Μπαγκλαντές: Στους 220 οι νεκροί από την κατάρρευση κτηρίου

Πάνω από 1.000 τραυματίες
Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013 06:01
UPD:18:11
REUTERS/ANDREW BIRAJ
A- A A+

Στους 220 ανέρχονται οι νεκροί από την κατάρρευση οκταώροφου κτηρίου στην πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές, ενώ ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί καθώς πολλοί βρίσκονται ακόμα παγιδευμένοι, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας στη Ντάκα.

Στο κτήριο στεγάζονταν κυρίως μονάδες παραγωγής ενδυμάτων, καταστήματα και γραφεία, ενώ σύμφωνα με υπαλλήλους των κλωστοϋφαντουργικών μονάδων, απασχολούνταν περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι.

REUTERS
Αυξάνεται ο τραγικός απολογισμός στο Μπαγκλαντές

Στους 165 ανέρχονται οι νεκροί από την κατάρρευση οκταώροφου κτηρίου στην πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές, ενώ ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί καθώς πολλοί βρίσκονται ακόμα παγιδευμένοι, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας στη Ντάκα. Στους 1.000 ανέρχονται οι τραυματίες.

«Ο αριθμός των νεκρών ίσως αυξηθεί, καθώς πολλοί εξακολουθούν να βρίσκονται παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο αρχηγός της αστυνομίας, Χαμπιμπούρ Ραχμάν.

Οι περισσότεροι εκ των νεκρών είναι γυναίκες οι οποίες εργάζονταν στις τέσσερις μονάδες παραγωγής ενδυμάτων που στεγάζονταν στο κτήριο.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Μπαγκλαντές: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών

Τουλάχιστον 175 είναι οι νεκροί και πάνω από 1.000 οι τραυματίες από την κατάρρευση του οκταόροφου κτιρίου στο Μπαγκλαντές. Όσο περνούν οι ώρες ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται. Στο κτίριο στεγάζονταν πέντε μονάδες κλωστοϋφαντουργίας, με συνολικά 5.000 εργαζομένους στην πλειοψηφία τους γυναίκες. Τα σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη με το χρόνο για την ανεύρεση επιζώντων κάτω από τα ερείπια. Προσπαθούν με τα χέρια να απομακρύνουν τα μπάζα για να απεγκλωβίσουν όσους βρίσκονται παγιδευμένοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, 3.122 άτομα εργάζονταν στο κτίριο την Τετάρτη, όταν σημειώθηκε η τραγωδία. Μια ημέρα νωρίτερα είχαν παρατηρηθεί ρωγμές στο κτίριο.

Αξιωματούχοι δήλωσαν την Τετάρτη ότι πάνω από 1.000 άτομα τραυματίστηκαν εξαιτίας του ατυχήματος.

Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν πυρετωδώς τις προσπάθειες απεγκλωβισμού ανθρώπων από τα ερείπια.

Οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες στη χώρα σήμερα, ημέρα εθνικού πένθους.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Μπαγκλαντές: Εκατόμβη νεκρών από κατάρρευση κτιρίου

Στους 147 έχει φτάσει ο αριθμός των νεκρών από την κατάρρευση κτιρίου στην πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές, Ντάκα. Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας ο αριθμός αυτός είναι πιθανό να αυξηθεί καθώς υπάρχουν ακόμα πολλοί παγιδευμένοι μέσα στο κτίριο. Οι αρχές εκτιμούν ότι περισσότεροι από 1000 εργαζόμενοι έχουν τραυματιστεί. Στο οκταώροφο κτίριο στεγάζονταν τέσσερις μονάδες παραγωγής ενδυμάτων που απασχολούσαν κυρίως γυναίκες.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα καταβάλει μισό εκατομμύριο δολάρια για την αποζημίωση των θυμάτων.

Παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικών Μοχιουντίν Χαν Αλάμτζιρ ανέφερε ότι η κατασκευή του κτηρίου δεν είχε γίνει με τις απαιτούμενες προδιαγραφές και έδωσε εντολή για την διεξαγωγή έρευνας σχετικά με το δυστύχημα. Επίσης σημείωσε ότι αυτοί που ευθύνονται για την τραγωδία θα πρέπει να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης μετά την ολοκλήρωση της έρευνας.

«Σήμερα δεν θέλαμε να δουλέψουμε επειδή είχαν φανεί ρωγμές στο κτήριο. Όμως οι υπεύθυνοι των βιοτεχνιών μας ανάγκασαν να δουλέψουμε», δήλωσε μια εργαζόμενη, η οποία διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή