Μακελειό στο Ορλάντο

STREAM
Ενεργό:2186ημέρες| Ενημερώσεις:89
 
 
Συνεχής κάλυψη
26/06/2016 - 16:25VIDEO

Χιλιάδες ακτιβιστές συμμετείχαν στο Gay Pride στους δρόμους της πόλης του Μεξικού. Κεντρικό αίτημα να μπει τέλος στο καθεστώς των διακρίσεων σε βάρος της κοινότητας των ομοφυλόφιλων στη χώρα. Η πορεία έγινε στη σκιά του μακελειού σε γκέι κλαμπ στο Ορλάντο που κόστισε τη ζωή σε 49 άτομα. Στην εκδήλωση συμμετείχε και η πρέσβης των ΗΠΑ στο Μεξικό.

euronews
21/06/2016 - 09:34VIDEO

Στην δημοσιότητα έδωσαν οι αμερικανικές αρχές την επικοινωνία, που είχε ο Ομάρ Ματίν, μακελάρης του γκέι κλαμπ με τους αστυνομικούς λίγο μετά από την ένοπλη επίθεση , που εξαπέλυσε. Ομολογεί πλήρη υποταγή στον αρχηγό του Ι.Κ., Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι κι αναφέρεται στις επιθέσεις σε Παρίσι και Βοστόνη.

euronews
20/06/2016 - 20:58VIDEO

O ένοπλος, ο οποίος δολοφόνησε 49 ανθρώπους σε γκέι κλαμπ στη Φλόριντα των ΗΠΑ, απείλησε τις αρχές ότι θα ανατινάξει ένα παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες αυτοκίνητο και θα αναγκάσει τους ομήρους να φορέσουν γιλέκα με εκρηκτικά, αποκαλύπτει η απομαγνητοφώνηση μέρους των τηλεφωνικών συνομιλιών του με τους αστυνομικούς, με το FBI, ωστόσο, να ξεκαθαρίζει ότι δεν βρέθηκαν εκρηκτικοί μηχανισμοί από την έρευνα. Κατά τη διάρκεια της τρίωρης ομηρίας ο 29χρονος μίλησε αρκετές φορές στο τηλέφωνο με τα στελέχη της άμεσης δράσης και τους διαπραγματευτές της αστυνομίας, ενώ δημοσίευσε και μηνύματα στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, όπου διαβεβαίωνε για την πίστη που ορκίστηκε σε εξτρεμιστικές οργανώσεις.

Associated Press
20/06/2016 - 16:03VIDEO

Μία εβδομάδα μετά το ομοφοβικό μακελειό στο Ορλάντο των Ηνωμένων Πολιτειών, κάτοικοι της πόλης εξακολουθούν να συγκεντρώνονται στο πρόχειρο μνημείο για να τιμήσουν τα θύματα. 49 άνθρωποι που διασκέδαζαν στο γκέι κλαμπ Pulse το σαββατόβραδο της 11ης Ιουνίου σκοτώθηκαν από τα πυρά του Ομάρ Ματίν. Η αστυνομία επιβεβαιώνει τώρα πως ο Ματίν την ώρα του μακελειού αναζητούσε πληροφορίες μέσω του κινητού του στο διαδίκτυο. Οι αρχές θα δώσουν στη δημοσιότητα ηχητικά αποσπάσματα από τα τηλεφωνικά αρχεία της υπηρεσίας πρώτων βοηθειών.

euronews
20/06/2016 - 15:46ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Μία γυναίκα κλαίει, κατά τη διάρκεια ολονυχτίας στη μνήμη των θυμάτων της ένοπλης επίθεσης στο Ορλάντο, στη Φλόριντα. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Κυριακής στο Ορλάντο, κρατώντας αναμμένα κεριά, για να τιμήσουν τα θύματα της σφαγής που διαπράχθηκε πριν από μία εβδομάδα, σ’ ένα από τα πιο γνωστά γκέι μπαρ της πόλης.

REUTERS
Φόρτωση...