Multimedia

Εκατοντάδες νεκροί από το σεισμό στα σύνορα Πακιστάν - Αφγανιστάν

Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2015 09:53

Τις έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων και θυμάτων συνεχίζουν τα σωστικά συνεργεία, μία ημέρα μετά τον ισχυρό σεισμό των 7,5 Ρίχτερ που άφησε πίσω του πάνω από 270 νεκρούς στα σύνορα του Πακιστάν και του Αφγανιστάν.

Τις προσπάθειες των ομάδων διάσωσης δυσχεραίνει το δύσβατο του εδάφους, αλλά και η παρουσία των Ταλιμπάν που έχει ως αποτέλεσμα η κατάσταση ασφάλειας σε πολλές περιοχές να καθίσταται ιδιαίτερα ασταθής.

Εκατοντάδες νεκροί από το σεισμό στα σύνορα Πακιστάν - Αφγανιστάν 1. Διασώστες μεταφέρουν έναν τραυματισμένο άνδρα σε νοσοκομείο της Πεσαβάρ.
REUTERS / FAYAZ AZIZ

Διασώστες μεταφέρουν έναν τραυματισμένο άνδρα σε νοσοκομείο της Πεσαβάρ.

Εκατοντάδες νεκροί από το σεισμό στα σύνορα Πακιστάν - Αφγανιστάν 2. Ένας άνδρας κάνει ποδήλατο περνώντας μπροστά από τα συντρίμμια που άφησε πίσω του ο σεισμός στην πόλη Γκάζνι του Αφγανιστάν.
REUTERS / STRINGER/AFGHANISTAN

Ένας άνδρας κάνει ποδήλατο περνώντας μπροστά από τα συντρίμμια που άφησε πίσω του ο σεισμός στην πόλη Γκάζνι του Αφγανιστάν.

Εκατοντάδες νεκροί από το σεισμό στα σύνορα Πακιστάν - Αφγανιστάν 3. Ένας άνδρας απομακρύνει τα δοκάρια ενός σπιτιού που καταστράφηκε από το σεισμό στη Μινγκόρα του Πακιστάν.
REUTERS / HAZRAT ALI BACHA

Ένας άνδρας απομακρύνει τα δοκάρια ενός σπιτιού που καταστράφηκε από το σεισμό στη Μινγκόρα του Πακιστάν.

Εκατοντάδες νεκροί από το σεισμό στα σύνορα Πακιστάν - Αφγανιστάν 4. Ένας άνδρας με το γιο του καθαρίζουν τα μπάζα από το σπίτι τους στο Αφγανιστάν.
REUTERS / PARWIZ

Ένας άνδρας με το γιο του καθαρίζουν τα μπάζα από το σπίτι τους στο Αφγανιστάν.

Εκατοντάδες νεκροί από το σεισμό στα σύνορα Πακιστάν - Αφγανιστάν 5. Ο σεισμός, του οποίου το επίκεντρο βρισκόταν στα απομακρυσμένα βουνά της επαρχίας Μπανταχσάν, στο βορειοανατολικό Αφγανιστάν, προκάλεσε τρόμο στην αφγανική πόλη Ταλογκάν όταν 12 μαθήτριες κυριεύτηκαν από πανικό και στην προσπάθειά τους να φύγουν από το σχολείο για να γλιτώσουν από το σεισμό, ποδοπατήθηκαν με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους.
REUTERS / PARWIZ

Ο σεισμός, του οποίου το επίκεντρο βρισκόταν στα απομακρυσμένα βουνά της επαρχίας Μπανταχσάν, στο βορειοανατολικό Αφγανιστάν, προκάλεσε τρόμο στην αφγανική πόλη Ταλογκάν όταν 12 μαθήτριες κυριεύτηκαν από πανικό και στην προσπάθειά τους να φύγουν από το σχολείο για να γλιτώσουν από το σεισμό, ποδοπατήθηκαν με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους.

Εκατοντάδες νεκροί από το σεισμό στα σύνορα Πακιστάν - Αφγανιστάν 6.
REUTERS / PARWIZ
Εκατοντάδες νεκροί από το σεισμό στα σύνορα Πακιστάν - Αφγανιστάν 7.
REUTERS / PARWIZ
Εκατοντάδες νεκροί από το σεισμό στα σύνορα Πακιστάν - Αφγανιστάν 8. Στο Πακιστάν, ο στρατός έχει κινητοποιηθεί και όλα τα στρατιωτικά νοσοκομεία βρίσκονται σε επιφυλακή.
EPA / AMIRUDDIN MUGHAL

Στο Πακιστάν, ο στρατός έχει κινητοποιηθεί και όλα τα στρατιωτικά νοσοκομεία βρίσκονται σε επιφυλακή.

Εκατοντάδες νεκροί από το σεισμό στα σύνορα Πακιστάν - Αφγανιστάν 9. Γενική άποψη της Καμπούλ.
EPA / HEDAYATULLAH AMID

Γενική άποψη της Καμπούλ.

Εκατοντάδες νεκροί από το σεισμό στα σύνορα Πακιστάν - Αφγανιστάν 10. Γενική άποψη της Κσαμπούλ.
EPA / HEDAYATULLAH AMID

Γενική άποψη της Κσαμπούλ.

Εκατοντάδες νεκροί από το σεισμό στα σύνορα Πακιστάν - Αφγανιστάν 11.
EPA / HEDAYATULLAH AMID
Εκατοντάδες νεκροί από το σεισμό στα σύνορα Πακιστάν - Αφγανιστάν 12.
EPA / ARSHAD ARBAB
Εκατοντάδες νεκροί από το σεισμό στα σύνορα Πακιστάν - Αφγανιστάν 13. Τα περισσότερα θύματα ωστόσο καταγράφηκαν στο Πακιστάν, όπου ο σεισμός προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 214 ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσοτέρων από 1.800, κυρίως στη βορειοδυτική χώρα.
EPA / HASEEB ALI

Τα περισσότερα θύματα ωστόσο καταγράφηκαν στο Πακιστάν, όπου ο σεισμός προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 214 ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσοτέρων από 1.800, κυρίως στη βορειοδυτική χώρα.

Εκατοντάδες νεκροί από το σεισμό στα σύνορα Πακιστάν - Αφγανιστάν 14.
EPA / HASEEB ALI
Εκατοντάδες νεκροί από το σεισμό στα σύνορα Πακιστάν - Αφγανιστάν 15.
EPA / IHSANULLAH SHAKIR
Εκατοντάδες νεκροί από το σεισμό στα σύνορα Πακιστάν - Αφγανιστάν 16.
REUTERS / PARWIZ
Εκατοντάδες νεκροί από το σεισμό στα σύνορα Πακιστάν - Αφγανιστάν 17.
EPA / ARSHAD ARBAB