Multimedia

Τα αγαπημένα καρέ του φωτογράφου του Ομπάμα

Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016 09:17

Με τη θητεία του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα να πλησιάζει προς το τέλος της, ο φωτογράφος του Λευκού Οίκου Πιτ Σόουζα πραγματοποιεί έναν δικό του απολογισμό.

Έχοντας τραβήξει περίπου δύο εκατ. φωτογραφίες τα τελευταία οκτώ χρόνια, από τη στιγμή που ανέλαβε την προεδρία των ΗΠΑ ο κ. Ομπάμα, ο φωτογράφος έχει δημοσιεύσει ορισμένα από τα πιο αγαπημένα του καρέ στον λογαριασμό του Λευκού Οίκου στον ιστότοπο Flickr.

Όπως δήλωσε ο κ. Σόουζα σε πρόσφατη συνέντευξή του στον αμερικανικό δημοσιογραφικό οργανισμό National Public Radio, προτού αναλάβει τα καθήκοντά του το 2009, είχε ζητήσει να έχει πρόσβαση σε όλες τις επίσημες και σημαντικές δραστηριότητες του πρόεδρου των ΗΠΑ, αλλά και σε κάποιες πιο «χαλαρές» στιγμές του κ. Ομπάμα.

Ο κ. Σόουζα, ο οποίος είχε διατελέσει και φωτογράφος του προέδρου των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρίγκαν (1981-1989), πρόσθεσε ότι συχνά συνειδητοποιεί πως είναι αυτόπτης μάρτυρας της ιστορίας.

Μεταξύ άλλων, ο φωτογράφος του Λευκού Οίκου απαθανάτισε τον κ. Ομπάμα να παίζει με παιδιά, να αστειεύεται, να περνά χρόνο με την οικογένειά του, αλλά και να προετοιμάζεται για σημαντικές συναντήσεις και ομιλίες, κατά τη διάρκεια της οκταετούς θητείας του στην προεδρία των ΗΠΑ.

Μπαράκ Ομπάμα - Τα αγαπημένα καρέ του φωτογράφου του Ομπάμα. Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ρίχνει μία τελευταία ματιά στον καθρέφτη, λίγα λεπτά πριν την ορκομωσία του στο Καπιτώλιο (20 Ιανουαρίου 2009).
The White House / Pete Souza

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ρίχνει μία τελευταία ματιά στον καθρέφτη, λίγα λεπτά πριν την ορκομωσία του στο Καπιτώλιο (20 Ιανουαρίου 2009).

Μπαράκ Ομπάμα - Τα αγαπημένα καρέ του φωτογράφου του Ομπάμα. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και η Πρώτη Κυρία Μισέλ Ομπάμα, μοιράζονται μία ιδιωτική στιγμή σε ένα ασανσέρ, στο χορό της Ορκωμοσίας, στην Ουάσιγκτον (20 Ιανουαρίου 2009).
White House / Pete Souza

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και η Πρώτη Κυρία Μισέλ Ομπάμα, μοιράζονται μία ιδιωτική στιγμή σε ένα ασανσέρ, στο χορό της Ορκωμοσίας, στην Ουάσιγκτον (20 Ιανουαρίου 2009).

Μπαράκ Ομπάμα - Τα αγαπημένα καρέ του φωτογράφου του Ομπάμα. O Μπαράκ Ομπάμα στο ασανσέρ για την ιδιωτική του κατοικία στο Λευκό Οίκο, τα ξημερώματα της 21ης Ιανουαρίου, μετά από μία κουραστική ημέρα όπου, μετά την ορκομωσία του ως πρόεδρος των ΗΠΑ παρευρέθηκε σε 10 χορούς (21 Ιανουαρίου 2009).
White House / Pete Souza

O Μπαράκ Ομπάμα στο ασανσέρ για την ιδιωτική του κατοικία στο Λευκό Οίκο, τα ξημερώματα της 21ης Ιανουαρίου, μετά από μία κουραστική ημέρα όπου, μετά την ορκομωσία του ως πρόεδρος των ΗΠΑ παρευρέθηκε σε 10 χορούς (21 Ιανουαρίου 2009).

Μπαράκ Ομπάμα - Τα αγαπημένα καρέ του φωτογράφου του Ομπάμα. Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η Πρώτη Κυρία Μισέλ χορεύουν, κατά τη διάρκεια του χορού της ορκωμοσίας του, στο Συνεδριακό Κέντρο Ουόλτερ Ουάσιγκτον, στην Ουάσιγκτον (21 Ιανουαρίου 2013).
The White House / Pete Souza

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η Πρώτη Κυρία Μισέλ χορεύουν, κατά τη διάρκεια του χορού της ορκωμοσίας του, στο Συνεδριακό Κέντρο Ουόλτερ Ουάσιγκτον, στην Ουάσιγκτον (21 Ιανουαρίου 2013).

Μπαράκ Ομπάμα - Τα αγαπημένα καρέ του φωτογράφου του Ομπάμα. Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα παίζει με τον Μπο το σκύλο του, στο Λευκό Οίκο (15 Μαρτίου 2009).
White House / Pete Souza

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα παίζει με τον Μπο το σκύλο του, στο Λευκό Οίκο (15 Μαρτίου 2009).

Μπαράκ Ομπάμα - Τα αγαπημένα καρέ του φωτογράφου του Ομπάμα. O πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ χορεύουν ενώ παίζει το συγκρότημα Earth, Wind and Fire, στο Χορό των Κυβερνητών, στο Λευκό Οίκο (22 Φεβρουαρίου 2009).
The White House / Pete Souza

O πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ χορεύουν ενώ παίζει το συγκρότημα Earth, Wind and Fire, στο Χορό των Κυβερνητών, στο Λευκό Οίκο (22 Φεβρουαρίου 2009).

Μπαράκ Ομπάμα - Τα αγαπημένα καρέ του φωτογράφου του Ομπάμα. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ έχει «πιαστεί» στον ιστό του τρίχρονου Σπάιντερμαν, Νίκολας Ταμάριν, έξω από το Οβάλ Γραφείο (26 Οκτωβρίου 2012). Σύμφωνα με τον φωτογράφο του Ομπάμα Pete Souza, ο πρόεδρος των ΗΠΑ του είπε ότι η συγκεκριμένη φωτογραφία ήταν η αγαπημένη του εικόνα της χρονιάς, όταν την είδε κρεμασμένη στη Δυτική Πτέρυγα μερικές εβδομάδες μετά.
The White House / Pete Souza

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ έχει «πιαστεί» στον ιστό του τρίχρονου Σπάιντερμαν, Νίκολας Ταμάριν, έξω από το Οβάλ Γραφείο (26 Οκτωβρίου 2012). Σύμφωνα με τον φωτογράφο του Ομπάμα Pete Souza, ο πρόεδρος των ΗΠΑ του είπε ότι η συγκεκριμένη φωτογραφία ήταν η αγαπημένη του εικόνα της χρονιάς, όταν την είδε κρεμασμένη στη Δυτική Πτέρυγα μερικές εβδομάδες μετά.

Μπαράκ Ομπάμα - Τα αγαπημένα καρέ του φωτογράφου του Ομπάμα. O Μπαράκ Ομπάμα εμψυχώνει ένα μικρό κορίτσι καθώς σπρώχνει το αυγό της προς τη γραμμή τερματισμού, κατά τη διάρκεια του Αγώνα Πασχαλινών Αυγών του Λευκού Οίκου (13 Απριλίου 2009).
The White House / Pete Souza

O Μπαράκ Ομπάμα εμψυχώνει ένα μικρό κορίτσι καθώς σπρώχνει το αυγό της προς τη γραμμή τερματισμού, κατά τη διάρκεια του Αγώνα Πασχαλινών Αυγών του Λευκού Οίκου (13 Απριλίου 2009).

Μπαράκ Ομπάμα - Τα αγαπημένα καρέ του φωτογράφου του Ομπάμα. Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σκύβει για να μπορέσει να του χαϊδέψει το κεφάλι ο γιος ενός υπαλλήλου του Λευκού Οίκου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του μικρού παιδιού στο Οβάλ γραφείο (8 Μαϊου 2009).
The White House / Pete Souza

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σκύβει για να μπορέσει να του χαϊδέψει το κεφάλι ο γιος ενός υπαλλήλου του Λευκού Οίκου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του μικρού παιδιού στο Οβάλ γραφείο (8 Μαϊου 2009).

Μπαράκ Ομπάμα - Τα αγαπημένα καρέ του φωτογράφου του Ομπάμα. Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κάθεται μόνος στο αεροσκάφος Air Force One, κατά την πτήση του προς την Αριζόνα (13 Μαϊου 2009).
The White House / Pete Souza

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κάθεται μόνος στο αεροσκάφος Air Force One, κατά την πτήση του προς την Αριζόνα (13 Μαϊου 2009).

Μπαράκ Ομπάμα - Τα αγαπημένα καρέ του φωτογράφου του Ομπάμα. Ο Μπαράκ Ομπάμα παραγγέλνει φαγητό, στο εστιατόριο Five Guys στην Ουάσιγκτον, κατά τη διάρκεια μίας απρογραμμάτιστης εξόδου για μεσημεριανό γεύμα (29 Μαϊου 2009).
The White House / Pete Souza

Ο Μπαράκ Ομπάμα παραγγέλνει φαγητό, στο εστιατόριο Five Guys στην Ουάσιγκτον, κατά τη διάρκεια μίας απρογραμμάτιστης εξόδου για μεσημεριανό γεύμα (29 Μαϊου 2009).

Μπαράκ Ομπάμα - Τα αγαπημένα καρέ του φωτογράφου του Ομπάμα. Ο Μπαράκ Ομπάμα κάθεται στα σκαλιά της Αμερικάνικης πρεσβείας στο Παρίσι, λίγο πριν την αναχώρησή του για την Ουάσιγκτον (7 Ιουνίου 2009).
The White House / Pete Souza

Ο Μπαράκ Ομπάμα κάθεται στα σκαλιά της Αμερικάνικης πρεσβείας στο Παρίσι, λίγο πριν την αναχώρησή του για την Ουάσιγκτον (7 Ιουνίου 2009).

Μπαράκ Ομπάμα - Τα αγαπημένα καρέ του φωτογράφου του Ομπάμα. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ, παρακολουθούν τα πυροτεχνήματα πάνω από το Εθνικό πάρκο της Ουάσινγκτον, από το Λευκό Οίκο (4 Ιουλίου 2009).
The White House / Pete Souza

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ, παρακολουθούν τα πυροτεχνήματα πάνω από το Εθνικό πάρκο της Ουάσινγκτον, από το Λευκό Οίκο (4 Ιουλίου 2009).

Μπαράκ Ομπάμα - Τα αγαπημένα καρέ του φωτογράφου του Ομπάμα. Ο Αμερικανός πρόεδρος χαιρετά καθώς επιβιβάζεται στο Air Force One, στο Διεθνές Αεροδρόμιο Νόρμαν Μάνλεϊ, πριν αναχωρήσει από το Κίνγκστον, στη Τζαμάικα (9 Απριλίου 2015).
The White House / Pete Souza

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαιρετά καθώς επιβιβάζεται στο Air Force One, στο Διεθνές Αεροδρόμιο Νόρμαν Μάνλεϊ, πριν αναχωρήσει από το Κίνγκστον, στη Τζαμάικα (9 Απριλίου 2015).

Μπαράκ Ομπάμα - Τα αγαπημένα καρέ του φωτογράφου του Ομπάμα. Ο Μπαράκ Ομπάμα τρώει ένα νεκταρίνι, μετά από μία συνάντηση με το δήμαρχο, στο σουπερ μάρκετ Kroger, στο Μπρίστολ (29 Ιουλίου 2009).
The White House / Pete Souza

Ο Μπαράκ Ομπάμα τρώει ένα νεκταρίνι, μετά από μία συνάντηση με το δήμαρχο, στο σουπερ μάρκετ Kroger, στο Μπρίστολ (29 Ιουλίου 2009).

Μπαράκ Ομπάμα - Τα αγαπημένα καρέ του φωτογράφου του Ομπάμα. Ο Μπαράκ Ομπάμα φιλά τη σύζυγό του Μισέλ, μετά από ομιλία του για την υγειονομική περίθαλψη σε συνεδρίαση του Κογκρέσου (9 Σεπτεμβρίου 2009).
The White House / Pete Souza

Ο Μπαράκ Ομπάμα φιλά τη σύζυγό του Μισέλ, μετά από ομιλία του για την υγειονομική περίθαλψη σε συνεδρίαση του Κογκρέσου (9 Σεπτεμβρίου 2009).

Μπαράκ Ομπάμα - Τα αγαπημένα καρέ του φωτογράφου του Ομπάμα. Ο Μπαράκ Ομπάμα παίζει μπάσκετ με προσωπικό του Λευκού Οίκου, κατά τη διάρκεια διακοπών (26 Αυγούστου 2009).
The White House / Pete Souza

Ο Μπαράκ Ομπάμα παίζει μπάσκετ με προσωπικό του Λευκού Οίκου, κατά τη διάρκεια διακοπών (26 Αυγούστου 2009).

Μπαράκ Ομπάμα - Τα αγαπημένα καρέ του φωτογράφου του Ομπάμα. O πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, στο Πράσινο Δωμάτιο του Λευκού Οίκου (26 Μαρτίου 2009).
The White House / Pete Souza

O πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, στο Πράσινο Δωμάτιο του Λευκού Οίκου (26 Μαρτίου 2009).

Μπαράκ Ομπάμα - Τα αγαπημένα καρέ του φωτογράφου του Ομπάμα. Χαλοουίν στο Λευκό Οίκο (31 Οκτωβρίου 2009).
The White House / Pete Souza

Χαλοουίν στο Λευκό Οίκο (31 Οκτωβρίου 2009).

Μπαράκ Ομπάμα - Τα αγαπημένα καρέ του φωτογράφου του Ομπάμα. Ο Μπαράκ Ομπάμα χαιρετά τον επιστάτη Λόρενς Λίπσκομπ, στο κτήριο Άιζενχαουερ (3 Δεκεμβρίου 2009).
The White House / Pete Souza

Ο Μπαράκ Ομπάμα χαιρετά τον επιστάτη Λόρενς Λίπσκομπ, στο κτήριο Άιζενχαουερ (3 Δεκεμβρίου 2009).

Μπαράκ Ομπάμα - Τα αγαπημένα καρέ του φωτογράφου του Ομπάμα. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ παίζει κρυφτό με την κόρη μίας υπαλλήλου του Λευκού Οίκου, στο Οβάλ Γραφείο (30 Οκτωβρίου 2009).
The White House / Pete Souza

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ παίζει κρυφτό με την κόρη μίας υπαλλήλου του Λευκού Οίκου, στο Οβάλ Γραφείο (30 Οκτωβρίου 2009).

Μπαράκ Ομπάμα - Τα αγαπημένα καρέ του φωτογράφου του Ομπάμα. Ο Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ, παρακολουθούν με τους καλεσμένους τους μία διαφήμιση σε 3D, κατά τη διάρκεια του αγώνα του Super Bowl, στον κινηματογράφο του Λευκού Οίκου (1 Φεβρουαρίου 2009).
White House Photo / Pete Souza

Ο Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ, παρακολουθούν με τους καλεσμένους τους μία διαφήμιση σε 3D, κατά τη διάρκεια του αγώνα του Super Bowl, στον κινηματογράφο του Λευκού Οίκου (1 Φεβρουαρίου 2009).

Μπαράκ Ομπάμα - Τα αγαπημένα καρέ του φωτογράφου του Ομπάμα. Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα χαιρετά αμερικανούς στρατιώτες, στην αεροπορική βάση του Μπάγκραμ, στο Αφγανιστάν (28 Μαρτίου 2010).
The White House / Pete Souza

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα χαιρετά αμερικανούς στρατιώτες, στην αεροπορική βάση του Μπάγκραμ, στο Αφγανιστάν (28 Μαρτίου 2010).

Μπαράκ Ομπάμα - Τα αγαπημένα καρέ του φωτογράφου του Ομπάμα. Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα χαμογελά κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής του επικοινωνίας με τον Ρώσο πρόεδρο Ντιμίτρι Μεντβέντεβ, στο Οβάλ Γραφείο (12 Δεκεμβρίου 2009).
The White House / Pete Souza

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα χαμογελά κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής του επικοινωνίας με τον Ρώσο πρόεδρο Ντιμίτρι Μεντβέντεβ, στο Οβάλ Γραφείο (12 Δεκεμβρίου 2009).

Μπαράκ Ομπάμα - Τα αγαπημένα καρέ του φωτογράφου του Ομπάμα. Ο αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Μπεν Ρόουντς, μετά από επιμονή του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, έφερε την κόρη του Έλα στο Λευκό Οίκο. Καθώς μπουσουλούσε γύρω από το οβάλ γραφείο, ο Ομπάμα έπεσε στα γόνατα για να παίξει μαζί της (4 Ιουνίου 2005).
The White House / Pete Souza

Ο αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Μπεν Ρόουντς, μετά από επιμονή του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, έφερε την κόρη του Έλα στο Λευκό Οίκο. Καθώς μπουσουλούσε γύρω από το οβάλ γραφείο, ο Ομπάμα έπεσε στα γόνατα για να παίξει μαζί της (4 Ιουνίου 2005).

Μπαράκ Ομπάμα - Τα αγαπημένα καρέ του φωτογράφου του Ομπάμα. Ο Μπαράκ Ομπάμα παίζει με την μικρή Έλα Ρόουντς, την κόρη του αναπληρωτή συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας Μπεν Ρόουντς, η οποία φορά μία στολή ελέφαντα, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για το Χαλοοουίν στο Λευκό Οίκο (30 Οκτωβρίου 2015). Είναι η πρώτη φορά που το ίδιο παιδί συμπεριλαμβάνεται δεύτερη φορά στις φωτογραφίες της χρονιάς.
The White House / Pete Souza

Ο Μπαράκ Ομπάμα παίζει με την μικρή Έλα Ρόουντς, την κόρη του αναπληρωτή συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας Μπεν Ρόουντς, η οποία φορά μία στολή ελέφαντα, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για το Χαλοοουίν στο Λευκό Οίκο (30 Οκτωβρίου 2015). Είναι η πρώτη φορά που το ίδιο παιδί συμπεριλαμβάνεται δεύτερη φορά στις φωτογραφίες της χρονιάς.

Μπαράκ Ομπάμα - Τα αγαπημένα καρέ του φωτογράφου του Ομπάμα. Ο Ομπάμα παρακολουθεί τον αγώνα μπάσκετ της ομάδας της κόρης του Σάσα (5 Φεβρουαρίου 2011).
The White House / Pete Souza

Ο Ομπάμα παρακολουθεί τον αγώνα μπάσκετ της ομάδας της κόρης του Σάσα (5 Φεβρουαρίου 2011).

Μπαράκ Ομπάμα - Τα αγαπημένα καρέ του φωτογράφου του Ομπάμα. Στιγμιότυπο του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και της συζύγου του Μισέλ στο Δωμάτιων των Χαρτών στο Λευκό Οίκο, λίγο πριν υποδεχτούν τον πρόεδρο του Μεξικού Φελίπε Καλντερόν και τη γυναίκα του Μαργαρίτα Ζαβάλα (19 Μαϊου 2010).
The White House / Pete Souza

Στιγμιότυπο του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και της συζύγου του Μισέλ στο Δωμάτιων των Χαρτών στο Λευκό Οίκο, λίγο πριν υποδεχτούν τον πρόεδρο του Μεξικού Φελίπε Καλντερόν και τη γυναίκα του Μαργαρίτα Ζαβάλα (19 Μαϊου 2010).

Μπαράκ Ομπάμα - Τα αγαπημένα καρέ του φωτογράφου του Ομπάμα. Ο Ομπάμα βάζει το πόδι του πάνω στη ζυγαριά, την ώρα που ο διευθυντής περιοδείας του Μάρβιν Νίκολσον ζυγίζεται, στα αποδυτήρια του Πανεπιστημίου του Τέξας, στο Όστιν (9 Αυγούστου 2010).
The White House / Pete Souza

Ο Ομπάμα βάζει το πόδι του πάνω στη ζυγαριά, την ώρα που ο διευθυντής περιοδείας του Μάρβιν Νίκολσον ζυγίζεται, στα αποδυτήρια του Πανεπιστημίου του Τέξας, στο Όστιν (9 Αυγούστου 2010).

Μπαράκ Ομπάμα - Τα αγαπημένα καρέ του φωτογράφου του Ομπάμα. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα με τον πρώην πρόεδρο Μπιλ Κλίντον περιμένουν έξω από την κλειδωμένη αίθουσα Ενημέρωσης Τύπου για να τους ανοίξουν, καθώς όλο το προσωπικό παρευρίσκεται σε χριστουγεννιάτικο πάρτυ του Λευκού Οίκου (10 Δεκεμβρίου 2010).
The White House / Pete Souza

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα με τον πρώην πρόεδρο Μπιλ Κλίντον περιμένουν έξω από την κλειδωμένη αίθουσα Ενημέρωσης Τύπου για να τους ανοίξουν, καθώς όλο το προσωπικό παρευρίσκεται σε χριστουγεννιάτικο πάρτυ του Λευκού Οίκου (10 Δεκεμβρίου 2010).

Μπαράκ Ομπάμα - Τα αγαπημένα καρέ του φωτογράφου του Ομπάμα. Συνάντηση του πρόεδρου των ΗΠΑ με τον Δαλάι Λάμα, στο Λευκό Οίκο (16 Ιουλίου 2011).
The White House / Pete Souza

Συνάντηση του πρόεδρου των ΗΠΑ με τον Δαλάι Λάμα, στο Λευκό Οίκο (16 Ιουλίου 2011).

Μπαράκ Ομπάμα - Τα αγαπημένα καρέ του φωτογράφου του Ομπάμα. Οικογενειακό πορτραίτο της οικογένειας του προέδρου Ομπάμα στο Οβάλ Γραφείο (11 Δεκεμβρίου 2011).
The White House / Pete Souza

Οικογενειακό πορτραίτο της οικογένειας του προέδρου Ομπάμα στο Οβάλ Γραφείο (11 Δεκεμβρίου 2011).

Μπαράκ Ομπάμα - Τα αγαπημένα καρέ του φωτογράφου του Ομπάμα. Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα χαιρετά παιδάκια που έχουν συγκεντρωθεί στο παράθυρο του σχολείου της κόρης του στη Μπεθέσντα (9 Ιουνίου 2011). Ο Ομπάμα παρευρέθηκε στην γιορτή για την αποφοίτηση της κόρης του από την τετάρτη τάξη δημοτικού.
The White House / Pete Souza

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα χαιρετά παιδάκια που έχουν συγκεντρωθεί στο παράθυρο του σχολείου της κόρης του στη Μπεθέσντα (9 Ιουνίου 2011). Ο Ομπάμα παρευρέθηκε στην γιορτή για την αποφοίτηση της κόρης του από την τετάρτη τάξη δημοτικού.

Μπαράκ Ομπάμα - Τα αγαπημένα καρέ του φωτογράφου του Ομπάμα. Ο Μπαράκ Ομπάμα κάθεται στο διάσημο λεωφορείο της Ρόζα Παρκς, στο Μουσείο Χένρι Φορντ, στο Μίσιγκαν (18 Απριλίου 2012). Η Ρόζα Παρκς ήταν μια έγχρωμη μοδίστρα, που έμελλε να μείνει στην ιστορία όταν, στις 1 Δεκεμβρίου 1955, στο Μοντγκόμερυ της Αλαμπάμα, αρνήθηκε να δώσει τη θέση της στο λεωφορείο σε έναν λευκό, αντιστεκόμενη στην τότε πολιτική φυλετικού διαχωρισμού των ΗΠΑ που απαιτούσε από τους έγχρωμους πολίτες να κάθονται στο πίσω μέρος του λεωφορείου και να παραχωρούν τη θέση τους στους λευκούς.
The White House / Pete Souza

Ο Μπαράκ Ομπάμα κάθεται στο διάσημο λεωφορείο της Ρόζα Παρκς, στο Μουσείο Χένρι Φορντ, στο Μίσιγκαν (18 Απριλίου 2012). Η Ρόζα Παρκς ήταν μια έγχρωμη μοδίστρα, που έμελλε να μείνει στην ιστορία όταν, στις 1 Δεκεμβρίου 1955, στο Μοντγκόμερυ της Αλαμπάμα, αρνήθηκε να δώσει τη θέση της στο λεωφορείο σε έναν λευκό, αντιστεκόμενη στην τότε πολιτική φυλετικού διαχωρισμού των ΗΠΑ που απαιτούσε από τους έγχρωμους πολίτες να κάθονται στο πίσω μέρος του λεωφορείου και να παραχωρούν τη θέση τους στους λευκούς.

Μπαράκ Ομπάμα - Τα αγαπημένα καρέ του φωτογράφου του Ομπάμα. Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο παρουσιαστής Τζίμι Φάλον στα παρασκήνια, πριν το γύρισμα της εκπομπής «Late Night with Jimmy Fallon», στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας, στο Τσάπελ Χιλ (24 Απριλίου 2012).
The White House / Pete Souza

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο παρουσιαστής Τζίμι Φάλον στα παρασκήνια, πριν το γύρισμα της εκπομπής «Late Night with Jimmy Fallon», στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας, στο Τσάπελ Χιλ (24 Απριλίου 2012).

Μπαράκ Ομπάμα - Τα αγαπημένα καρέ του φωτογράφου του Ομπάμα. Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα υποδέχεται την Στέφανι Ντέκερ, τον άντρα της Τζο και τα παιδιά τους Ρίς και Ντομινίκ στο Οβάλ Γραφείο (29 Ιουνίου 2012). Η Ντέκερ έχασε τα πόδια της ενώ προσπαθούσε να σώσει τα παιδιά της κατά τη διάρκεια ενός ανεμοστρόβιλου στην Ιντιάνα το Μάρτιο εκείνης της χρονιάς.
The White House / Pete Souza

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα υποδέχεται την Στέφανι Ντέκερ, τον άντρα της Τζο και τα παιδιά τους Ρίς και Ντομινίκ στο Οβάλ Γραφείο (29 Ιουνίου 2012). Η Ντέκερ έχασε τα πόδια της ενώ προσπαθούσε να σώσει τα παιδιά της κατά τη διάρκεια ενός ανεμοστρόβιλου στην Ιντιάνα το Μάρτιο εκείνης της χρονιάς.

Μπαράκ Ομπάμα - Τα αγαπημένα καρέ του φωτογράφου του Ομπάμα. Ο Μπαράκ Ομπάμα κρατά στην αγκαλιά του ένα μωρό, ενώ υποδέχεται καλεσμένους, κατά τη διάρκεια εορτασμού της Ημέρας της Ανεξαρτησίας στον κήπο του Λευκού Οίκου (4 Ιουλίου 2012).
The White House / Pete Souza

Ο Μπαράκ Ομπάμα κρατά στην αγκαλιά του ένα μωρό, ενώ υποδέχεται καλεσμένους, κατά τη διάρκεια εορτασμού της Ημέρας της Ανεξαρτησίας στον κήπο του Λευκού Οίκου (4 Ιουλίου 2012).

