρα) σε υποχρεωτική αργία, επί συνόλου δύο εκατομμυρίων. Οι εργαζόμενοι κλήθηκαν να προσέλθουν στην εργασία τους μόνον για λίγες ώρες, προκειμένου να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους.
REUTERS / JAMES LAWLER DUGGAN

Υπάλληλοι φτάνουν στο υπουργείο Υγείας και Κονωνικών υπηρεσιών την Τρίτη το πρωί μετά την ανακοίνωση της μερικής διακοπής λειτουργίας της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Πάνω από 800.000 δημόσιοι υπάλληλοι τέθηκαν από το πρωί της Τρίτης (τοπική ώρα) σε υποχρεωτική αργία, επί συνόλου δύο εκατομμυρίων. Οι εργαζόμενοι κλήθηκαν να προσέλθουν στην εργασία τους μόνον για λίγες ώρες, προκειμένου να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους.

ΗΠΑ: Μερική διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης. Πινακίδα στην είσοδο του κτηρίου της εφορίας στη Νέα Υόρκη ενημερώνει για την αναστολή των υπηρεσιών της λόγω της μερικής διακοπής λειτουργίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ.  Πάνω από 800.000 δημόσιοι υπάλληλοι τέθηκαν από το πρωί της Τρίτης (τοπική ώρα) σε υποχρεωτική αργία, επί συνόλου δύο εκατομμυρίων. Το δυναμικό των ομοσπονδιακών υπηρεσιών μειώνεται στο μίνιμουμ, που σε ορισμένες περιπτώσεις φθάνει στο 5% του συνολικού δυναμικού.
Reuters / SHANNON STAPLETON

Πινακίδα στην είσοδο του κτηρίου της εφορίας στη Νέα Υόρκη ενημερώνει για την αναστολή των υπηρεσιών της λόγω της μερικής διακοπής λειτουργίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ.  Πάνω από 800.000 δημόσιοι υπάλληλοι τέθηκαν από το πρωί της Τρίτης (τοπική ώρα) σε υποχρεωτική αργία, επί συνόλου δύο εκατομμυρίων. Το δυναμικό των ομοσπονδιακών υπηρεσιών μειώνεται στο μίνιμουμ, που σε ορισμένες περιπτώσεις φθάνει στο 5% του συνολικού δυναμικού.

ΗΠΑ: Μερική διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης. Μία γυναίκα περνά μπροστά από τα κεντρικά γραφεία της NASA το πρωί της Τρίτης μετά την εντολή της κυβέρνησης για διακοπή λειτουργίας όλων των ομοσπονδιακών υπηρεσιών. Για πρώτη φορά εδώ και 17 χρόνια, από το Πεντάγωνο μέχρι την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος όλες οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες οφείλουν να περιορίσουν αμέσως στο μίνιμουμ το προσωπικό τους. Οι υπηρεσίες εθνικής ασφαλείας και οι απαραίτητες υπηρεσίες εξαιρούνται.
REUTERS / JAMES LAWLER DUGGAN

Μία γυναίκα περνά μπροστά από τα κεντρικά γραφεία της NASA το πρωί της Τρίτης μετά την εντολή της κυβέρνησης για διακοπή λειτουργίας όλων των ομοσπονδιακών υπηρεσιών. Για πρώτη φορά εδώ και 17 χρόνια, από το Πεντάγωνο μέχρι την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος όλες οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες οφείλουν να περιορίσουν αμέσως στο μίνιμουμ το προσωπικό τους. Οι υπηρεσίες εθνικής ασφαλείας και οι απαραίτητες υπηρεσίες εξαιρούνται.

ΗΠΑ: Μερική διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης. Υπάλληλοι φτάνουν στο υπουργείο Υγείας και Κονωνικών υπηρεσιών την Τρίτη το πρωί μετά την ανακοίνωση της μερικής διακοπής λειτουργίας της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Πάνω από 800.000 δημόσιοι υπάλληλοι τέθηκαν από το πρωί της Τρίτης (τοπική ώρα) σε υποχρεωτική αργία, επί συνόλου δύο εκατομμυρίων. Οι εργαζόμενοι κλήθηκαν να προσέλθουν στην εργασία τους μόνον για λίγες ώρες, προκειμένου να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους.
REUTERS / JAMES LAWLER DUGGAN

Υπάλληλοι φτάνουν στο υπουργείο Υγείας και Κονωνικών υπηρεσιών την Τρίτη το πρωί μετά την ανακοίνωση της μερικής διακοπής λειτουργίας της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Πάνω από 800.000 δημόσιοι υπάλληλοι τέθηκαν από το πρωί της Τρίτης (τοπική ώρα) σε υποχρεωτική αργία, επί συνόλου δύο εκατομμυρίων. Οι εργαζόμενοι κλήθηκαν να προσέλθουν στην εργασία τους μόνον για λίγες ώρες, προκειμένου να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους.

ΗΠΑ: Μερική διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης. Υπάλληλος φτάνει στο υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας το πρωί της Τρίτης μετά την ανακοίνωση της μερικής διακοπής λειτουργίας της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Πάνω από 800.000 δημόσιοι υπάλληλοι τέθηκαν από το πρωί της Τρίτης (τοπική ώρα) σε υποχρεωτική αργία, επί συνόλου δύο εκατομμυρίων. Οι εργαζόμενοι κλήθηκαν να προσέλθουν στην εργασία τους μόνον για λίγες ώρες, προκειμένου να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους.
REUTERS / JAMES LAWLER DUGGAN

Υπάλληλος φτάνει στο υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας το πρωί της Τρίτης μετά την ανακοίνωση της μερικής διακοπής λειτουργίας της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Πάνω από 800.000 δημόσιοι υπάλληλοι τέθηκαν από το πρωί της Τρίτης (τοπική ώρα) σε υποχρεωτική αργία, επί συνόλου δύο εκατομμυρίων. Οι εργαζόμενοι κλήθηκαν να προσέλθουν στην εργασία τους μόνον για λίγες ώρες, προκειμένου να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους.

ΗΠΑ: Μερική διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης. Για πρώτη φορά εδώ και 17 χρόνια, από το Πεντάγωνο μέχρι την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος όλες οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες οφείλουν να περιορίσουν αμέσως στο μίνιμουμ το προσωπικό τους. Οι υπηρεσίες εθνικής ασφαλείας και οι απαραίτητες υπηρεσίες θα εξαιρεθούν.
Reuters / GARY CAMERON

Για πρώτη φορά εδώ και 17 χρόνια, από το Πεντάγωνο μέχρι την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος όλες οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες οφείλουν να περιορίσουν αμέσως στο μίνιμουμ το προσωπικό τους. Οι υπηρεσίες εθνικής ασφαλείας και οι απαραίτητες υπηρεσίες θα εξαιρεθούν.

ΗΠΑ: Μερική διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης. Το εσωτερικό του μουσείου Αέρα και του Διαστήματος Σμιθσόνιαν στην Ουάσιγκτον. Στον πεδίο του τουρισμού, το σύνολο των εθνικών πάρκων της χώρας, που ανήκουν στον τομέα διαχείρισης της Υπηρεσίας Εθνικών Πάρκων, όπως το Γιοσέμιτι και το Γκραν Κάνιον, τα μουσεία Σμιθσόνιαν της Ουάσινγκτον, δεν άνοιξαν τις πόρτες τους το πρωί της Τρίτης.
REUTERS / KEVIN LAMARQUE

Το εσωτερικό του μουσείου Αέρα και του Διαστήματος Σμιθσόνιαν στην Ουάσιγκτον. Στον πεδίο του τουρισμού, το σύνολο των εθνικών πάρκων της χώρας, που ανήκουν στον τομέα διαχείρισης της Υπηρεσίας Εθνικών Πάρκων, όπως το Γιοσέμιτι και το Γκραν Κάνιον, τα μουσεία Σμιθσόνιαν της Ουάσινγκτον, δεν άνοιξαν τις πόρτες τους το πρωί της Τρίτης.

