Επίσκεψη Ομπάμα στην Κούβα

STREAM
Ενεργό:284ημέρες| Ενημερώσεις:37
 
 
Συνεχής κάλυψη
28/03/2016 - 20:00VIDEO

Αποστάσεις από την πολιτική προσέγγισης Ουάσινγκτον - Αβάνας λαμβάνει ο Φιντέλ Κάστρο, μια εβδομάδα μετά την ιστορική επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Κούβα. Μέσω ανοιχτής επιστολής 1.500 λέξεων ο ιστορικός ηγέτης της χώρας χαρακτήρισε «σιροπιασμένα λόγια» την ρητορική συμφιλίωσης του αμερικανού προέδρου. «Κινδυνεύσαμε να πάθουμε έμφραγμα με όσα είπε», υποστηρίζει ο Φιντέλ Κάστρο, καταλήγοντας ότι «η Κούβα δεν έχει ανάγκη από τα δώρα της αυτοκρατορίας».

EURONEWS
23/03/2016 - 10:21VIDEO

Μπαράκ Ομπάμα και Ραούλ Κάστρο τήρησαν ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες.  Μαζί τους και όσοι παρακολουθήσαν τον φιλικό αγώνα μπέιζμπολ, ανάμεσα στους Τάμπα Μπέι Ρέις και την Εθνική Ομάδα της Κούβας. Όμως, ο Αμερικανός Πρόεδρος είχε την ευκαιρία να απευθυνθεί στον λαό της Κούβας. Η ομιλία του στο «Μεγάλο Θέατρο» της Αβάνα, μεταδόθηκε απευθείας από την κρατική τηλεόραση.

euronews
22/03/2016 - 10:10VIDEO

Πιέσεις για μεταρρυθμίσεις στο πεδίο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων άσκησε ο Μπαράκ Ομπάμα στον Ραούλ Κάστρο κατά την ιστορική τους συνάντηση στο Μέγαρο της Επανάστασης στην Αβάνα. Ο Κουβανός πρόεδρος από την πλευρά του κατήγγειλε την πολιτική των δύο μέτρων και δύο σταθμών που, όπως είπε, εφαρμόζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες.

euronews
22/03/2016 - 08:38VIDEO

Οι ημέρες της φθηνής διαμονής στην Κούβα τελειώνουν. Η εξομάλυνση των σχέσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες έχει οδηγήσει σε μεγάλη αύξηση τις τιμές για τα 63.000 δωμάτια ξενοδοχείων της χώρας. Παράλληλα, Αμερικανοί «παίκτες» μπαίνουν στον χώρο. Την αρχή έκανε η αλυσίδα ξενοδοχείων Starwood Hotels & Resorts Worldwide, η πρώτη που υπογράφει συμφωνία με την Κούβα.

euronews
Φόρτωση...