Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

STREAM
Ενεργό:249ημέρες| Ενημερώσεις:6275
 
 
Συνεχής κάλυψη

Ξεκίνησε ο πόλεμος - «Οι περιστάσεις απαιτούσαν αποφασιστική δράση» είπε ο Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίρ Πούτιν με διάγγελμά  του ανακοίνωσε ότι αποφάσισε ειδική στρατιωτική επιχείρηση στο Ντονμπάς, μετεδωσε το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti.

Στην ομιλία που μεταδόθηκε στη ρωσική εθνική τηλεόραση, ο Πούτιν προέτρεψε τις ουκρανικές δυνάμεις να καταθέσουν τα όπλα και να πάνε σπίτι τους, λέγοντας ότι όλη η ευθύνη για πιθανή αιματοχυσία θα βαρύνει αποκλειστικά τη συνείδηση ​​της ουκρανικής κυβέρνησης. Αλλά πρόσθεσε: «Τα σχέδιά μας δεν είναι να καταλάβουμε την Ουκρανία, δεν σκοπεύουμε να επιβληθούμε σε κανέναν».

«Οι περιστάσεις απαιτούν να λάβουμε αποφασιστική και άμεση δράση. Οι Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονμπάς στράφηκαν στη Ρωσία με αίτημα βοήθειαςΑπό αυτή την άποψη, σύμφωνα με το άρθρο 51, Μέρος 7 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, με την έγκριση του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου και σύμφωνα με τις συνθήκες φιλίας

«Το Κίεβο δεν άκουσε τις εκκλήσεις να σταματήσει τις προκλήσεις κατά των δύο λαϊκών δημοκρατιών DPR και LPR», δήλωσε στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Βασίλι Νεμπέντσια, θέλοντας να δικαιολογήσει τη ρωσική επίθεση. «Μπορώ να δηλώσω με λύπη ότι τα μηνύματα μας προς το Κίεβο σχετικά με την ανάγκη να σταματήσουν οι προκλήσεις κατά των LPR και DPR δεν ακούστηκαν», είπε ο Νεμπέντσια.

Ισχυρές εκρήξεις σε πολλές ουκρανικές πόλεις

Ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν  «νωρίς  το πρωί, μετά τις 5:00 (ώρα Ελλάδας) στην Μαριούπολη, πόλη όπου βρίσκεται λιμάνι στρατηγικής σημασίας στην ανατολική Ουκρανία, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν ότι ενέκρινε τη διεξαγωγή στρατιωτικής επιχείρησης, μεταδίδουν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου. Επίσης όπως αναφέρει το πρακτορείο UNIAN  εκρήξεις ακούγονται σε  Κίεβο, Κραματόρσκ, Οδησσό, Χάρκοβο και το Μπερντιγιάνσκ ,

«Στο μεταξύ, υπάρχουν αναφορές για εκρήξεις και πυροβολισμούς κοντά στο αεροδρόμιο Μπόρισπιλ» ανέφερε το πρακτορείο.
Νωρίτερα,και  η ανταποκρίτρια του CNN από το Χάρκοβο, Κλαρίσα Γουάρντ, ανέφερε ότι άκουσε μια σειρά από εκρήξεις.

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κατηγόρησε τον Βλαντίμιρ Πούτιν ότι «επέλεξε» να εξαπολύσει «έναν πόλεμο εκ προμελέτης» εναντίον της Ουκρανίας. Καταδικάζοντας την «αδικαιολόγητη επίθεση» της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο κ. Μπάιντεν τόνισε ότι ο πόλεμος αυτός θα φέρει «καταστροφικά δεινά και απώλειες ανθρωπίνων ζωών».

 

Φόρτωση...