ΗΠΑ: Μερική διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης. Αδειοι χώροι του μουσείου Αέρα και Διαστήματος, Σμιθσόνιαν στην Ουάσιγκτον. Στο πεδίο του τουρισμού, το σύνολο των εθνικών πάρκων της χώρας, που ανήκουν στον τομέα διαχείρισης της Υπηρεσίας Εθνικών Πάρκων, όπως το Γιοσέμιτι και το Γκραν Κάνιον, τα μουσεία Σμιθσόνιαν της Ουάσινγκτον, δεν άνοιξαν τις πόρτες τους το πρωί της Τρίτης.
REUTERS / KEVIN LAMARQUE

Αδειοι χώροι του μουσείου Αέρα και Διαστήματος, Σμιθσόνιαν στην Ουάσιγκτον. Στο πεδίο του τουρισμού, το σύνολο των εθνικών πάρκων της χώρας, που ανήκουν στον τομέα διαχείρισης της Υπηρεσίας Εθνικών Πάρκων, όπως το Γιοσέμιτι και το Γκραν Κάνιον, τα μουσεία Σμιθσόνιαν της Ουάσινγκτον, δεν άνοιξαν τις πόρτες τους το πρωί της Τρίτης.

ΗΠΑ: Μερική διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης. Ενας άντρας περνά μπροστά από το κλειστό κατάστημα αναμνηστικών της NASA στην Ουάσιγκτον. Πάνω από 800.000 δημόσιοι υπάλληλοι τέθηκαν από το πρωί της Τρίτης (τοπική ώρα) σε υποχρεωτική αργία, επί συνόλου δύο εκατομμυρίων. Το δυναμικό των ομοσπονδιακών υπηρεσιών μειώνεται στο μίνιμουμ, που σε ορισμένες περιπτώσεις φθάνει στο 5% του συνολικού δυναμικού.
REUTERS / KEVIN LAMARQUE

Ενας άντρας περνά μπροστά από το κλειστό κατάστημα αναμνηστικών της NASA στην Ουάσιγκτον. Πάνω από 800.000 δημόσιοι υπάλληλοι τέθηκαν από το πρωί της Τρίτης (τοπική ώρα) σε υποχρεωτική αργία, επί συνόλου δύο εκατομμυρίων. Το δυναμικό των ομοσπονδιακών υπηρεσιών μειώνεται στο μίνιμουμ, που σε ορισμένες περιπτώσεις φθάνει στο 5% του συνολικού δυναμικού.

ΗΠΑ: Μερική διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης. Το Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον. Πάνω από 800.000 δημόσιοι υπάλληλοι τέθηκαν από το πρωί της Τρίτης (τοπική ώρα) σε υποχρεωτική αργία, επί συνόλου δύο εκατομμυρίων. Το δυναμικό των ομοσπονδιακών υπηρεσιών μειώνεται στο μίνιμουμ, που σε ορισμένες περιπτώσεις φθάνει στο 5% του συνολικού δυναμικού.
REUTERS / KEVIN LAMARQUE

Το Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον. Πάνω από 800.000 δημόσιοι υπάλληλοι τέθηκαν από το πρωί της Τρίτης (τοπική ώρα) σε υποχρεωτική αργία, επί συνόλου δύο εκατομμυρίων. Το δυναμικό των ομοσπονδιακών υπηρεσιών μειώνεται στο μίνιμουμ, που σε ορισμένες περιπτώσεις φθάνει στο 5% του συνολικού δυναμικού.

ΗΠΑ: Μερική διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης. Το μνημείο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου στην Ουάσιγκτον. Άρχισε η μερική αναστολή των λειτουργιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ μετά την αδυναμία των δύο σωμάτων του Κογκρέσου να συμφωνήσουν σε έναν νέο ομοσπονδιακό προϋπολογισμό.
REUTERS / KEVIN LAMARQUE

Το μνημείο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου στην Ουάσιγκτον. Άρχισε η μερική αναστολή των λειτουργιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ μετά την αδυναμία των δύο σωμάτων του Κογκρέσου να συμφωνήσουν σε έναν νέο ομοσπονδιακό προϋπολογισμό.

