Στην Ολομέλεια το συνταξιοδοτικό του Δημοσίου

Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2010 06:15
UPD:12:01

Κινητοποιήσεις προγραμματίζουν τα συνδικάτα, με αποκορύφωμα την πανελλαδική στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη από τις 11.00 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου, στην οποία θα συμμετέχουν και οι υπάλληλοι τον Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

A- A A+

Εν μέσω κινητοποιήσεων συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για το συνταξιοδοτικό σύστημα των δημοσίων υπαλλήλων, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί αύριο Πέμπτη.

Το σχετικό νομοσχέδιο επιφέρει ριζικές αλλαγές στο συνταξιοδοτικό σύστημα του Δημοσίου σε δύο βασικά σημεία. Αφ' ενός το ενιαίο ασφαλιστικό καθεστώς, την επέκταση δηλαδή και στο δημόσιο τομέα των ρυθμίσεων του ασφαλιστικού νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και αφ' ετέρου την εξίσωση ορίων ηλικίας μεταξύ ανδρών και γυναικών, σε συμμόρφωση με την απόφαση του ΔΕΚ που έκρινε ότι οι σχετικές διατάξεις του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων αποτελούν παραβίαση της αρχής της ισότητας.

Κινητοποιήσεις προγραμματίζουν τα συνδικάτα, με αποκορύφωμα την πανελλαδική στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη από τις 11.00 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου, στην οποία θα συμμετέχουν και οι υπάλληλοι των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του ασφαλιστικού θα πραγματοποιήσουν στην πλατεία Συντάγματος ένστολοι, οι αστυνομικοί.

Επιπλέον, για σήμερα έχουν προγραμματιστεί από την ΠΟΠΟΚΠ:

α) ώρα 7.30-9.00πμ, συμβολική κατάληψη των υπηρεσιών του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (Όθωνος 10 Σύνταγμα)

και

β) ώρα 12.00-13.00 μμ, συμβολική κατάληψη των υπηρεσιών του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού Τομέα (ΤΕΑΙΤ-ΤΕΑΥΕΚ Ευαγγελιστρίας 5 Καλλιθέα).

Xθες, η ΠΟΕ – ΟΤΑ προχώρησε σε τρίωρη συμβολική κατάληψη των δημαρχείων της χώρας. Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του ασφαλιστικού για το Δημόσιο προχώρησαν επίσης χθες στο πρωτοδικείο Αθηνών (πρώην Σχολή Ευελπίδων) δικαστές και εισαγγελείς από τρεις δικαστικές ενώσεις.

Ματαιώσεις πτήσεων την Πέμπτη

Σε ματαιώσεις και αλλαγές στις ώρες αναχώρησης πτήσεων προχωρούν η Aegean Airlines και η Οlympic Air την Πέμπτη, λόγω της 4ωρης στάσης εργασίας (11.00-15.00) που εξήγγειλαν οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας http://control.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1842117 .

Προτεινόμενα για εσάς