Βραζιλία: Αποπομπή Ρούσεφ

STREAM
Ενεργό:131ημέρες| Ενημερώσεις:32
 
 
Συνεχής κάλυψη
12/05/2016 - 09:36VIDEO

Οι δυνάμεις καταστολής στη Βραζιλία έκαναν χρήση χημικών για να διασπάσουν τους συγκεντρωμένους έξω από το Κογκρέσο τη νύχτα. Περίπου 4.000 υποστηρικτές της Ντίλμα Ρούσεφ βρέθηκαν εκεί για να στηρίξουν την πρώτη γυναίκα πρόεδρο της χώρας.

EURONEWS
12/05/2016 - 10:46ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Μια γυναίκα συμμετέχει σε πορεία διαμαρτυρίας κατά της προέδρου της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρουσέφ, στο Σάο Πάολο. Κατά τη διάρκεια της νύχτας η πλειοψηφία στη Γερουσία τάχθηκε υπέρ της έναρξης της δίκης για την καθαίρεση της και την απομάκρυνσή της από την προεδρία για διάστημα 6 μηνών. Η Ντίλμα Ρουσέφ κατηγορείται για παραβίαση των κανόνων του κεντρικού προϋπολογισμού της χώρας και η επίσημη ψηφοφορία που θα καθορίσει το μέλλον της αναμένεται να διεξαχθεί εντός των προσεχών ωρών.

REUTERS
12/05/2016 - 13:45VIDEO

Πολιτικός σεισμός στη Βραζιλία παραμονές της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο ντε Τζανέιρο. Η Γερουσία της χώρας μετά από μια θυελλώδη και πολύωρη συνεδρίαση αποφάσισε την παραπομπή σε δίκη της προέδρου της χώρας, Ντίλμα Ρούσεφ. Η Γερουσία αποφάσισε με μεγάλη πλειοψηφία 55 υπέρ και 22 κατά, την παραπομπή της προέδρου.

EURONEWS
13/05/2016 - 15:18VIDEO

Εκατοντάδες άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους του Σάο Πάολο σε μια πορεία διαμαρτυρίας, μετά την προσωρινή απομάκρυνση της Ντίλμα Ρούσεφ από τον προεδρικό θώκο. Κάποιοι από τους υποστηρικτές της κινήθηκαν εναντίον των τηλεοπτικών συνεργείων, καθώς θεωρούν πως τα μέσα ενημέρωσης έβαλαν αδίκως εναντίον της πρώτης γυναίκας προέδρου της Βραζιλίας.

EURONEWS
13/05/2016 - 15:51VIDEO

«Πραξικόπημα» και «φάρσα» χαρακτήρισε η Ντίλμα Ρούσεφ την διαδικασία αποπομπής της από την προεδρία της Βραζιλίας. Λίγες ώρες μετά την απόφαση της Γερουσίας να παραπεμφθεί σε δίκη, η Ρούσεφ κατηγόρησε την αντιπολίτευση για συνωμοσία εναντίον της. «Μπορεί να έκανα λάθη, όμως δεν παραβίασα το νόμο», τόνισε. Η πρώτη γυναίκα που εξελέγη πρόεδρος της Βραζιλίας τόνισε ότι δεν πρόκειται να το βάλει κάτω και πως θα δώσει μάχη για να ολοκληρώσει την θητεία της.

EURONEWS
Φόρτωση...