ΗΠΑ: Μερική διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης. Αδεια πλατφόρμα του μετρό κοντά στο λόφο του Καπιτώλιου στην Ουάσιγκτον. Εκατοντάδες χιλιάδες Αμερικανοί δημόσιοι υπάλληλοι  βρέθηκαν ξαφνικά σε υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών, λόγω της μερικής διακοπής λειτουργίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ. Το πρωί της Τρίτης κλήθηκαν να προσέλθουν στην εργασία τους μόνον για λίγες ώρες, προκειμένου να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους.
Reuters / LARRY DOWNING

Αδεια πλατφόρμα του μετρό κοντά στο λόφο του Καπιτώλιου στην Ουάσιγκτον. Εκατοντάδες χιλιάδες Αμερικανοί δημόσιοι υπάλληλοι  βρέθηκαν ξαφνικά σε υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών, λόγω της μερικής διακοπής λειτουργίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ. Το πρωί της Τρίτης κλήθηκαν να προσέλθουν στην εργασία τους μόνον για λίγες ώρες, προκειμένου να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους.

ΗΠΑ: Μερική διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης. Πινακίδα ενημερώνει τους επισκέπτες ότι το πάρκο της Paramount στην Καλιφόρνια, θα παραμείνει κλειστό. Στο πεδίο του τουρισμού, το σύνολο των εθνικών πάρκων της χώρας, που ανήκουν στον τομέα διαχείρισης της Υπηρεσίας Εθνικών Πάρκων, όπως το Γιοσέμιτι και το Γκραν Κάνιον, τα μουσεία Σμιθσόνιαν της Ουάσινγκτον, δεν άνοιξαν τις πόρτες τους το πρωί της Τρίτης.
REUTERS / LUCY NICHOLSON

Πινακίδα ενημερώνει τους επισκέπτες ότι το πάρκο της Paramount στην Καλιφόρνια, θα παραμείνει κλειστό. Στο πεδίο του τουρισμού, το σύνολο των εθνικών πάρκων της χώρας, που ανήκουν στον τομέα διαχείρισης της Υπηρεσίας Εθνικών Πάρκων, όπως το Γιοσέμιτι και το Γκραν Κάνιον, τα μουσεία Σμιθσόνιαν της Ουάσινγκτον, δεν άνοιξαν τις πόρτες τους το πρωί της Τρίτης.

ΗΠΑ: Μερική διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης. Στο πεδίο του τουρισμού, το σύνολο των εθνικών πάρκων της χώρας, που ανήκουν στον τομέα διαχείρισης της Υπηρεσίας Εθνικών Πάρκων, όπως το Γιοσέμιτι και το Γκραν Κάνιον, τα μουσεία Σμιθσόνιαν της Ουάσινγκτον, δεν άνοιξαν τις πόρτες τους το πρωί της Τρίτης.
REUTERS / LUCY NICHOLSON

Στο πεδίο του τουρισμού, το σύνολο των εθνικών πάρκων της χώρας, που ανήκουν στον τομέα διαχείρισης της Υπηρεσίας Εθνικών Πάρκων, όπως το Γιοσέμιτι και το Γκραν Κάνιον, τα μουσεία Σμιθσόνιαν της Ουάσινγκτον, δεν άνοιξαν τις πόρτες τους το πρωί της Τρίτης.

ΗΠΑ: Μερική διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης. Υπάλληλος εισέρχεται στο κτήριο του υπουργείου μεταφορών στην Ουάσιγκτον. Πάνω από 800.000 δημόσιοι υπάλληλοι τέθηκαν από το πρωί της Τρίτης (τοπική ώρα) σε υποχρεωτική αργία, επί συνόλου δύο εκατομμυρίων. Οι εργαζόμενοι κλήθηκαν να προσέλθουν στην εργασία τους μόνον για λίγες ώρες, προκειμένου να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους.
REUTERS / KEVIN LAMARQUE

Υπάλληλος εισέρχεται στο κτήριο του υπουργείου μεταφορών στην Ουάσιγκτον. Πάνω από 800.000 δημόσιοι υπάλληλοι τέθηκαν από το πρωί της Τρίτης (τοπική ώρα) σε υποχρεωτική αργία, επί συνόλου δύο εκατομμυρίων. Οι εργαζόμενοι κλήθηκαν να προσέλθουν στην εργασία τους μόνον για λίγες ώρες, προκειμένου να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους.