Μπαράκ Ομπάμα - Τα αγαπημένα καρέ του φωτογράφου του Ομπάμα. Ο Μπαράκ Ομπάμα παίζει με την κόρη της Νάνσυ Γκούντμαν και του Μάικ Φρόμαν, του Αναπληρωτή Σύμβουλου Εθνικής Ασφάλειας για τις Διεθνείς Οικονομικές Υποθέσεις, στο Οβάλ Γραφείο (9 Ιουλίου 2012).
The White House / Pete Souza

Ο Μπαράκ Ομπάμα παίζει με την κόρη της Νάνσυ Γκούντμαν και του Μάικ Φρόμαν, του Αναπληρωτή Σύμβουλου Εθνικής Ασφάλειας για τις Διεθνείς Οικονομικές Υποθέσεις, στο Οβάλ Γραφείο (9 Ιουλίου 2012).

Μπαράκ Ομπάμα - Τα αγαπημένα καρέ του φωτογράφου του Ομπάμα. Ο Ομπάμα φιλά τη σύζυγό του Μισέλ για την «Kiss Cam», κατά τη διάρκεια του αγώνα της Ολυμπιακής ομάδας μπάσκετ ανδρών των ΗΠΑ εναντίον της Βραζιλίας, στην Ουάσιγκτον (16 Ιουλίου 2012).
The White House / Pete Souza

Ο Ομπάμα φιλά τη σύζυγό του Μισέλ για την «Kiss Cam», κατά τη διάρκεια του αγώνα της Ολυμπιακής ομάδας μπάσκετ ανδρών των ΗΠΑ εναντίον της Βραζιλίας, στην Ουάσιγκτον (16 Ιουλίου 2012).

Μπαράκ Ομπάμα - Τα αγαπημένα καρέ του φωτογράφου του Ομπάμα. Ο Ομπάμα με τις κόρες του, Μάλια (αριστερά) και Σάσα, παρακολουθούν στην τηλεόραση την ομιλία της Μισέλ στο εθνικό συνέδριο των Δημοκρατικών, στο Λευκό Οίκο (4 Σεπτεμβρίου 2012).
The White House / Pete Souza

Ο Ομπάμα με τις κόρες του, Μάλια (αριστερά) και Σάσα, παρακολουθούν στην τηλεόραση την ομιλία της Μισέλ στο εθνικό συνέδριο των Δημοκρατικών, στο Λευκό Οίκο (4 Σεπτεμβρίου 2012).

Μπαράκ Ομπάμα - Τα αγαπημένα καρέ του φωτογράφου του Ομπάμα. Ο Μπαράκ Ομπάμα τρέχει με τα παιδιά του Αναπληρωτή Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας Ντένις Μακντόνοου στο περιστύλιο του Λευκού Οίκου (25 Ιανουαρίου 2013). Ο πρόεδρος αργότερα ανακοίνωσε ότι ο Μακντόνοου θα γίνει προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, αντικαθιστώντας τον Τζακ Λιου, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα υπουργού Οικονομικών.
The White House / Pete Souza

Ο Μπαράκ Ομπάμα τρέχει με τα παιδιά του Αναπληρωτή Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας Ντένις Μακντόνοου στο περιστύλιο του Λευκού Οίκου (25 Ιανουαρίου 2013). Ο πρόεδρος αργότερα ανακοίνωσε ότι ο Μακντόνοου θα γίνει προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, αντικαθιστώντας τον Τζακ Λιου, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα υπουργού Οικονομικών.

Μπαράκ Ομπάμα - Τα αγαπημένα καρέ του φωτογράφου του Ομπάμα. Ο πρόεδρος Ομπάμα κοιτά έξω από το παράθυρο του Air Force One τις ζημιές που προκλήθηκαν από τον ανεμοστρόβιλο, πριν την προσγείωσή του στην αεροπορική βάση Τίνκερ στην Οκλαχόμα (26 Μαϊου 2013).
The White House / Pete Souza

Ο πρόεδρος Ομπάμα κοιτά έξω από το παράθυρο του Air Force One τις ζημιές που προκλήθηκαν από τον ανεμοστρόβιλο, πριν την προσγείωσή του στην αεροπορική βάση Τίνκερ στην Οκλαχόμα (26 Μαϊου 2013).

Μπαράκ Ομπάμα - Τα αγαπημένα καρέ του φωτογράφου του Ομπάμα. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και το επιτελείο του παρακολουθούν σε ζωντανή μετάδοση, την επιχείρηση εναντίον του Οσάμα Μπιν Λάντεν, στο δωμάτιο Επιχειρήσεων του Λευκού Οίκου (1 Μαϊου 2011). 
The White House / Pete Souza

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και το επιτελείο του παρακολουθούν σε ζωντανή μετάδοση, την επιχείρηση εναντίον του Οσάμα Μπιν Λάντεν, στο δωμάτιο Επιχειρήσεων του Λευκού Οίκου (1 Μαϊου 2011).

 
Μπαράκ Ομπάμα - Τα αγαπημένα καρέ του φωτογράφου του Ομπάμα. Έξοδος για πίτσα για τον πρόεδρο Ομπάμα στο Ντένβερ (8 Ιουλίου 2014).
The White House / Pete Souza

Έξοδος για πίτσα για τον πρόεδρο Ομπάμα στο Ντένβερ (8 Ιουλίου 2014).

Μπαράκ Ομπάμα - Τα αγαπημένα καρέ του φωτογράφου του Ομπάμα. Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κρατά στην αγκαλιά του την κόρη των πρώην υπαλλήλων του Λευκού Οίκου Ντάριεν Πέιτζ και Λόντον Ρέικστρο, στο Λευκό Οίκο (1 Ιουλίου 2014).
The White House / Pete Souza

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κρατά στην αγκαλιά του την κόρη των πρώην υπαλλήλων του Λευκού Οίκου Ντάριεν Πέιτζ και Λόντον Ρέικστρο, στο Λευκό Οίκο (1 Ιουλίου 2014).

Μπαράκ Ομπάμα - Τα αγαπημένα καρέ του φωτογράφου του Ομπάμα. Ο Μπαράκ Ομπάνα βοηθά τη μικρή Ρόουζ Σμιθ να περπατήσει στο Οβάλ Γραφείο (4 Απριλίου 2014). Σύμφωνα με το φωτογράφο, αν και το κάδρο της φωτογραφίας είναι τυχαίο, αυτό που λατρεύει σε αυτή τη λήψη είναι οι εκφράσεις του προέδρου και του μικρού κοριτσιού.
The White House / Pete Souza

Ο Μπαράκ Ομπάνα βοηθά τη μικρή Ρόουζ Σμιθ να περπατήσει στο Οβάλ Γραφείο (4 Απριλίου 2014). Σύμφωνα με το φωτογράφο, αν και το κάδρο της φωτογραφίας είναι τυχαίο, αυτό που λατρεύει σε αυτή τη λήψη είναι οι εκφράσεις του προέδρου και του μικρού κοριτσιού.

Μπαράκ Ομπάμα - Τα αγαπημένα καρέ του φωτογράφου του Ομπάμα. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και η Πρώτη Κυρία Μισέλ κρατούν τα χέρια, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την 50ή επέτειο της Ματωμένης Κυριακής και των πορειών από τη Σέλμα στο Μοντγκόμερι, στη Σέλμα της Αλαμπάμα (7 Μαρτίου 2015).
The White House / Pete Souza

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και η Πρώτη Κυρία Μισέλ κρατούν τα χέρια, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την 50ή επέτειο της Ματωμένης Κυριακής και των πορειών από τη Σέλμα στο Μοντγκόμερι, στη Σέλμα της Αλαμπάμα (7 Μαρτίου 2015).

Μπαράκ Ομπάμα - Τα αγαπημένα καρέ του φωτογράφου του Ομπάμα. Ο Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ ποζάρουν για φωτογραφία για το Instagram, για το hashtag #GimmeFive, στο Ανατολικό Δωμάτιο στο Λευκό Οίκο (6 Απριλίου 2015).
The White House / Pete Souza

Ο Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ ποζάρουν για φωτογραφία για το Instagram, για το hashtag #GimmeFive, στο Ανατολικό Δωμάτιο στο Λευκό Οίκο (6 Απριλίου 2015).

Μπαράκ Ομπάμα - Τα αγαπημένα καρέ του φωτογράφου του Ομπάμα. Η Μισέλ Ομπάμα χαμογελά στην κάμερα, κατά τη διάρκεια γυρίσματος για το World Expo 2015, στο Λευκό Οίκο (27 Μαρτίου 2015).
The White House / Amanda Lucidon

Η Μισέλ Ομπάμα χαμογελά στην κάμερα, κατά τη διάρκεια γυρίσματος για το World Expo 2015, στο Λευκό Οίκο (27 Μαρτίου 2015).

Μπαράκ Ομπάμα - Τα αγαπημένα καρέ του φωτογράφου του Ομπάμα. Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η Πρώτη Κυρία Μισέλ συναντούν τον μικρό πρίγκιπα Τζορτζ, στο παλάτι του Κένσινγκτον, στο Λονδίνο (22 Απριλίου 2016).
The White House / Pete Souza

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η Πρώτη Κυρία Μισέλ συναντούν τον μικρό πρίγκιπα Τζορτζ, στο παλάτι του Κένσινγκτον, στο Λονδίνο (22 Απριλίου 2016).