Τυφώνας Μάθιου

STREAM
Ενεργό:30ημέρες| Ενημερώσεις:40
 
 
Συνεχής κάλυψη
05/11/2016 - 12:40VIDEO

Τραγική εξακολουθεί να παραμένει η κατάσταση στην Αϊτή ένα μήνα μετά το χτύπημα του καταστροφικού τυφώνα Μάθιου, που άφησε πίσω του περισσότερους από 840 νεκρούς και δεκάδες χιλιάδες άστεγους. «Σύμφωνα με το υπουργείο γεωργίας πρέπει να ξεκινήσουμε την ενημερωτική καμπάνια για το χειμώνα αυτό το μήνα, δίνοντας 30 εκ. δολάρια ώστε να αποφύγουμε τα κρούσματα πείνας σε εθνικό επίπεδο, μετά την έλευση ανθρωπιστικής βοήθειας,» δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας.

euronews
20/10/2016 - 12:24ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Ένα μωρό λαμβάνει θεραπεία για τη χολέρα, σε ένα νοσοκομείο στο Τζέρεμι, στην Αϊτή. Για ακόμη μια φορά μέσα σε λίγα χρόνια η Αϊτή γονατίζει από τις συνέπειες της φυσικής καταστροφής. Ένα εκατομμύριο άνθρωποι χρειάζονται βοήθεια με είδη πρώτης ανάγκης, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Care-France, ενώ τα κρούσματα χολέρας αυξάνονται. Το νησιωτικό κράτος της Καραϊβικής απειλείται άμεσα με νέα υγειονομική βόμβα, μετά το σαρωτικό πέρασμα του τυφώνα Μάθιου, καθώς ολόκληρα χωριά έχουν μείνει χωρίς καθαρό νερό και τρόφιμα.

REUTERS
17/10/2016 - 13:56ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Κόσμος περιμένει για την παραλαβή ανθρωπιστικής βοήθειας από πλοίο του Ολλανδικού ναυτικού, στο Τζέρεμι, στην Αϊτή. Αντιμέτωπη με μια ανθρωπιστική κρίση μεγάλων διαστάσεων βρίσκεται η Αϊτή, μετά το φονικό πλήγμα του τυφώνα Μάθιου. Οι προσπάθειες για την πρόσβαση και διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας επικεντρώνονται στις περιοχές δυτικά της χώρας που επλήγησαν περισσότερο.

REUTERS
16/10/2016 - 18:39ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Για «απόλυτη καταστροφή» έκανε λόγο ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν κατά την χθεσινή του επίσκεψη στην Αϊτή, που επλήγη από τον τυφώνα Μάθιου. Μετά το φονικό πέρασμα του τυφώνα οι κάτοικοι του νησιού ήρθαν αντιμέτωποι και με το ξέσπασμα επιδημίας χολέρας. Στη φωτογραφία, ένα κορίτσι νοσηλεύεται στο κέντρο θεραπείας χολέρας, στο Τζέρεμι.

REUTERS
16/10/2016 - 16:47VIDEO

Την απόλυτη καταστροφή διαπίστωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αϊτή. Μετά το πέρασμα του τυφώνα Μάθιου η χώρα θρηνεί περισσότερους από 500 νεκρούς, την ώρα που η Αϊτή ακόμα επουλώνει τις πληγές της από το φονικό σεισμό του 2010. Ο Μπαν Κι Μουν εξέφρασε την απογοήτευση του, καθώς ακόμα δεν έχει υπάρξει κινητοποίηση από διεθνείς δωρητές.

euronews
15/10/2016 - 17:47ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Δύο άντρες τσακώνονται διεκδικώντας τα τρόφιμα που κατάφεραν να αποσπάσουν από φορτηγό, στο Τζέρεμι της Αϊτής, που επλήγη πρόσφατα από τον τυφώνα Μάθιου.

REUTERS
12/10/2016 - 09:46ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Κτήριο στο Lumberton της Β. Καρολίνα έχει πλημμυρίσει μετά το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Μάθιου στην περιοχή. Χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στη Βόρεια Καρολίνα, ενώ οι αρχές συνεχίζουν τις επιχειρήσεις διάσωσης καθώς οι ποταμοί που υπερχείλισαν λόγω του κυκλώνα «Μάθιου» εξακολουθούν να απειλούν μεγάλο τμήμα της πολιτείας.

REUTERS
12/10/2016 - 09:19VIDEO

Τεράστια προβλήματα στην Βόρεια Καρολίνα προκαλεί η υπερχείλιση του ποταμού Λάμπερ μετά τον τυφώνα Μάθιου. Ολόκληρες περιοχές έχουν βυθιστεί από υδάτινους όγκους και οι αρχές χρειάστηκε να επέμβουν προκειμένου να διασώσουν αρκετούς από τους κατοίκους. Ωστόσο σε κάποιες περιπτώσεις το μοιραίο δεν αποφεύχθηκε κι ο κυβερνήτης της πολιτείας απηύθυνε έκκληση για μέγιστη προσοχή.

euronews
Φόρτωση...