ΗΠΑ: Μερική διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης. Κόσμος περιμένει στο καράβι για την περιήγηση στο νησί του Αλκατράζ, στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνιας. Στο πεδίο του τουρισμού, το σύνολο των εθνικών πάρκων της χώρας, που ανήκουν στον τομέα διαχείρισης της Υπηρεσίας Εθνικών Πάρκων, όπως το Γιοσέμιτι και το Γκραν Κάνιον, το Αλκατράζ, τα μουσεία Σμιθσόνιαν της Ουάσινγκτον, δεν άνοιξαν τις πόρτες τους το πρωί της Τρίτης.
REUTERS / STEPHEN LAM

Κόσμος περιμένει στο καράβι για την περιήγηση στο νησί του Αλκατράζ, στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνιας. Στο πεδίο του τουρισμού, το σύνολο των εθνικών πάρκων της χώρας, που ανήκουν στον τομέα διαχείρισης της Υπηρεσίας Εθνικών Πάρκων, όπως το Γιοσέμιτι και το Γκραν Κάνιον, το Αλκατράζ, τα μουσεία Σμιθσόνιαν της Ουάσινγκτον, δεν άνοιξαν τις πόρτες τους το πρωί της Τρίτης.

ΗΠΑ: Μερική διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης. Υπάλληλος ασφαλείας κρατά μία πινακίδα που ενημερώνει τους επισκέπτες ότι το νησί του Αλκατράζ θα παραμείνει κλειστό λόγω της μερικής διακοπής των ομοσπονδιακών υπηρεσιών της κυβέρνησης. Στο πεδίο του τουρισμού, το σύνολο των εθνικών πάρκων της χώρας, που ανήκουν στον τομέα διαχείρισης της Υπηρεσίας Εθνικών Πάρκων, όπως το Γιοσέμιτι, το Αλκατράζ, το Γκραν Κάνιον, τα μουσεία Σμιθσόνιαν της Ουάσινγκτον, δεν άνοιξαν τις πόρτες τους το πρωί της Τρίτης.
REUTERS / STEPHEN LAM

Υπάλληλος ασφαλείας κρατά μία πινακίδα που ενημερώνει τους επισκέπτες ότι το νησί του Αλκατράζ θα παραμείνει κλειστό λόγω της μερικής διακοπής των ομοσπονδιακών υπηρεσιών της κυβέρνησης. Στο πεδίο του τουρισμού, το σύνολο των εθνικών πάρκων της χώρας, που ανήκουν στον τομέα διαχείρισης της Υπηρεσίας Εθνικών Πάρκων, όπως το Γιοσέμιτι, το Αλκατράζ, το Γκραν Κάνιον, τα μουσεία Σμιθσόνιαν της Ουάσινγκτον, δεν άνοιξαν τις πόρτες τους το πρωί της Τρίτης.

ΗΠΑ: Μερική διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης. Πινακίδα στην είσοδο του εθνικού μνημείου Μπαντελιέρ στο Νέο Μεξικό, ανακοινώνει ότι θα παραμείνει κλειστό. Στο πεδίο του τουρισμού, το σύνολο των εθνικών πάρκων της χώρας, που ανήκουν στον τομέα διαχείρισης της Υπηρεσίας Εθνικών Πάρκων, όπως το Γιοσέμιτι και το Γκραν Κάνιον, τα μουσεία Σμιθσόνιαν της Ουάσινγκτον, δεν άνοιξαν τις πόρτες τους το πρωί της Τρίτης.
REUTERS / BRIAN SNYDER

Πινακίδα στην είσοδο του εθνικού μνημείου Μπαντελιέρ στο Νέο Μεξικό, ανακοινώνει ότι θα παραμείνει κλειστό. Στο πεδίο του τουρισμού, το σύνολο των εθνικών πάρκων της χώρας, που ανήκουν στον τομέα διαχείρισης της Υπηρεσίας Εθνικών Πάρκων, όπως το Γιοσέμιτι και το Γκραν Κάνιον, τα μουσεία Σμιθσόνιαν της Ουάσινγκτον, δεν άνοιξαν τις πόρτες τους το πρωί της Τρίτης.