Η μάχη της Μοσούλης

STREAM
Ενεργό:1107ημέρες| Ενημερώσεις:196
 
 
Συνεχής κάλυψη
27/08/2017 - 16:22VIDEO

Οι ιρακινές δυνάμεις ανέκτησαν τον έλεγχο σχεδόν ολόκληρης της πόλης Ταλ Αφάρ. Του τελευταίου προπύργιου του Ισλαμικού Κράτους στα βορειοδυτικά του Ιράκ. Σποραδικές συγκρούσεις μαίνονται στην αλ-Αγιαντίγια, μια μικρή περιοχή λίγο έξω από την πόλη. Είναι οι μοναδικές περιοχές που δεν έχουν υπό τον πλήρη έλεγχό τους οι Ιρακινοί. Η Ταλ Αφάρ ήταν ο τελευταίος στόχος του υποστηριζόμενου από τις ΗΠΑ συνασπισμού επί της τζιχαντιστικής οργάνωσης έπειτα από την ανακατάληψη, τον περασμένο Ιούλιο, της Μοσούλης.

euronews
26/08/2017 - 18:23VIDEO

Οι ιρακινές δυνάμεις ανακατέλαβαν το 70% της πόλης Ταλ Αφάρ στο βορειοδυτικό Ιράκ, από τους τζιχανιστές του Ισλαμικού Κράτους. Σύμφωνα με το Ιρακινό Στρατό, το προπύργιο του Ισλαμιστών που βρίσκεται σε ένα άκρως στρατηγικό σημείο κατά μήκος του δρόμου ανεφοδιασμού που συνδέει τη Συρία με τη Μοσούλη, θα καταληφθεί πλήρως και οι τζιχανιστές θα εκδιωχθούν. Η επιχείρηση στην Ταλ Αφάρ, ξεκίνησε στις 20 Αυγούστου. Από εκεί προέρχονται ορισμένοι από τους πιο υψηλόβαθμους διοικητές των τζιχαντιστών.

euronews
13/07/2017 - 09:58VIDEO

Μπορεί η κυβέρνηση του Ιράκ να έχει διατρανώσει τη νίκη της επί των τζιχαντιστών στη Μοσούλη, όμως οι σποραδικές μάχες συνεχίζονται ακόμη στην παλιά πόλη. Αρκετοί μαχητές του Ι.Κ. πάντως προτιμούν να παραδοθούν, όπως δείχνει βίντεο που δημοσιοποίησε ο ιρακινός στρατός. Αρκετά χιλιόμετρα μακριά διεξήχθη η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου από την ημέρα που απελευθερώθηκε η Μοσούλη.

euronews
11/07/2017 - 10:06VIDEO

Σε πανηγυρισμούς ξέσπασαν χιλιάδες Ιρακινοί που βγήκαν στους δρόμους για να γιορτάσουν τη νίκη κατά του Ισλαμικού Κράτους, στην Μοσούλη.Οι κάτοικοι της πόλης Μπάσρα κρατώντας σημαίες στα χέρια γιόρτασαν με χορούς, τραγούδια και πυροτεχνήματα την απελευθέρωση της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης του Ιράκ, μετά από τρία χρόνια που ήταν στα χέρια των τζιχαντιστών.

euronews
10/07/2017 - 18:55VIDEO

Με την εκδίωξη των τζιχαντιστών από τη Μοσούλη, ένα αγόρι είδε ξανά το φως της ημέρας μετά από τρεις εβδομάδες. Το παιδί είχε τραυματιστεί και κρύφτηκε σε ένα υπόγειο για να σωθεί. Παρέμεινε εκεί επί 20 μέρες. Το ότι επέζησε είναι θαύμα.Ανταποκριτής της κουρδικής τηλεόρασης προσπάθησε να του μιλήσει, αλλά το μόνο που μπορούσε να πει το σκελετωμένο παιδί ήταν ότι πονάει πολύ.

euronews
Φόρτωση...