Ντουμπάι: Νέες καθησυχαστικές δηλώσεις

Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2009 18:59

Oι τράπεζες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) έχουν την επαρκή κεφαλαιακή ρευστότητα για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση στο Ντουμπάι.

A- A A+

«Ακραία υπερβολική» χαρακτηρίζουν δύο κορυφαίοι αξιωματούχοι του Ντουμπάι την αντίδραση στην κρίση με το χρέος του κρατικού επενδυτικού φορέα του εμιράτου. Όπως αναφέρουν, οι τράπεζες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) έχουν την επαρκή κεφαλαιακή ρευστότητα για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση στο Ντουμπάι.

«Επικρατούν η σύγχυση και οι διχογνωμίες, αναφορικά με τη στάση πληρωμών που κήρυξαν τοπικές επιχειρήσεις μας, καθώς και ο κρατικός επενδυτικός φορέας του Ντουμπάι» σημείωσε ο Ντάχι Καλφάν, επικεφαλής της κατάρτισης του κρατικού προϋπολογισμού του εμιράτου του Ντουμπάι για το 2010. Πρόσθεσε πως «το κρατικό χρέος του ίδιου του εμιράτου είναι σήμερα σχεδόν αμελητέο» και μπορεί να καλυφθεί άνετα. Επίσης ο ίδιος επισήμανε ότι τα τραπεζικά κεφάλαια στα ΗΑΕ είναι επαρκή.

Σε ανάλογες δηλώσεις προέβη ο Αμπντέλ-Ραχμάν αλ-Σάλεχ, διευθυντής του υπουργείου των Οικονομικών του Ντουμπάι.

«Ας αναλάβουν και οι δανειστές μας ένα τμήμα της ευθύνης, που προκύπτει» ανέφερε και επέμεινε στην παράμετρο της επαρκούς τραπεζικής ρευστότητας στην περιοχή των εμιράτων.

Προτεινόμενα για εσάς