Multimedia

ΗΠΑ: Εκρήξεις στη διαδρομή Μαραθωνίου της Βοστόνης

Τρίτη, 16 Απριλίου 2013 01:23

Τουλάχιστον τρεις νεκροί και πάνω από 140 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός της διπλής βομβιστικής επίθεσης, λίγα μέτρα πριν από τη γραμμή τερματισμού του διεθνούς μαραθωνίου της Βοστόνης.

Οι δύο βόμβες εξερράγησαν πολύ κοντά στο πλήθος των θεατών που παρακολουθούσαν την ολοκλήρωση του μαραθωνίου, δίπλα στη γραμμή του τερματισμού. Οι αρχές έκαναν γνωστό πως οι εκρήξεις σημειώθηκαν σε απόσταση 45 έως 90 μέτρων η μία από την άλλη.

Η αστυνομία έχει εντείνει τα μέτρα ασφαλείας γύρω από την περιοχή ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει συλληφθεί κανένας ύποπτος.

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα των αμερικανικών αρχών, που αναζητούν στοιχεία για να εντοπίσουν τους υπεύθυνους των δύο εκρήξεων. Το FBI έχει αναλάβει τον συντονισμό της «εγκληματολογικής», αλλά και μια «εν δυνάμει τρομοκρατικής» έρευνας, όπως την έχει χαρακτηρίσει. Στην έρευνα συμμετέχουν επίσης υπηρεσίες πληροφοριών όπως η CIA και το Εθνικό Κέντρο Αντιτρομοκρατίας.

ΗΠΑ: Εκρήξεις στη διαδρομή μαραθωνίου της Βοστόνης. Ενας δρομέας συνοδεύεται μακριά από την τοποθεσία όπου σημειώθηκαν δύο εκρήξεις κατά τη διάρκεια του μαραθωνίου της Βοστόνης.
Reuters / JESSICA RINALDI

Ενας δρομέας συνοδεύεται μακριά από την τοποθεσία όπου σημειώθηκαν δύο εκρήξεις κατά τη διάρκεια του μαραθωνίου της Βοστόνης.

ΗΠΑ: Εκρήξεις στη διαδρομή μαραθωνίου της Βοστόνης. Μία γυναίκα μιλάει στο κινητό της τηλέφωνο κλαίγοντας, λίγο μετά τις δύο εκρήξεις που σημειώθηκαν στη γραμμή τερματισμού του μαραθωνίου της Βοστόνης.
Reuters / DOMINICK REUTER

Μία γυναίκα μιλάει στο κινητό της τηλέφωνο κλαίγοντας, λίγο μετά τις δύο εκρήξεις που σημειώθηκαν στη γραμμή τερματισμού του μαραθωνίου της Βοστόνης.

ΗΠΑ: Εκρήξεις στη διαδρομή μαραθωνίου της Βοστόνης. Δύο γυναίκες με το σκύλο τους κάθονται κοντά στην τοποθεσία όπου σημειώθηκαν οι δύο εκρήξεις στη γραμμή τερματισμού του μαραθωνίου της Βοστόνης.
Reuters / DOMINICK REUTER

Δύο γυναίκες με το σκύλο τους κάθονται κοντά στην τοποθεσία όπου σημειώθηκαν οι δύο εκρήξεις στη γραμμή τερματισμού του μαραθωνίου της Βοστόνης.

ΗΠΑ: Ερευνα των αμερικανικών αρχών για τις εκρήξεις στη Βοστόνη. Μέλη της ομάδας SWAT φτάνουν στην περιοχή των εκρήξεων στη γραμμή τερματισμού του μαραθωνίου της Βοστόνης. Το FBI έχει αναλάβει τον συντονισμό της «εγκληματολογικής», αλλά και «εν δυνάμει τρομοκρατικής» έρευνας, όπως την έχει  χαρακτηρίσει. Στην έρευνα συμμετέχουν επίσης υπηρεσίες πληροφοριών όπως η CIA και το Εθνικό Κέντρο Αντιτρομοκρατίας.
Reuters / DOMINICK REUTER

Μέλη της ομάδας SWAT φτάνουν στην περιοχή των εκρήξεων στη γραμμή τερματισμού του μαραθωνίου της Βοστόνης. Το FBI έχει αναλάβει τον συντονισμό της «εγκληματολογικής», αλλά και «εν δυνάμει τρομοκρατικής» έρευνας, όπως την έχει  χαρακτηρίσει. Στην έρευνα συμμετέχουν επίσης υπηρεσίες πληροφοριών όπως η CIA και το Εθνικό Κέντρο Αντιτρομοκρατίας.

ΗΠΑ: Αύξηση των μέτρων ασφαλείας στη Νέα Υόρκη. Ένοπλοι αστυνομικοί της Νέας Υόρκης ερευνούν τσάντες και σακίδια στα δημόσια μέσα μεταφοράς, κατά τη διάρκεια συναγερμού και αύξησης των μέτρων ασφαλείας, μετά τις εκρήξεις που στοίχισαν τη ζωή σε τρεις ανθρώπους και προκάλεσαν τον τραυματισμό σχεδόν 150 κοντά στη γραμμή του τερματισμού του Μαραθωνίου της Βοστόνης.
REUTERS / LUCAS JACKSON

Ένοπλοι αστυνομικοί της Νέας Υόρκης ερευνούν τσάντες και σακίδια στα δημόσια μέσα μεταφοράς, κατά τη διάρκεια συναγερμού και αύξησης των μέτρων ασφαλείας, μετά τις εκρήξεις που στοίχισαν τη ζωή σε τρεις ανθρώπους και προκάλεσαν τον τραυματισμό σχεδόν 150 κοντά στη γραμμή του τερματισμού του Μαραθωνίου της Βοστόνης.

ΗΠΑ: Ερευνα των αμερικανικών αρχών για τις εκρήξεις στη Βοστόνη. Αντρας της αμερικάνικης εθνικής φρουράς περιμένει σε ένα σχολικό λεωφορείο κοντά στην περιοχή των εκρήξεων στη γραμμή τερματισμού του μαραθωνίου της Βοστόνης.
REUTERS / SHANNON STAPLETON

Αντρας της αμερικάνικης εθνικής φρουράς περιμένει σε ένα σχολικό λεωφορείο κοντά στην περιοχή των εκρήξεων στη γραμμή τερματισμού του μαραθωνίου της Βοστόνης.

ΗΠΑ: Εκρήξεις στη διαδρομή μαραθωνίου της Βοστόνης. Ενας δρομέας ψάχνει ανάμεσα στιςσυγκεντρωμένες τσάντες των συμμετεχόντων του μαραθωνίου στη Βοστόνη.
Reuters / JESSICA RINALDI

Ενας δρομέας ψάχνει ανάμεσα στιςσυγκεντρωμένες τσάντες των συμμετεχόντων του μαραθωνίου στη Βοστόνη.

ΗΠΑ: Ερευνα των αμερικανικών αρχών για τις εκρήξεις στη Βοστόνη. Ενας αστυνομικός της ομάδας SWAT περιπολεί την περιοχή όπου σημειώθηκαν οι εκρήξεις στη γραμμή τερματισμού του μαραθωνίου της Βοστόνης.
REUTERS / SCOTT EISEN

Ενας αστυνομικός της ομάδας SWAT περιπολεί την περιοχή όπου σημειώθηκαν οι εκρήξεις στη γραμμή τερματισμού του μαραθωνίου της Βοστόνης.

ΗΠΑ: Ερευνα των αμερικανικών αρχών για τις εκρήξεις στη Βοστόνη. Πράκτορες ομοσπονδιακών υπηρεσιών ασφαλείας των ΗΠΑ φθάνουν στην περιοχή των εκρήξεων στη γραμμή τερματισμού του μαραθωνίου της Βοστόνης.
Reuters / NEAL HAMBERG

Πράκτορες ομοσπονδιακών υπηρεσιών ασφαλείας των ΗΠΑ φθάνουν στην περιοχή των εκρήξεων στη γραμμή τερματισμού του μαραθωνίου της Βοστόνης.

ΗΠΑ: Ερευνα των αμερικανικών αρχών για τις εκρήξεις στη Βοστόνη. Αστυνομικοί της ομάδας SWAT περιπολούν την οδό Νιούμπερι μετά τις δύο εκρήξεις στη γραμμή τερματισμού του μαραθωνίου της
Reuters / DOMINICK REUTER

Αστυνομικοί της ομάδας SWAT περιπολούν την οδό Νιούμπερι μετά τις δύο εκρήξεις στη γραμμή τερματισμού του μαραθωνίου της

ΗΠΑ: Ερευνα των αμερικανικών αρχών για τις εκρήξεις στη Βοστόνη. Πράκτορες του FBI φτάνουν στην περιοχή που σημειώθηκαν οι δύο εκρήξεις, στη γραμμή τερματισμού του μαραθωνίου της Βοστόνης.
Reuters / NEAL HAMBERG

Πράκτορες του FBI φτάνουν στην περιοχή που σημειώθηκαν οι δύο εκρήξεις, στη γραμμή τερματισμού του μαραθωνίου της Βοστόνης.

ΗΠΑ: Ερευνα των αμερικανικών αρχών για τις εκρήξεις στη Βοστόνη. Αστυνομικοί με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά για την ανίχνευση εκρηκτικών μηχανισμών ερευνούν την περιοχή γύρω από τη γραμμή τερματισμού του μαραθωνίου της Βοστόνης. Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα των αμερικανικών αρχών, που αναζητούν στοιχεία για να εντοπίσουν τους υπεύθυνους των δύο εκρήξεων, που άφησε τρεις νεκρούς και τουλάχιστον 140 τραυματίες.
Reuters / NEAL HAMBERG

Αστυνομικοί με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά για την ανίχνευση εκρηκτικών μηχανισμών ερευνούν την περιοχή γύρω από τη γραμμή τερματισμού του μαραθωνίου της Βοστόνης. Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα των αμερικανικών αρχών, που αναζητούν στοιχεία για να εντοπίσουν τους υπεύθυνους των δύο εκρήξεων, που άφησε τρεις νεκρούς και τουλάχιστον 140 τραυματίες.

ΗΠΑ: Ερευνα των αμερικανικών αρχών για τις εκρήξεις στη Βοστόνη. Αστυνομικοί της ομάδας SWAT περιπολούν την περιοχή κοντά στη γραμμή τερματισμού του μαραθωνίου της Βοστόνης.
Reuters / NEAL HAMBERG

Αστυνομικοί της ομάδας SWAT περιπολούν την περιοχή κοντά στη γραμμή τερματισμού του μαραθωνίου της Βοστόνης.

ΗΠΑ: Εκρηξη στην προεδρική βιβλιοθήκη JF Kennedy. Πυροσβέστες και αστυνομικοί έχουν μαζευτεί έξω από την προεδρική βιβλιοθήκη και μουσείο JF Kennedy στη Βοστόνη. Ακόμη μία έκρηξη σημειώθηκε στην προεδρική βιβλιοθήκη και μουσείο JF Kennedy στη Βοστόνη, όπως επιβεβαίωσε η αστυνομία. 
REUTERS / BRIAN SNYDER

Πυροσβέστες και αστυνομικοί έχουν μαζευτεί έξω από την προεδρική βιβλιοθήκη και μουσείο JF Kennedy στη Βοστόνη. Ακόμη μία έκρηξη σημειώθηκε στην προεδρική βιβλιοθήκη και μουσείο JF Kennedy στη Βοστόνη, όπως επιβεβαίωσε η αστυνομία. 

Ερευνητές εξετάζουν βίντεο των επιθέσεων στο Μαραθώνιο της Βοστώνης. Αμερικανοί ερευνητές με επικεφαλής το FBI μελετούν βίντεο και φωτογραφίες από τον Μαραθώνιο της Βοστώνης αναζητώντας στοιχεία για να εντοπίσουν ποιος ευθύνεται για τις δύο βόμβες που εξερράγησαν χθες Δευτέρα κοντά στη γραμμή του τερματισμού προκαλώντας το θάνατο τριών ανθρώπων και τραυματίζοντας περισσότερους από εκατό, έγινε γνωστό από αξιωματούχους.
REUTERS / DAN LAMPARIELLO

Αμερικανοί ερευνητές με επικεφαλής το FBI μελετούν βίντεο και φωτογραφίες από τον Μαραθώνιο της Βοστώνης αναζητώντας στοιχεία για να εντοπίσουν ποιος ευθύνεται για τις δύο βόμβες που εξερράγησαν χθες Δευτέρα κοντά στη γραμμή του τερματισμού προκαλώντας το θάνατο τριών ανθρώπων και τραυματίζοντας περισσότερους από εκατό, έγινε γνωστό από αξιωματούχους.

ΗΠΑ: Εκρήξεις στη διαδρομή μαραθωνίου της Βοστόνης. Τουλάχιστον τρεις νεκροί και πάνω από 140 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός της διπλής βομβιστικής επίθεσης, λίγα μέτρα πριν από τη γραμμή τερματισμού του διεθνούς μαραθωνίου της Βοστόνης.
REUTERS / BRIAN SNYDER

Τουλάχιστον τρεις νεκροί και πάνω από 140 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός της διπλής βομβιστικής επίθεσης, λίγα μέτρα πριν από τη γραμμή τερματισμού του διεθνούς μαραθωνίου της Βοστόνης.

ΗΠΑ: Εκρήξεις στη διαδρομή μαραθωνίου της Βοστόνης. Ανθρωποι αγκαλιάζονται και παρηγορούν ο ένας τον άλλο έπειτα από τις εκρήξεις που διέκοψαν τον 117ο Μαραθώνιο της Βοστόνης.
People comfort each other after explosions went off at the 117th Boston Marathon in Boston, Massachusetts April 15, 2013. Two explosions hit the Boston Marathon as runners crossed the finish line on Monday, killing at least two people and injuring 23 on a day when tens of thousands of people pack the streets to watch one of the world
Reuters / JESSICA RINALDI

Ανθρωποι αγκαλιάζονται και παρηγορούν ο ένας τον άλλο έπειτα από τις εκρήξεις που διέκοψαν τον 117ο Μαραθώνιο της Βοστόνης.

People comfort each other after explosions went off at the 117th Boston Marathon in Boston, Massachusetts April 15, 2013. Two explosions hit the Boston Marathon as runners crossed the finish line on Monday, killing at least two people and injuring 23 on a day when tens of thousands of people pack the streets to watch one of the world's best known marathons. REUTERS/Jessica Rinaldi (UNITED STATES - Tags: CIVIL UNREST DISASTER SPORT ATHLETICS)

ΗΠΑ: Εκρήξεις στη διαδρομή μαραθωνίου της Βοστόνης. Κόσμος παρακολουθεί καθώς η αστυνομία μαζεύεται κοντά στην περιοχή των εκρήξεων που διέκοψαν τον 117ο Μαραθώνιο της Βοστόνης.
Pedestrians watch as police gather near the medical tent after explosions went off at the 117th Boston Marathon in Boston, Massachusetts April 15, 2013. Two explosions hit the Boston Marathon as runners crossed the finish line on Monday, killing at least two people and injuring 23 on a day when tens of thousands of people pack the streets to watch one of the world
Reuters / JESSICA RINALDI

Κόσμος παρακολουθεί καθώς η αστυνομία μαζεύεται κοντά στην περιοχή των εκρήξεων που διέκοψαν τον 117ο Μαραθώνιο της Βοστόνης.

Pedestrians watch as police gather near the medical tent after explosions went off at the 117th Boston Marathon in Boston, Massachusetts April 15, 2013. Two explosions hit the Boston Marathon as runners crossed the finish line on Monday, killing at least two people and injuring 23 on a day when tens of thousands of people pack the streets to watch one of the world's best known marathons. REUTERS/Jessica Rinaldi (UNITED STATES - Tags: CIVIL UNREST DISASTER SPORT ATHLETICS)

ΗΠΑ: Εκρήξεις στη διαδρομή μαραθωνίου της Βοστόνης #4. Στη φωτογραφία, που προέρχεται από βίντεο του NBC φαίνεται η σκηνή της έκρηξης στο Μαραθώνιο της Βοστόνης.
REUTERS / NBC

Στη φωτογραφία, που προέρχεται από βίντεο του NBC φαίνεται η σκηνή της έκρηξης στο Μαραθώνιο της Βοστόνης.

ΗΠΑ: Εκρήξεις στη διαδρομή μαραθωνίου της Βοστόνης #13. Ένας δρομέας και υπάλληλοι της διοργάνωσης του Μαραθωνίου κατά τη διάρκεια της έκρηξης στη Βοστόνη.
REUTERS / MetroWest Daily News/Ken McGagh

Ένας δρομέας και υπάλληλοι της διοργάνωσης του Μαραθωνίου κατά τη διάρκεια της έκρηξης στη Βοστόνη.

ΗΠΑ: Εκρήξεις στη διαδρομή μαραθωνίου της Βοστόνης #11. Γενική άποψη της σκηνής των εκρήξεων στη Βοστόνη.
EPA / Michael Cummo

Γενική άποψη της σκηνής των εκρήξεων στη Βοστόνη.

ΗΠΑ: Εκρήξεις στη διαδρομή μαραθωνίου της Βοστόνης #2. Στη φωτογραφία, που προέρχεται από βίντεο του NBC φαίνεται η σκηνή της έκρηξης στο Μαραθώνιο της Βοστόνης.
REUTERS / HANDOUT

Στη φωτογραφία, που προέρχεται από βίντεο του NBC φαίνεται η σκηνή της έκρηξης στο Μαραθώνιο της Βοστόνης.

ΗΠΑ: Εκρήξεις στη διαδρομή μαραθωνίου της Βοστόνης #10. Ένας άνδρας με ειδική στολή ερευνά τον τόπο της έκρηξης στην οδό Μπόιλστον της Βοστόνης.
Reuters / JESSICA RINALDI

Ένας άνδρας με ειδική στολή ερευνά τον τόπο της έκρηξης στην οδό Μπόιλστον της Βοστόνης.

ΗΠΑ: Εκρήξεις στη διαδρομή μαραθωνίου της Βοστόνης #1. Ανθρωποι παρηγορούν ο ένας τον άλλο μετά από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν στον 117ο Μαραθώνιο της Βοστόνης.
Reuters / JESSICA RINALDI

Ανθρωποι παρηγορούν ο ένας τον άλλο μετά από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν στον 117ο Μαραθώνιο της Βοστόνης.

ΗΠΑ: Εκρήξεις στη διαδρομή μαραθωνίου της Βοστόνης #3. Ένας τραυματίας θεατής μεταφέρεται σε ασθενοφόρο από το πρόχειρο ιατρείο που έχει στηθεί στην περιοχή της έκρηξης.
EPA / CJ GUNTHER

Ένας τραυματίας θεατής μεταφέρεται σε ασθενοφόρο από το πρόχειρο ιατρείο που έχει στηθεί στην περιοχή της έκρηξης.

ΗΠΑ: Εκρήξεις στη διαδρομή μαραθωνίου της Βοστόνης #5. Εθελοντές και προσωπικό του Μαραθωνίου ρυθμίζουν την κυκλοφορία στους δρόμους της Βοστόνης, έπειτα από τις δύο εκρήξεις.
EPA / CJ GUNTHER

Εθελοντές και προσωπικό του Μαραθωνίου ρυθμίζουν την κυκλοφορία στους δρόμους της Βοστόνης, έπειτα από τις δύο εκρήξεις.

ΗΠΑ: Εκρήξεις στη διαδρομή μαραθωνίου της Βοστόνης #6. Αστυνομικοί της Βοστόνης περιπολούν στην οδό Μπόιλστον κοντά στη σκηνή των πολλαπλών εκρήξεων που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του Μαραθωνίου.
REUTERS / SCOTT EISEN

Αστυνομικοί της Βοστόνης περιπολούν στην οδό Μπόιλστον κοντά στη σκηνή των πολλαπλών εκρήξεων που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του Μαραθωνίου.

ΗΠΑ: Εκρήξεις στη διαδρομή μαραθωνίου της Βοστόνης. Απομεινάρια βρίσκονται σε δρόμο που έχει αποκλειστεί κοντά στο σημείο όπου σημειώθηκαν οι εκρήξεις.
EPA / DOMINIC CHAVEZ

Απομεινάρια βρίσκονται σε δρόμο που έχει αποκλειστεί κοντά στο σημείο όπου σημειώθηκαν οι εκρήξεις.

ΗΠΑ: Εκρήξεις στη διαδρομή μαραθωνίου της Βοστόνης #8. Μία γυναίκα παρηγορεί μία άλλη, η οποία φαίνεται να υπέστη τραυματισμό στο χέρι της, έπειτα από τις εκρήξεις που διέκοψαν τον 117ο Μαραθώνιο της Βοστόνης.
Reuters / DOMINICK REUTER

Μία γυναίκα παρηγορεί μία άλλη, η οποία φαίνεται να υπέστη τραυματισμό στο χέρι της, έπειτα από τις εκρήξεις που διέκοψαν τον 117ο Μαραθώνιο της Βοστόνης.

ΗΠΑ: Εκρήξεις στη διαδρομή μαραθωνίου της Βοστόνης #3. Η αστυνομία της Βοστόνης συντονίζει τη σκηνή όπου σημειώθηκαν οι δύο εκρήξεις.
Reuters / DOMINICK REUTER

Η αστυνομία της Βοστόνης συντονίζει τη σκηνή όπου σημειώθηκαν οι δύο εκρήξεις.

ΗΠΑ: Εκρήξεις στη διαδρομή μαραθωνίου της Βοστόνης #7. Ένα ζευγάρι στέκεται πίσω από μία διαχωριστική γραμμή της αστυνομίας στη Λεωφόρο Πενσυλβάνια μπροστά από το Λευκό Οίκο. Λόγω των εκρήξεων στη Βοστώνη η Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ έχει αυξήσει την ασφάλεια γύρω από το Λευκό Οίκο
EPA / SHAWN THEW

Ένα ζευγάρι στέκεται πίσω από μία διαχωριστική γραμμή της αστυνομίας στη Λεωφόρο Πενσυλβάνια μπροστά από το Λευκό Οίκο. Λόγω των εκρήξεων στη Βοστώνη η Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ έχει αυξήσει την ασφάλεια γύρω από το Λευκό Οίκο

ΗΠΑ: Εκρήξεις στη διαδρομή μαραθωνίου της Βοστόνης #12. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κάνει δηλώσεις στο Λευκό Οίκο για την έκρηξη βόμβας κοντά στη γραμμή τερματισμού στη διαδρομή Μαραθωνίου της Βοστόνης.
REUTERS / LARRY DOWNING

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κάνει δηλώσεις στο Λευκό Οίκο για την έκρηξη βόμβας κοντά στη γραμμή τερματισμού στη διαδρομή Μαραθωνίου της Βοστόνης.