Εκρηξη στην Κωνσταντινούπολη

STREAM
Ενεργό:77ημέρες| Ενημερώσεις:41
 
 
Συνεχής κάλυψη
12/01/2016 - 11:41VIDEO

Ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε την τουριστική περιοχή Σουλταναχμέτ στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον οκτώ νεκρούς και άγνωστο αριθμό τραυματιών. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως είδαν ανθρώπινα μέλη διασκορπισμένα κοντά στο σημείο. Πρόκειται για τη συνοικία όπου βρίσκονται σπουδαία μνημεία, όπως η Αγιά Σοφιά και το Μπλε Τζαμί. Στην περιοχή έσπευσαν ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα. Τα αίτια της έκρηξης παραμένουν ασαφή.

EURONEWS
12/01/2016 - 12:14SLIDESHOW

Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί στο Σουλτάν Αχμέτ της Κωνσταντινούπολης.Μεταξύ αυτών, σύμφωνα με το CNN Turk, βρίσκονται τουρίστες από τη Γερμανία και τη Νορβηγία.Σύμφωνα με ορισμένα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η έκρηξη -κοντά σε στάση του τραμ- είναι πιθανόν να προκλήθηκε από καμικάζι, ωστόσο κάτι τέτοιο προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιωθεί.Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή, όπου χτυπά η καρδιά του τουρισμού, στην πλατεία του Σουλτάν Αχμέτ, κοντά στο Μπλε Τζαμί και στην Αγία Σοφία. Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα, τα οποία απομακρύνουν τα θύματα. 

12/01/2016 - 12:32ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Άνδρες της τουρκικής αστυνομίας απομακρύνουν τον κόσμο από το σημείο της έκρηξης στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης. Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί στο Σουλτάν Αχμέτ της Κωνσταντινούπολης. Μεταξύ αυτών, σύμφωνα με το CNN Turk, βρίσκονται τουρίστες από τη Γερμανία και τη Νορβηγία. Το ελληνικός υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει προς το παρόν πληροφορίες για Έλληνες τουρίστες μεταξύ των θυμάτων της έκρηξης.

REUTERS
12/01/2016 - 13:56GRAPHIC
12/01/2016 - 14:08VIDEO

Η δήλωση του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν για την έκρηξη σε κεντρικό σημείο της Κωνσταντινούπολης.

euronews
Φόρτωση...