Dubai World: Aναδιάρθρωση εταιρειών του ομίλου

Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2009 23:39
A- A A+

Την αναδιάρθρωση πολλών εκ των εταιρειών του, μεταξύ των οποίων και η γιγαντιαία κατασκευαστική εταιρεία Nakheel, ανακοίνωσε απόψε ο όμιλος Dubai World. Στα μέτρα, τα οποία θα ληφθούν, περιλαμβάνεται και η πώληση περιουσιακών στοιχείων των εταιρείων.

Στην πρώτη της ανακοίνωση από την περασμένη Τετάρτη, οπότε και ξέσπασε η κρίση, η Dubai World τονίζει πως «η διαδικασία αναδιάρθρωσης αφορά την Nakheel World και την Limitless World», όπως επίσης και άλλες εταιρείες του ομίλου, μεταξύ των οποίων και του γίγαντα των λιμενικών DP World, «οι οποίες βρίσκονται σε μία σταθερή οικονομική κατάσταση».

Ο όμιλος σημειώνει επίσης πως «η διαδικασία αναδιάρθρωσης θα περιλάβει πολλές φάσεις μεταξύ των οποίων η εκτίμηση των εναλλακτικών λύσεων, στις οποίες συγκαταλέγεται και η πώληση περιουσιακών στοιχείων».

Ζητεί δε από όσους έχουν υποχρεώσεις με τη Nakheel να διορίσουν «έναν επιτετραμμένο αντιπρόσωπο με τον οποίον μπορούν να ξεκινήσουν οι διαβουλεύσεις».

Σημειώνεται ότι στις αρχές του Ντουμπάι ανακοίνωσαν στις 25 Νοεμβρίου την πρόθεσή τους να ζητήσουν εξάμηνη αναστολή της πληρωμής του χρέους της Dubai World.

Ο διακανονισμός αυτός αφορά την πληρωμή, στις 14 Δεκεμβρίου, υποχρώσεων ύψους 3,5 δισ.δολαρίων της Nakheel.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς