Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2015 19:20

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015.

Συγκρούσεις στη Χεβρώνα. Παλαιστίνιος διαδηλωτής σημαδεύει με σφεντόνα ισραηλινούς στρατιώτες κατα τη διάρκεια συγκρούσεων στην πόλη Χεβρώνα που βρίσκεται στη Δυτική Όχθη.
REUTERS / MUSSA ISSA QAWASMA

Παλαιστίνιος διαδηλωτής σημαδεύει με σφεντόνα ισραηλινούς στρατιώτες κατα τη διάρκεια συγκρούσεων στην πόλη Χεβρώνα που βρίσκεται στη Δυτική Όχθη.

Έκθεση κολοκύθας στην Αυστρία. Πάνω από 400 είδη κολοκύθας εκθέτονται αυτή τη περίοδο σε φάρμες σε χωριά της Αυστρίας. Στη φωτογραφία, αγόρι παίζει με τις κολοκύθες.
REUTERS / HEINZ-PETER BADER

Πάνω από 400 είδη κολοκύθας εκθέτονται αυτή τη περίοδο σε φάρμες σε χωριά της Αυστρίας. Στη φωτογραφία, αγόρι παίζει με τις κολοκύθες.

Βραδιάζει στον Λίγηρα. Φάρος στην όχθη του ποταμού Λίγηρα στη Δυτική Γαλλία.
REUTERS / STEPHANE MAHE

Φάρος στην όχθη του ποταμού Λίγηρα στη Δυτική Γαλλία.

Selfie με τον Μπαράκ Ομπάμα. Ο αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ποζάρει για selfie μαζί με την Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου των ΗΠΑ. Ο Ομπάμα υποδέχτηκε την ομάδα στον Λευκό Οίκο θέλοντας να συγχαρεί τις παίκτριες για τη νίκη τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου Γυναικών για το 2015.
REUTERS / KEVIN LAMARQUE

Ο αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ποζάρει για selfie μαζί με την Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου των ΗΠΑ. Ο Ομπάμα υποδέχτηκε την ομάδα στον Λευκό Οίκο θέλοντας να συγχαρεί τις παίκτριες για τη νίκη τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου Γυναικών για το 2015.

Πρόσφυγες και μετανάστες στην Ειδομένη . Πρόσφυγες και μετανάστες περιμένουν να περάσουν τα σύνορα Ελλάδας – FYROM κοντά στην Ειδομένη. Περισσότεροι από 700.000 μετανάστες και πρόσφυγες έχουν φθάσει στην Ευρώπη μέσω της Μεσογείου το 2015 και περισσότεροι από 3.210 έχουν πεθάνει ή φέρονται ως αγνοούμενοι, ανακοίνωσε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).
REUTERS / ALEXANDROS AVRAMIDIS

Πρόσφυγες και μετανάστες περιμένουν να περάσουν τα σύνορα Ελλάδας – FYROM κοντά στην Ειδομένη. Περισσότεροι από 700.000 μετανάστες και πρόσφυγες έχουν φθάσει στην Ευρώπη μέσω της Μεσογείου το 2015 και περισσότεροι από 3.210 έχουν πεθάνει ή φέρονται ως αγνοούμενοι, ανακοίνωσε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Τελετή υποδοχής του προέδρου της Ονδούρας στο Βερολίνο. Στιγμιότυπο από την τελετή υποδοχής του προέδρου της Ονδούρας Χουάν Ορλάντο Ερνάντες στη γερμανική καγκελαρία.
REUTERS / FABRIZIO BENSCH
Στιγμιότυπο από την τελετή υποδοχής του προέδρου της Ονδούρας Χουάν Ορλάντο Ερνάντες στη γερμανική καγκελαρία.
Μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη. Στιγμιότυπο από τη μαθητική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.
INTIME NEWS / ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στιγμιότυπο από τη μαθητική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Σε διαγωνισμό διελκυστίνδας ο δήμαρχος του Λονδίνου. Ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον συμμετέχει σε διαγωνισμό διελκυστίνδας με μέλη των ενόπλων δυνάμεων έξω από το κτήριο του δημαρχείου, κηρύσσοντας την έναρξη των εκδηλώσεων για την ημέρα των βετεράνων. Κατά τη διάρκεια της ημέρας των βετεράνων στο Λονδίνο πραγματοποιούνται ποικίλες εκδηλώσεις στους δρόμους της πόλης, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για τους βετεράνους των ενόπλων δυνάμεων και τις οικογένειές τους.
REUTERS / STEFAN WERMUTH

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον συμμετέχει σε διαγωνισμό διελκυστίνδας με μέλη των ενόπλων δυνάμεων έξω από το κτήριο του δημαρχείου, κηρύσσοντας την έναρξη των εκδηλώσεων για την ημέρα των βετεράνων. Κατά τη διάρκεια της ημέρας των βετεράνων στο Λονδίνο πραγματοποιούνται ποικίλες εκδηλώσεις στους δρόμους της πόλης, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για τους βετεράνους των ενόπλων δυνάμεων και τις οικογένειές τους.

Στα κρατητήρια της Γκεστάπο . Φωτογραφία αρχείου με ημερομηνία 9 Ιουνίου 2015 απεικονίζει πόρτα κελιού στα υπόγεια κρατητήρια της Gestapo, στο κτήριο που στεγάζει την εταιρία Εθνική Ασφαλιστική. Στο χώρο αυτό κρατήθηκαν και βασανίστηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής εκατοντάδες Έλληνες, συχνά για εντελώς ασήμαντους λόγους. Ο χώρος είναι επισκέψιμος από το κοινό και ειδικά ανήμερα της εθνικής επετείου θα είναι ανοιχτός για οποιονδήποτε θέλει να τον επισκεφθεί.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Φωτογραφία αρχείου με ημερομηνία 9 Ιουνίου 2015 απεικονίζει πόρτα κελιού στα υπόγεια κρατητήρια της Gestapo, στο κτήριο που στεγάζει την εταιρία Εθνική Ασφαλιστική. Στο χώρο αυτό κρατήθηκαν και βασανίστηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής εκατοντάδες Έλληνες, συχνά για εντελώς ασήμαντους λόγους. Ο χώρος είναι επισκέψιμος από το κοινό και ειδικά ανήμερα της εθνικής επετείου θα είναι ανοιχτός για οποιονδήποτε θέλει να τον επισκεφθεί.

Φθινοπωρινό απόγευμα στην κομητεία του Κεντ. Ψαρόνια πετούν ανάμεσα σε πυλώνες ηλεκτρικής ενέργειας καθώς ο ήλιος δύει στο χωριό Graveney της κομητείας του Κεντ στην Βρετανία.
REUTERS / DYLAN MARTINEZ

Ψαρόνια πετούν ανάμεσα σε πυλώνες ηλεκτρικής ενέργειας καθώς ο ήλιος δύει στο χωριό Graveney της κομητείας του Κεντ στην Βρετανία.

Γκράφιτι με θέμα τη σφαγή στο Δίστομο. Γκράφιτι με θέμα την σφαγή στο Δίστομο, σε τοίχο στην Αθήνα.
EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Γκράφιτι με θέμα την σφαγή στο Δίστομο, σε τοίχο στην Αθήνα.

Ινδονησία: Μέρη καταστροφής γίνονται τουριστικοί προορισμοί . Τουρίστριες βγάζουν φωτογραφίες ανάμεσα σε πέτρινα γλυπτά που απεικονίζουν ανθρώπους μισοθαμμένους στη λάσπη στο Sidoarjo της Ινδονησίας. Ο τουρισμός σε μέρη όπου έχουν γίνει καταστροφές γίνεται όλο και πιο δημοφιλής στην Ινδονησία. Τουρίστες επισκέπτονται πόλεις και περιοχές οι οποίες έχουν πληγεί από σεισμούς, πλημμύρες και εκρήξεις ηφαιστείων προκειμένου να «βιώσουν» από κοντά την επόμενη μέρα της καταστροφής.
REUTERS / BEAWIHARTA

Τουρίστριες βγάζουν φωτογραφίες ανάμεσα σε πέτρινα γλυπτά που απεικονίζουν ανθρώπους μισοθαμμένους στη λάσπη στο Sidoarjo της Ινδονησίας. Ο τουρισμός σε μέρη όπου έχουν γίνει καταστροφές γίνεται όλο και πιο δημοφιλής στην Ινδονησία. Τουρίστες επισκέπτονται πόλεις και περιοχές οι οποίες έχουν πληγεί από σεισμούς, πλημμύρες και εκρήξεις ηφαιστείων προκειμένου να «βιώσουν» από κοντά την επόμενη μέρα της καταστροφής.

Ξηρασία πλήττει τη Βραζιλία. Ένα σκάφος βρίσκεται στον πυθμένα του ποταμού Αμαζόνας στην πόλη Μανάους της Βραζιλίας. Η μεγάλη ξηρασία έχει μειώσει τα επίπεδα του νερού των ποταμών στην περιοχή του Αμαζονίου, με τις απομονωμένες κοινότητες να είναι σχεδόν αβοήθητες και χιλιάδες σκάφη να βρίσκονται εγκαταλελειμμένα στην κοίτες των ποταμών.
REUTERS / BRUNO KELLY

Ένα σκάφος βρίσκεται στον πυθμένα του ποταμού Αμαζόνας στην πόλη Μανάους της Βραζιλίας. Η μεγάλη ξηρασία έχει μειώσει τα επίπεδα του νερού των ποταμών στην περιοχή του Αμαζονίου, με τις απομονωμένες κοινότητες να είναι σχεδόν αβοήθητες και χιλιάδες σκάφη να βρίσκονται εγκαταλελειμμένα στην κοίτες των ποταμών.

Ψαρεύοντας στη Βόρεια Θάλασσα. Ένα ολλανδικό αλιευτικό σκάφος ψαρεύει, καθώς ο ήλιος ανατέλλει στα ανοικτά της ακτής Stellendam στη Βόρεια Θάλασσα.
EPA / OLIVIER HOSLET

Ένα ολλανδικό αλιευτικό σκάφος ψαρεύει, καθώς ο ήλιος ανατέλλει στα ανοικτά της ακτής Stellendam στη Βόρεια Θάλασσα.

Στιγμιότυπο από το Τορόντο. Το φεγγάρι «στολίζει» τον ουρανό του Τορόντο.
REUTERS / MARK BLINCH

Το φεγγάρι «στολίζει» τον ουρανό του Τορόντο.

Βραζιλία: Παγκόσμιοι αγώνες αυτοχθόνων. Ένας Βραζιλιάνος αυτόχθονας της εθνοτικής ομάδας των Kayapo συμμετέχει στο αγώνισμα τόξου και βέλους κατά τη διάρκεια των παγκόσμιων αγώνων των αυτοχθόνων στην πόλη Πάλμας της Βραζιλίας. Οι αγώνες στους οποίους συμμετέχουν πάνω από 2.000 αυτόχθονες αθλητές από όλον τον κόσμο, θα διαρκέσουν έως την 1η Νοεμβρίου.
EPA / FERNANDO BIZERRA JR.

Ένας Βραζιλιάνος αυτόχθονας της εθνοτικής ομάδας των Kayapo συμμετέχει στο αγώνισμα τόξου και βέλους κατά τη διάρκεια των παγκόσμιων αγώνων των αυτοχθόνων στην πόλη Πάλμας της Βραζιλίας. Οι αγώνες στους οποίους συμμετέχουν πάνω από 2.000 αυτόχθονες αθλητές από όλον τον κόσμο, θα διαρκέσουν έως την 1η Νοεμβρίου.