Multimedia

Μπαγκλαντές: Ανασύρθηκαν ζωντανοί 45 εργαζόμενοι

Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013 15:07

Τα συνεργεία διάσωσης στο Μπανγκλαντές ανέσυραν σήμερα 45 ανθρώπους που είχαν εγκλωβιστεί στα ερείπια οκταώροφου κτιρίου το οποίο κατέρρευσε την Τετάρτη κοντά στην πρωτεύουσα Ντάκα με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περισσότεροι από 300 άνθρωποι, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό.

Το κτίριο που κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος βρισκόταν στο Σαβάρ στα περίχωρα της Ντάκα. Πρόκειται για το χειρότερο βιομηχανικό δυστύχημα στην ιστορία του Μπαγκλαντές, που στηρίζει την οικονομία του κυρίως στον τομέα της υφαντουργίας.

Το τραγικό δυστύχημα ενίσχυσε την πολεμική για την ασφάλεια στις μονάδες της βιομηχανίας υφαντουργίας που προμηθεύουν δυτικές εταιρίες ένδυσης. Στο κτίριο που κατέρρευσε στεγάζονταν πέντε βιοτεχνίες ετοίμων ενδυμάτων που συνεργάζονταν με την ισπανική εταιρία Mango και την βρετανική Primark.

Οι εργαζόμενοι στο κτίριο είχαν εκφράσει την παραμονή του δυστυχήματος την ανησυχία τους για ρωγμές στους τοίχους, όμως οι υπεύθυνοι τους είχαν αγνοήσει. 

Περίπου 2.300 άνθρωποι έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής ζωντανοί, σχεδόν οι μισοί τραυματίες. Σύμφωνα με αξιωματούχο, 3.122 άνθρωποι, κυρίως γυναίκες εργάτριες, βρίσκονταν μέσα στο κτήριο την ώρα της κατάρρευσης.