Μπαγκλαντές: Δεκάδες νεκροί από κατάρρευση κτηρίου

Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013 10:23
UPD:19:50
EPA/ABIR ABDULLAH

Κάτοικοι συμμετέχουν στην επιχείρηση διάσωσης μετά την κατάρρευση οκταώροφου κτηρίου στην περιφέρεια της πρωτεύουσας Ντάκα του Μπαγκλαντές. Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωής τους, μαζί με εργαζόμενους βιοτεχνίας που στεγαζόταν στο κτήριο ενώ μεγάλος είναι ο αριθμός των τραυματιών.

A- A A+

Δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την κατάρρευση οκταώροφου κτηρίου στην περιφέρεια της πρωτεύουσας Ντάκα του Μπαγκλαντές, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, εκφράζοντας φόβους για αύξηση του αριθμού των θυμάτων.

Μέχρι στιγμής οι νεκροί ανέρχονται σε τουλάχιστον 87, ενώ τραυματίες είναι τουλάχιστον 700, όπως δήλωσε Χιραλάλ Ρόι, γιατρός του νοσοκομείου 'Εναμ, το οποίο βρίσκεται κοντά στον τόπο του δυστυχήματος.

Νωρίτερα ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας ανέφερε πως τουλάχιστον 100 άνθρωποι έχουν παγιδευτεί στα ερείπια.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Μπαγκλαντές: Τραγωδία με δεκάδες νεκρούς από κατάρρευση κτηρίου

Ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών, από την κατάρρευση κτηρίου στην Ντάκα του Μπαγκλαντές, αυξάνεται διαρκώς όσο προχωρούν οι έρευνες των σωστικών συνεργείων για επιζώντες μέσα στα ερείπια

Σύμφωνα με τις αρχές, το μόνο που έμεινε ανέπαφο είναι το ισόγειο του κτηρίου Ράνα Πλάζα, στο οποίο στεγάζονται μια αγορά, μια βιοτεχνία κλωστοϋφαντουργίας και μια τράπεζα.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Μπαγκλαντές: Τουλάχιστον 82 νεκροί από κατάρρευση κτιρίου

Τουλάχιστον 82 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την κατάρρευση οκταώροφου κτιρίου στην περιφέρεια της πρωτεύουσας Ντάκα του Μπαγκλαντές, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, εκφράζοντας φόβους για αύξηση του αριθμού των θυμάτων. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το μόνο που έμεινε ανέπαφο είναι το ισόγειο του κτηρίου Ράνα Πλάζα, στο οποίο στεγάζονται μια αγορά, μια βιοτεχνία κλωστοϋφαντουργίας και μια τράπεζα. Το κτίριο, το οποίο βρίσκεται στην πόλη Σαβάρ, κατέρρευσε στις 09:00 τοπική ώρα (06:00 ώρα Ελλάδας). Σύμφωνα με πηγή του νοσοκομείου Enam Medical College, τουλάχιστον 35 άνθρωποι νοσηλεύονται και περίπου 150, στην πλειοψηφία τους εργάτες της κλωστοϋφαντουργίας, δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες. Όπως δήλωσε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας, τουλάχιστον 100 άνθρωποι έχουν παγιδευτεί στα ερείπια.

Το κτήριο, το οποίο βρίσκεται στην πόλη Σαβάρ, κατέρρευσε στις 09:00 τοπική ώρα (06:00 ώρα Ελλάδας).

Οι πρώτες ρωγμές εμφανίστηκαν στο κτήριο χθες, προκαλώντας πανικό στους εργάτες.

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν στην προσπάθειά τους να βγουν γρήγορα από το κτήριο, ποδοπατήθηκαν.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή