Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τρίτη, 16 Απριλίου 2013 19:15

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τρίτη 16 Απριλίου.

Η Βοστόνη και άλλες αμερικανικές πόλεις αυξάνουν τα μέτρα ασφαλείας. Ένοπλοι αστυνομικοί περιπολούν σήμερα στη Βοστόνη και ερευνούν τσάντες και σακίδια στα δημόσια μέσα μεταφοράς, μια ημέρα αφού οι εκρήξεις δύο βομβών στοίχισαν τη ζωή σε τρεις ανθρώπους και προκάλεσαν τον τραυματισμό σχεδόν 150 κοντά στη γραμμή του τερματισμού του Μαραθωνίου της Βοστόνης.
REUTERS / NEAL HAMBERG

Ένοπλοι αστυνομικοί περιπολούν σήμερα στη Βοστόνη και ερευνούν τσάντες και σακίδια στα δημόσια μέσα μεταφοράς, μια ημέρα αφού οι εκρήξεις δύο βομβών στοίχισαν τη ζωή σε τρεις ανθρώπους και προκάλεσαν τον τραυματισμό σχεδόν 150 κοντά στη γραμμή του τερματισμού του Μαραθωνίου της Βοστόνης.

Ομπάμα: «Θα βρούμε ποιος ευθύνεται για τις εκρήξεις στη Βοστόνη». Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα μιλώντας από το Λευκό Οίκο ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ανακαλύψουν ποιος ευθύνεται για τις επιθέσεις στη Βοστόνη και «οι ένοχοι θα λογοδοτήσουν». «Ακόμα δεν γνωρίζουμε ποιος το έκανε και γιατί, οι πολίτες δεν θα πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα πριν εξετάσουμε όλα τα γεγονότα », ανέφερε ο αμερικανός πρόεδρος, στην πρώτη του τηλεοπτική ομιλία λίγες ώρες μετά τις εκρήξεις κατά τη διάρκεια του μαραθωνίου της Βοστόνης.
REUTERS / LARRY DOWNING

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα μιλώντας από το Λευκό Οίκο ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ανακαλύψουν ποιος ευθύνεται για τις επιθέσεις στη Βοστόνη και «οι ένοχοι θα λογοδοτήσουν». «Ακόμα δεν γνωρίζουμε ποιος το έκανε και γιατί, οι πολίτες δεν θα πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα πριν εξετάσουμε όλα τα γεγονότα », ανέφερε ο αμερικανός πρόεδρος, στην πρώτη του τηλεοπτική ομιλία λίγες ώρες μετά τις εκρήξεις κατά τη διάρκεια του μαραθωνίου της Βοστόνης.

Ισχυρός σεισμός στο Ιράν. Κόσμος, που ταρακουνήθηκε, περιμένει έξω από κτήριο γραφείων στο Ντουμπάι. Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στο Ιράν, κοντά στην μεθόριο με το Πακιστάν, στις 13:44 ώρα Ελλάδος, σύμφωνα με το αμερικανικό γεωφυσικό ινστιτούτο USGS. Σεισμικές δονήσεις έγιναν αισθητές στην περιοχή του Κόλπου και στο Νέο Δελχί.
REUTERS / JUMANA EL HELOUEH

Κόσμος, που ταρακουνήθηκε, περιμένει έξω από κτήριο γραφείων στο Ντουμπάι. Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στο Ιράν, κοντά στην μεθόριο με το Πακιστάν, στις 13:44 ώρα Ελλάδος, σύμφωνα με το αμερικανικό γεωφυσικό ινστιτούτο USGS. Σεισμικές δονήσεις έγιναν αισθητές στην περιοχή του Κόλπου και στο Νέο Δελχί.

Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα 65 - 63. Μια νίκη μακριά από το φάιναλ-4 βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, μετά τη δεύτερη κατά σειρά νίκη επί της Μπαρτσελόνα. Οι «πράσινοι» επικράτησαν των «μπλαουγκράνα» με 65-63 στο «φλεγόμενο» ΟΑΚΑ, έκαναν το 2-1 στις αναμετρήσεις τους με τους Ισπανούς στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας και την Πέμπτη θα έχουν την ευκαιρία να τελειώσουν τη σειρά.
ICON / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μια νίκη μακριά από το φάιναλ-4 βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, μετά τη δεύτερη κατά σειρά νίκη επί της Μπαρτσελόνα. Οι «πράσινοι» επικράτησαν των «μπλαουγκράνα» με 65-63 στο «φλεγόμενο» ΟΑΚΑ, έκαναν το 2-1 στις αναμετρήσεις τους με τους Ισπανούς στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας και την Πέμπτη θα έχουν την ευκαιρία να τελειώσουν τη σειρά.

Ιράκ: Σε 37 ανήλθαν οι νεκροί από τις επιθέσεις τη Δευτέρα. Σε 37 ανήλθαν οι νεκροί και σε περισσότερους από 270 οι τραυματίες από το αιματηρό κύμα επιθέσεων που συγκλόνισε τη Δευτέρα το Ιράκ, σύμφωνα με νέο απολογισμό που έδωσαν στην δημοσιότητα οι υπηρεσίες ασφαλείας και υγείας της χώρας. Οι περισσότερες από τις επιθέσεις έγιναν με οχήματα που ήταν παγιδευμένα με εκρηκτικά ενώ οι αυτές σημειώθηκαν  λιγότερο από μία εβδομάδα πριν από τις επαρχιακές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 20 Απριλίου στις 12 από τις 18 επαρχίες της χώρας.
REUTERS / SAAD SHALASH

Σε 37 ανήλθαν οι νεκροί και σε περισσότερους από 270 οι τραυματίες από το αιματηρό κύμα επιθέσεων που συγκλόνισε τη Δευτέρα το Ιράκ, σύμφωνα με νέο απολογισμό που έδωσαν στην δημοσιότητα οι υπηρεσίες ασφαλείας και υγείας της χώρας. Οι περισσότερες από τις επιθέσεις έγιναν με οχήματα που ήταν παγιδευμένα με εκρηκτικά ενώ οι αυτές σημειώθηκαν  λιγότερο από μία εβδομάδα πριν από τις επαρχιακές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 20 Απριλίου στις 12 από τις 18 επαρχίες της χώρας.

Διαδηλώσεις στο Καράκας. Η αστυνομία της Βενεζουέλας επιχείρησε να διαλύσει με δακρυγόνα διαδήλωση εκατοντάδων ανθρώπων που φώναζαν συνθήματα περί νοθείας στις προεδρικές εκλογές, στο Καράκας. Οι διαδηλωτές που κρατούσαν ξύλα και πετούσαν πέτρες, διαμαρτύρονταν για την απόφαση της Εκλογικής Αρχής να ανακηρύξει τον Νίκολα Μαδούρο, επισήμως, νικητή των προεδρικών εκλογών στη Βενεζουέλα, και ενώ η αντιπολίτευση έχει ζητήσει επανακαταμέτρηση των ψήφων.
REUTERS / TOMAS BRAVO

Η αστυνομία της Βενεζουέλας επιχείρησε να διαλύσει με δακρυγόνα διαδήλωση εκατοντάδων ανθρώπων που φώναζαν συνθήματα περί νοθείας στις προεδρικές εκλογές, στο Καράκας. Οι διαδηλωτές που κρατούσαν ξύλα και πετούσαν πέτρες, διαμαρτύρονταν για την απόφαση της Εκλογικής Αρχής να ανακηρύξει τον Νίκολα Μαδούρο, επισήμως, νικητή των προεδρικών εκλογών στη Βενεζουέλα, και ενώ η αντιπολίτευση έχει ζητήσει επανακαταμέτρηση των ψήφων.

Τα επεισόδια και οι απεργίες πείνας επανέφεραν στην δημοσιότητα το Γκουαντάναμο. Τα δημοσιεύματα για κρατούμενους οι οποίοι αντιστάθηκαν σε φρουρούς με σκουπόξυλα, για τη χρήση δακρυγόνων για την αποκατάσταση της τάξης και τη συνεχιζόμενη απεργία πείνας των φυλακισμένων θύμισαν στους Αμερικανούς ένα θέμα που είχε πάψει να απασχολεί τον Τύπο το τελευταίο διάστημα: τη φυλακή του αμερικανικού στρατού στον Κόλπο Γκουαντάναμο στην Κούβα. Ο Λευκός Οίκος αντέδρασε στα γεγονότα του Σαββάτου απλά με μια λιτή ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις. Η λακωνική αυτή δήλωση δεν ήταν τόσο μια ένδειξη αδιαφορίας, όσο αδυναμίας.
REUTERS / BOB STRONG

Τα δημοσιεύματα για κρατούμενους οι οποίοι αντιστάθηκαν σε φρουρούς με σκουπόξυλα, για τη χρήση δακρυγόνων για την αποκατάσταση της τάξης και τη συνεχιζόμενη απεργία πείνας των φυλακισμένων θύμισαν στους Αμερικανούς ένα θέμα που είχε πάψει να απασχολεί τον Τύπο το τελευταίο διάστημα: τη φυλακή του αμερικανικού στρατού στον Κόλπο Γκουαντάναμο στην Κούβα. Ο Λευκός Οίκος αντέδρασε στα γεγονότα του Σαββάτου απλά με μια λιτή ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις. Η λακωνική αυτή δήλωση δεν ήταν τόσο μια ένδειξη αδιαφορίας, όσο αδυναμίας.

Ανακοινώθηκαν τα βραβεία Πούλιτζερ. Το Associated Press κέρδισε το βραβείο για την φωτογραφική κάλυψη Εκτακτης Είδησης (η φωτογραφία επάνω του φωτογράφου Manu Brabo) με την δουλειά των φωτογράφων του στη Συρία. Τα βραβεία Πούλιτζερ απονέμονται κάθε χρόνο από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια και θεωρούνται η υψηλότερη διάκριση στα έντυπα μέσα ενημέρωσης. Κάθε βραβείο συνοδεύεται από το ποσό των 10.000 δολαρίων.
ASSOCIATED PRESS / MANU BRABO

Το Associated Press κέρδισε το βραβείο για την φωτογραφική κάλυψη Εκτακτης Είδησης (η φωτογραφία επάνω του φωτογράφου Manu Brabo) με την δουλειά των φωτογράφων του στη Συρία. Τα βραβεία Πούλιτζερ απονέμονται κάθε χρόνο από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια και θεωρούνται η υψηλότερη διάκριση στα έντυπα μέσα ενημέρωσης. Κάθε βραβείο συνοδεύεται από το ποσό των 10.000 δολαρίων.

Νετανιάχου: Η χώρα δεν θα υποκύψει στους τρομοκράτες. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε τη Δευτέρα ότι η χώρα του δεν θα ενδώσει στους «τρομοκράτες», κατά τη διάρκεια μιας τελετής για την ημέρα μνήμης των θυμάτων τρομοκρατικών επιθέσεων και των στρατιωτών που έπεσαν στο καθήκον. «Η τρομοκρατία δεν έρχεται εξ ουρανού, είναι έργο ανθρώπων, έργο υπανθρώπων. Πρέπει να την νικήσουμε», είπε ο Νετανιάχου σε ομιλία που εκφώνησε στο στρατιωτικό νεκροταφείο του Όρους Χερτσλ.
REUTERS / JIM HOLLANDER

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε τη Δευτέρα ότι η χώρα του δεν θα ενδώσει στους «τρομοκράτες», κατά τη διάρκεια μιας τελετής για την ημέρα μνήμης των θυμάτων τρομοκρατικών επιθέσεων και των στρατιωτών που έπεσαν στο καθήκον. «Η τρομοκρατία δεν έρχεται εξ ουρανού, είναι έργο ανθρώπων, έργο υπανθρώπων. Πρέπει να την νικήσουμε», είπε ο Νετανιάχου σε ομιλία που εκφώνησε στο στρατιωτικό νεκροταφείο του Όρους Χερτσλ.

Η Pescanova κατέθεσε αίτηση για πτώχευση. Ο ισπανικός γίγαντας των κατεψυγμένων ψαρικών Pescanova SA ανακοίνωσε την Δευτερα πως κατέθεσε αίτηση για ένταξή της στις διατάξεις του πτωχευτικού κώδικα, αν και παράλληλα θα επιδιώξει να συνεχίσει την δραστηριότητά της. Η Εθνική αρχή εποπτείας Χρηματιστηριακών Συναλλαγών είχε δώσει διορία ως σήμερα στην Pescanova για να παράσχει εξηγήσεις σχετικά με τις διαφορές που προέκυπταν στον ισολογισμό της εταιρείας.
EPA / SALVADOR SAS

Ο ισπανικός γίγαντας των κατεψυγμένων ψαρικών Pescanova SA ανακοίνωσε την Δευτερα πως κατέθεσε αίτηση για ένταξή της στις διατάξεις του πτωχευτικού κώδικα, αν και παράλληλα θα επιδιώξει να συνεχίσει την δραστηριότητά της. Η Εθνική αρχή εποπτείας Χρηματιστηριακών Συναλλαγών είχε δώσει διορία ως σήμερα στην Pescanova για να παράσχει εξηγήσεις σχετικά με τις διαφορές που προέκυπταν στον ισολογισμό της εταιρείας.

Το κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» εξασφαλίζει το 3% της πρόθεσης ψήφου. Το νεοσύστατο κατά του ευρώ κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία», που ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο και πραγματοποίησε την περασμένη Κυριακή το ιδρυτικό του συνέδριο στο Βερολίνο, συγκεντρώνει το 3% της πρόθεσης ψήφου εν όψει των βουλευτικών εκλογών του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την πρώτη δημοσκόπηση που το περιλαμβάνει, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται την Τρίτη στην εφημερίδα Bild. Η ίδρυση του AFD στηρίχθηκε σε οικονομολόγους του φιλελεύθερου και του συντηρητικού στρατοπέδου. Το κόμμα αυτό διακηρύσσει ότι δεν τοποθετείται ούτε στην αριστερά, ούτε και στη δεξιά του πολιτικού φάσματος, τάσσεται υπέρ της συγκροτημένης διάλυσης της ευρωζώνης και διαθέτει 7.500 μέλη και χορηγούς.
REUTERS / FABRIZIO BENSCH

Το νεοσύστατο κατά του ευρώ κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία», που ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο και πραγματοποίησε την περασμένη Κυριακή το ιδρυτικό του συνέδριο στο Βερολίνο, συγκεντρώνει το 3% της πρόθεσης ψήφου εν όψει των βουλευτικών εκλογών του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την πρώτη δημοσκόπηση που το περιλαμβάνει, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται την Τρίτη στην εφημερίδα Bild. Η ίδρυση του AFD στηρίχθηκε σε οικονομολόγους του φιλελεύθερου και του συντηρητικού στρατοπέδου. Το κόμμα αυτό διακηρύσσει ότι δεν τοποθετείται ούτε στην αριστερά, ούτε και στη δεξιά του πολιτικού φάσματος, τάσσεται υπέρ της συγκροτημένης διάλυσης της ευρωζώνης και διαθέτει 7.500 μέλη και χορηγούς.

Ο Ερβέ Φαλσιανί αρνήθηκε πως παρέδωσε έναντι χρημάτων τους κατάλογους με φοροφυγάδες. Ο παλαιός προγραμματιστής της τράπεζας HSBC Genève Ερβέ Φαλσιανί, που κατηγορείται για κλοπή στοιχείων σχετικών με τραπεζικούς λογαριασμούς πελατών της, υποστήριξε την Δευτέρα ενώπιον της ισπανικής δικαιοσύνης πως ουδέποτε πληρώθηκε για την αποκάλυψη αυτών των δεδομένων, κατά τη διάρκεια της εκδίκασης του αιτήματος της Ελβετίας για την έκδοσή του. «Ποτέ, σε καμία περίπτωση», απάντησε ο Φαλσιανί στην ερώτηση εάν είχε λάβει χρήματα προκειμένου να προμηθεύσει τα δεδομένα για τραπεζικούς λογαριασμούς, τα οποία όταν περιήλθαν στα χέρια των γαλλικών φορολογικών αρχών το 2008 τους είχαν επιτρέψει να ανακαλύψουν χιλιάδες φοροφυγάδες σε ολόκληρο τον κόσμο και να σήμανε επιπλέον έσοδα στον γαλλικό προϋπολογισμό.
REUTERS / JUAN CARLOS HIDALGO

Ο παλαιός προγραμματιστής της τράπεζας HSBC Genève Ερβέ Φαλσιανί, που κατηγορείται για κλοπή στοιχείων σχετικών με τραπεζικούς λογαριασμούς πελατών της, υποστήριξε την Δευτέρα ενώπιον της ισπανικής δικαιοσύνης πως ουδέποτε πληρώθηκε για την αποκάλυψη αυτών των δεδομένων, κατά τη διάρκεια της εκδίκασης του αιτήματος της Ελβετίας για την έκδοσή του. «Ποτέ, σε καμία περίπτωση», απάντησε ο Φαλσιανί στην ερώτηση εάν είχε λάβει χρήματα προκειμένου να προμηθεύσει τα δεδομένα για τραπεζικούς λογαριασμούς, τα οποία όταν περιήλθαν στα χέρια των γαλλικών φορολογικών αρχών το 2008 τους είχαν επιτρέψει να ανακαλύψουν χιλιάδες φοροφυγάδες σε ολόκληρο τον κόσμο και να σήμανε επιπλέον έσοδα στον γαλλικό προϋπολογισμό.

Αποστολή ειδικών του ΠΟΥ στην Κίνα για τη γρίπη των πτηνών. Αποστολή ειδικών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) θα μεταβεί στην Κίνα τις προσεχείς ημέρες για να κάνει αποτίμηση της κατάστασης όσον αφορά το νέο στέλεχος Η7Ν9 του ιού της γρίπης των πτηνών, το οποίο έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο 14 ανθρώπων στην χώρα αυτή, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του ΠΟΥ. Στην αποστολή θα μετέχουν τέσσερις ειδικοί για την γρίπη των πτηνών. «Σε αυτό το στάδιο, δεν υπάρχει κάποιο αποδεικτικό στοιχείο που να δείχνει μια μετάδοση του ιού Η7Ν9 από άνθρωπο σε άνθρωπο», επανέλαβε ο Γκλεν Τόμας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Γενεύη.
REUTERS / ALY SONG

Αποστολή ειδικών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) θα μεταβεί στην Κίνα τις προσεχείς ημέρες για να κάνει αποτίμηση της κατάστασης όσον αφορά το νέο στέλεχος Η7Ν9 του ιού της γρίπης των πτηνών, το οποίο έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο 14 ανθρώπων στην χώρα αυτή, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του ΠΟΥ. Στην αποστολή θα μετέχουν τέσσερις ειδικοί για την γρίπη των πτηνών. «Σε αυτό το στάδιο, δεν υπάρχει κάποιο αποδεικτικό στοιχείο που να δείχνει μια μετάδοση του ιού Η7Ν9 από άνθρωπο σε άνθρωπο», επανέλαβε ο Γκλεν Τόμας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Γενεύη.

Η UNICEF για τον παιδικό υποσιτισμό στην Υεμένη. Μια μητέρα κρατά το υποσιτισμένο παιδί της σε ιατρικό κέντρο στη Σαναά. Το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά δήλωσε τη Δευτέρα πως το 57% των 12 εκατομμυρίων παιδιών στην Υεμένη πάσχουν από χρόνιο υποσιτισμό, το υψηλότερο επίπεδο σε χώρα μετά τον πόλεμο στο Αφγανιστάν.
REUTERS / MOHAMED AL-SAYAGHI

Μια μητέρα κρατά το υποσιτισμένο παιδί της σε ιατρικό κέντρο στη Σαναά. Το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά δήλωσε τη Δευτέρα πως το 57% των 12 εκατομμυρίων παιδιών στην Υεμένη πάσχουν από χρόνιο υποσιτισμό, το υψηλότερο επίπεδο σε χώρα μετά τον πόλεμο στο Αφγανιστάν.

Συμφωνία ελεύθερου εμπορίου Κίνας – Ισλανδίας. Η Κίνα και η Ισλανδία υπέγραψαν τη Δευτέρα μια διμερή συμφωνία ελεύθερου εμπορίου που ενισχύει την παρουσία του Πεκίνου σε μια περιοχή της Αρκτικής την οποία εποφθαλμιούν πολλές παγκόσμιες δυνάμεις καθώς εκεί αναμένεται να υπάρξουν νέες θαλάσσιες οδοί, αλλά κι εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα ορυκτών, πετρελαίου και αερίου. Η συμφωνία, που υπογράφτηκε στο Πεκίνο, έχει στόχο να καταργηθούν δασμοί ανάμεσα στη νήσο των 320.000 κατοίκων και την γιγαντιαία οικονομική δύναμη της Ασίας του 1,2 δισεκατ. πολιτών.
REUTERS / YOHSUKE MIZUNO

Η Κίνα και η Ισλανδία υπέγραψαν τη Δευτέρα μια διμερή συμφωνία ελεύθερου εμπορίου που ενισχύει την παρουσία του Πεκίνου σε μια περιοχή της Αρκτικής την οποία εποφθαλμιούν πολλές παγκόσμιες δυνάμεις καθώς εκεί αναμένεται να υπάρξουν νέες θαλάσσιες οδοί, αλλά κι εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα ορυκτών, πετρελαίου και αερίου. Η συμφωνία, που υπογράφτηκε στο Πεκίνο, έχει στόχο να καταργηθούν δασμοί ανάμεσα στη νήσο των 320.000 κατοίκων και την γιγαντιαία οικονομική δύναμη της Ασίας του 1,2 δισεκατ. πολιτών.

Νέες στολές για το προσωπικό της Qantas. Η αεροπορική εταιρεία Qantas παρουσίασε τις νέες στολές που θα φορά το προσωπικό της σε μια εκδήλωση στο Σίδνεϊ. Τα ρούχα σχεδίασε ο αυστραλός σχεδιαστής Martin Grant.
REUTERS / DANIEL MUNOZ

Η αεροπορική εταιρεία Qantas παρουσίασε τις νέες στολές που θα φορά το προσωπικό της σε μια εκδήλωση στο Σίδνεϊ. Τα ρούχα σχεδίασε ο αυστραλός σχεδιαστής Martin Grant.

Στα χαμηλά διετίας ο χρυσός. Σε ελεύθερη πτώση βρέθηκε τη Δευτέρα ο χρυσός, με την τιμή του πολύτιμου μετάλλου να υποχωρεί σε χαμηλά δύο ετών, κάτω από το ψυχολογικό φράγμα των 1.400 δολαρίων ανά ουγκιά.
REUTERS / LEONHARD FOEGER

Σε ελεύθερη πτώση βρέθηκε τη Δευτέρα ο χρυσός, με την τιμή του πολύτιμου μετάλλου να υποχωρεί σε χαμηλά δύο ετών, κάτω από το ψυχολογικό φράγμα των 1.400 δολαρίων ανά ουγκιά.

Ταυρομαχίες στη Σεβίλλη. Ο ισπανός ταυρομάχος Alejandro Talavante πανηγυρίζει δίπλα στον ταύρο στην αρένα «Maestranza», στην πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας,  Σεβίλλη.
REUTERS / MARCELO DEL POZO

Ο ισπανός ταυρομάχος Alejandro Talavante πανηγυρίζει δίπλα στον ταύρο στην αρένα «Maestranza», στην πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας,  Σεβίλλη.

Υεμένη: Διαμαρτυρία πρώην κρατουμένων των φυλακών Γκουαντάναμο. Οι πρώην κρατούμενοι των φυλακών του Γκουαντάναμο Walid al-Qadasi (δεξιά) και Sadiq Muhammad Saeed φορούν μαύρες κουκούλες κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας με την οποία απαιτούν την απελευθέρωση από τις φυλακές του Γκουαντάναμο κρατουμένων από την Υεμένη, έξω από την αμερικανική πρεσβεία στην πρωτεύουσα Σαναά. Στο στρατόπεδο κράτησης της ναυτικής βάσης των ΗΠΑ στην ανατολική Κούβα κρατούνται 166 άνδρες, οι οποίοι έχουν συλληφθεί σε αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις. Σχεδόν όλοι κρατούνται εδώ και έντεκα χρόνια χωρίς να τους έχουν αποδοθεί  κατηγορίες. Η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα είχε ανακοινώσει ότι επιθυμούσε περισσότεροι από τους μισούς κρατούμενους να απελευθερωθούν ή να μεταφερθούν, αλλά το αμερικανικό Κογκρέσο είχε μπλοκάρει τις προσπάθειες να κλείσει το στρατόπεδο κράτησης και  έκανε όλο και πιο δύσκολη την επανένταξη των κρατουμένων του Γκουαντάναμο. Πολλοί από αυτούς είναι πολίτες της Υεμένης τους οποίους οι ΗΠΑ δεν θα επαναπατρίσουν προς το παρόν, λόγω της αστάθειας στη χώρα.
REUTERS / Khaled Abdullah

Οι πρώην κρατούμενοι των φυλακών του Γκουαντάναμο Walid al-Qadasi (δεξιά) και Sadiq Muhammad Saeed φορούν μαύρες κουκούλες κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας με την οποία απαιτούν την απελευθέρωση από τις φυλακές του Γκουαντάναμο κρατουμένων από την Υεμένη, έξω από την αμερικανική πρεσβεία στην πρωτεύουσα Σαναά. Στο στρατόπεδο κράτησης της ναυτικής βάσης των ΗΠΑ στην ανατολική Κούβα κρατούνται 166 άνδρες, οι οποίοι έχουν συλληφθεί σε αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις. Σχεδόν όλοι κρατούνται εδώ και έντεκα χρόνια χωρίς να τους έχουν αποδοθεί  κατηγορίες. Η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα είχε ανακοινώσει ότι επιθυμούσε περισσότεροι από τους μισούς κρατούμενους να απελευθερωθούν ή να μεταφερθούν, αλλά το αμερικανικό Κογκρέσο είχε μπλοκάρει τις προσπάθειες να κλείσει το στρατόπεδο κράτησης και  έκανε όλο και πιο δύσκολη την επανένταξη των κρατουμένων του Γκουαντάναμο. Πολλοί από αυτούς είναι πολίτες της Υεμένης τους οποίους οι ΗΠΑ δεν θα επαναπατρίσουν προς το παρόν, λόγω της αστάθειας στη χώρα.

Αντ. Σαμαράς:  Κανείς δεν ποντάρει στο Grexit. Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του στη δεύτερη ημέρα της συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με την ελληνική κυβέρνηση για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Ευρωζώνη που διοργανώνει ο Economist. Όπως ανέφερε o πρωθυπουργός, πριν λίγους μήνες πολλοί προέβλεπαν την απόλυτη καταστροφή του ευρώ και προεξοφλουσαν την έξοδο της Ελλάδας από το ενιαίο νόμισμα, τόνισε όμως πως «η Ελλάδα είναι πια θωρακισμένη, πιάνει τους στόχους της, βρίσκεται κοντά στο πρωτογενές πλεόνασμα, έχει πετύχει μεταρρυθμίσεις που δεν είχαν γίνει επί δεκαετίες ενώ το τραπεζικό μας σύστημα ανακεφαλαιοποείται».
EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του στη δεύτερη ημέρα της συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με την ελληνική κυβέρνηση για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Ευρωζώνη που διοργανώνει ο Economist. Όπως ανέφερε o πρωθυπουργός, πριν λίγους μήνες πολλοί προέβλεπαν την απόλυτη καταστροφή του ευρώ και προεξοφλουσαν την έξοδο της Ελλάδας από το ενιαίο νόμισμα, τόνισε όμως πως «η Ελλάδα είναι πια θωρακισμένη, πιάνει τους στόχους της, βρίσκεται κοντά στο πρωτογενές πλεόνασμα, έχει πετύχει μεταρρυθμίσεις που δεν είχαν γίνει επί δεκαετίες ενώ το τραπεζικό μας σύστημα ανακεφαλαιοποείται».

Αλ. Τσίπρας:  «Η λιτότητα απέτυχε παντού». Ο πρόεδρος της Κ.Ο.  του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας από το βήμα του συνεδρίου του Economist,  εξέφρασε την κάθετη αντίθεσή του στις πολιτικές λιτότητας, υποστηρίζοντας ότι «τα καταδικασμένα σε αποτυχία προγράμματα ύφεσης υποσκάπτουν κάθε προοπτική οικονομικής ανάκαμψης σε όλη την Ευρώπη». «Ο ατμός της λιτότητας τελειώνει επειδή η λιτότητα απέτυχε παντού. Δεν υπάρχει success story για τη λιτότητα. Το επιβεβαιώνει και η πρόσφατη απόφαση του Eurogroup για Ιρλανδία και Πορτογαλία», κατέληξε.
EPA / ALKIS KONSTANTINIDIS

Ο πρόεδρος της Κ.Ο.  του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας από το βήμα του συνεδρίου του Economist,  εξέφρασε την κάθετη αντίθεσή του στις πολιτικές λιτότητας, υποστηρίζοντας ότι «τα καταδικασμένα σε αποτυχία προγράμματα ύφεσης υποσκάπτουν κάθε προοπτική οικονομικής ανάκαμψης σε όλη την Ευρώπη». «Ο ατμός της λιτότητας τελειώνει επειδή η λιτότητα απέτυχε παντού. Δεν υπάρχει success story για τη λιτότητα. Το επιβεβαιώνει και η πρόσφατη απόφαση του Eurogroup για Ιρλανδία και Πορτογαλία», κατέληξε.

Ι. Στουρνάρας: «Εθνικός στόχος» το πρωτογενές πλεόνασμα. Χαρακτηρίζοντας «εθνικό στόχο» την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος εφέτος, προκειμένου να ενεργοποιηθεί η ρήτρα του Eurogroup για νέα μείωση του δημοσίου χρέους, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, εξειδίκευσε σε συνέντευξη Τύπου, τη συμφωνία των 17 σημείων που επιτεύχθηκε με την τρόικα.
ΑΠΕ - ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

Χαρακτηρίζοντας «εθνικό στόχο» την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος εφέτος, προκειμένου να ενεργοποιηθεί η ρήτρα του Eurogroup για νέα μείωση του δημοσίου χρέους, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, εξειδίκευσε σε συνέντευξη Τύπου, τη συμφωνία των 17 σημείων που επιτεύχθηκε με την τρόικα.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών. Δάσκαλοι και καθηγητές πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι. Οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν στην κατάργηση οργανικών θέσεων, στις απολύσεις, στις υποχρεωτικές μεταθέσεις, στις συγχωνεύσεις-καταργήσεις τμημάτων και σχολείων και στην αύξηση του ωραρίου.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖ

Δάσκαλοι και καθηγητές πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι. Οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν στην κατάργηση οργανικών θέσεων, στις απολύσεις, στις υποχρεωτικές μεταθέσεις, στις συγχωνεύσεις-καταργήσεις τμημάτων και σχολείων και στην αύξηση του ωραρίου.

Ο Α. Λοβέρδος ανακοίνωσε την «Συμφωνία για τη ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ». «Το σύνθημα είναι ρήξη, σύγκρουση, δημιουργία και το όνομά του Συμφωνία για ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ», τόνισε ο βουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος ανακοινώνοντας την ίδρυση ενός νέου πολιτικού φορέα κατά την 1η Πολιτική Συνδιάσκεψη της Ριζοσπαστικής Κίνησης Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας (ΡΙΚΣΣΥ). Όπως ανέφερε στην ομιλία του, που πραγματοποιήθηκε στο Σπόρτιγκ, παρουσία των εκπροσώπων των κινημάτων «Δράση» και «Δυναμική Ελλάδα», καθώς επίσης και του ανεξάρτητου βουλευτή Χρήστου Αήδονη, το νέο κόμμα θα είναι ανοιχτό ως προς τις θέσεις και την ηγεσία, θα βρίσκεται ανάμεσα στις παρυφές ΝΔ/ΣΥΡΙΖΑ, θα έχει προτάσεις άμεσης δράσης και θα κάνει «τη σύγκρουση, τη ρήξη με όσα μας έφεραν έως εδώ.
EUROKINISSI / ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

«Το σύνθημα είναι ρήξη, σύγκρουση, δημιουργία και το όνομά του Συμφωνία για ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ», τόνισε ο βουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος ανακοινώνοντας την ίδρυση ενός νέου πολιτικού φορέα κατά την 1η Πολιτική Συνδιάσκεψη της Ριζοσπαστικής Κίνησης Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας (ΡΙΚΣΣΥ). Όπως ανέφερε στην ομιλία του, που πραγματοποιήθηκε στο Σπόρτιγκ, παρουσία των εκπροσώπων των κινημάτων «Δράση» και «Δυναμική Ελλάδα», καθώς επίσης και του ανεξάρτητου βουλευτή Χρήστου Αήδονη, το νέο κόμμα θα είναι ανοιχτό ως προς τις θέσεις και την ηγεσία, θα βρίσκεται ανάμεσα στις παρυφές ΝΔ/ΣΥΡΙΖΑ, θα έχει προτάσεις άμεσης δράσης και θα κάνει «τη σύγκρουση, τη ρήξη με όσα μας έφεραν έως εδώ.

Δεμένα τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά. Δεμένα τα καράβια στο λιμάνι του Πειραιά. Οι ναυτικοί πραγματοποιούν 24ωρη πανελλαδική προειδοποιητική απεργία αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας «Ανασυγκρότηση και άλλες διατάξεις», που εισάγεται για συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής. Η απεργία περιλαμβάνει όλες τις κατηγορίες πλοίων και θα λήξει στις 6 το πρωί της Τετάρτης.
REUTERS / YORGOS KARAHALIS

Δεμένα τα καράβια στο λιμάνι του Πειραιά. Οι ναυτικοί πραγματοποιούν 24ωρη πανελλαδική προειδοποιητική απεργία αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας «Ανασυγκρότηση και άλλες διατάξεις», που εισάγεται για συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής. Η απεργία περιλαμβάνει όλες τις κατηγορίες πλοίων και θα λήξει στις 6 το πρωί της Τετάρτης.

Υποβιβάστηκε στην Α2 ο Παναθηναϊκός. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού απογοητευμένοι μετά από σετ που πήραν οι παίκτες της Νίκης Αιγινίου. Στην Α2 υποβιβάστηκε η ομάδα βόλεϊ ανδρών του Παναθηναϊκού, για πρώτη φορά στην ιστορία της. Οι 18 φορές πρωταθλητές Ελλάδας ηττήθηκαν 3-2 από τη Νίκη Αιγινείου στα πλέι άουτ και αποχαιρέτησαν την κατηγορία, αφού ήθελαν νίκη τουλάχιστον με 3-1 σετ για να εξακολουθήσουν να ελπίζουν.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού απογοητευμένοι μετά από σετ που πήραν οι παίκτες της Νίκης Αιγινίου. Στην Α2 υποβιβάστηκε η ομάδα βόλεϊ ανδρών του Παναθηναϊκού, για πρώτη φορά στην ιστορία της. Οι 18 φορές πρωταθλητές Ελλάδας ηττήθηκαν 3-2 από τη Νίκη Αιγινείου στα πλέι άουτ και αποχαιρέτησαν την κατηγορία, αφού ήθελαν νίκη τουλάχιστον με 3-1 σετ για να εξακολουθήσουν να ελπίζουν.