Multimedia

Τα αγαπημένα καρέ του φωτογράφου του Ομπάμα

Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016 09:17

Με τη θητεία του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα να πλησιάζει προς το τέλος της, ο φωτογράφος του Λευκού Οίκου Πιτ Σόουζα πραγματοποιεί έναν δικό του απολογισμό.

Έχοντας τραβήξει περίπου δύο εκατ. φωτογραφίες τα τελευταία οκτώ χρόνια, από τη στιγμή που ανέλαβε την προεδρία των ΗΠΑ ο κ. Ομπάμα, ο φωτογράφος έχει δημοσιεύσει ορισμένα από τα πιο αγαπημένα του καρέ στον λογαριασμό του Λευκού Οίκου στον ιστότοπο Flickr.

Όπως δήλωσε ο κ. Σόουζα σε πρόσφατη συνέντευξή του στον αμερικανικό δημοσιογραφικό οργανισμό National Public Radio, προτού αναλάβει τα καθήκοντά του το 2009, είχε ζητήσει να έχει πρόσβαση σε όλες τις επίσημες και σημαντικές δραστηριότητες του πρόεδρου των ΗΠΑ, αλλά και σε κάποιες πιο «χαλαρές» στιγμές του κ. Ομπάμα.

Ο κ. Σόουζα, ο οποίος είχε διατελέσει και φωτογράφος του προέδρου των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρίγκαν (1981-1989), πρόσθεσε ότι συχνά συνειδητοποιεί πως είναι αυτόπτης μάρτυρας της ιστορίας.

Μεταξύ άλλων, ο φωτογράφος του Λευκού Οίκου απαθανάτισε τον κ. Ομπάμα να παίζει με παιδιά, να αστειεύεται, να περνά χρόνο με την οικογένειά του, αλλά και να προετοιμάζεται για σημαντικές συναντήσεις και ομιλίες, κατά τη διάρκεια της οκταετούς θητείας του στην προεδρία των ΗΠΑ.