Επίσκεψη Ομπάμα στην Κούβα

STREAM
Ενεργό:284ημέρες| Ενημερώσεις:37
 
 
Συνεχής κάλυψη
18/02/2016 - 10:15VIDEO

Την πρώτη επίσκεψη αμερικανού προέδρου, στην Κούβα από το 1928, αναμένεται να πραγματοποιήσει τις επόμενες εβδομάδες ο Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο του Λευκού Οίκου. Η επίσημη ανακοίνωση καθώς και οι λεπτομέριες του ταξιδιού θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Τετάρτη. Μετά από μισό αιώνα διπλωματικών εντάσεων Ουάσινγκτον και Αβάνα, αποκατέστησαν τις σχέσεις τους τον Δεκέμβριο του 2014. Η πρώτη επίσκεψη αμερικανού προέδρου στην Κούβα μετά από 88 χρόνια, αναμένεται να αποκαταστήσει πλήρως τη συνεργασία των δύο χωρών σε διπλωματικό αλλά και οικονομικό επίπεδο.

euronews
18/03/2016 - 15:38VIDEO

Ενθουσιασμένοι είναι οι κάτοικοι της Μικρής Αβάνας στο Μαϊάμι της Φλόριντα, εν όψει της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην Κούβα. Ο Ομπάμα θα επισκεφθεί την Κούβα στις 22 Μαρτίου και θα είναι η πρώτη φορά που Αμερικανός πρόεδρος πατάει το πόδι του στο νησί από το 1928. «Μου αρέσει το γεγονός ότι κάνουμε άνοιγμα προς την Κούβα, αλλά δεν μου αρέσει ότι όλα γίνονται προς όφελος της Κούβας», δήλωσε ένας νεαρός κάτοικος του Μαϊάμι.

EURONEWS
19/03/2016 - 18:29ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Τουρίστες από την Καλιφόρνια, βγάζουν φωτογραφίες μπροστά από μία αφίσα του Κουβανού προέδρου Ραούλ Κάστρο με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, στην Αβάνα, ενόψει της επικείμενης επίσκεψης του Ομπάμα στην Κούβα. Η επίσκεψη στις 21-22 Μαρτίου θεωρείται ιστορικής σημασίας, καθώς αποτελεί την πρώτη φορά μετά από 88 χρόνια που Αμερικανός πρόεδρος επισκέπτεται επίσημα την Κούβα.

REUTERS
Φόρτωση...