Σύνοδος ΝΑΤΟ - Ουαλία 2014

STREAM
Ενεργό:20ημέρες| Ενημερώσεις:56
 
 
Συνεχής κάλυψη
06/09/2014 - 18:44ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σε στιγμιότυπο από την επίσκεψή του Στόουνχεντζ. Ο Ομπάμα μετέβη στο νεολιθικό μνημείο από την Ουαλία όπου βρισκόταν για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ.Οι ΗΠΑ θα κυνηγήσουν τους ηγέτες του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ, με στόχο να διαλυθεί η οργάνωση, όπως έκαναν με την αλ Κάιντα και όπως κάνουν στη Σομαλία, διεμήνυσε ο Αμερικανός πρόεδρος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής του Οργανισμού.

REUTERS
06/09/2014 - 18:09VIDEO

Αρραγές μέτωπο κατά των μαχητών του Ισλαμικού κράτους και της διεθνούς τρομοκρατίας ήταν το μήνυμα που έστειλαν τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ από την Σύνοδο Κορυφής της Ουαλίας. Κατά γενική ομολογία οι πρώτες εκτιμήσεις από τις συνομιλίες που έγιναν ήταν θετικές, με την ΕΕ και τις ΗΠΑ να συμφωνούν ότι η βορειοαντλαντική συμμαχία πρέπει να ενισχυθεί.

euronews
05/09/2014 - 23:51VIDEO

Ο νέος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, που θα αναλάβει τα ηνία της Συμμαχίας από την 1η Οκτωβρίου, παρουσιάστηκε επίσημα στη Σύνοδο της Ουαλίας. Ορίστηκε διάδοχος του Άντερς Φογκ Ράσμουσεν στις 28 Μαρτίου. Η Γερμανία ήταν η χώρα που ανέλαβε την πρωτοβουλία για τον διορισμό του στη θέση αυτή. Στη συνέχεια την πρόταση στήριξαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και τα υπόλοιπα κράτη-μέλη.

euronews
05/09/2014 - 23:50VIDEO

Σαφές και ηχηρό ήταν το μήνυμα του ΝΑΤΟ προς τη Ρωσία μετά τη λήξη της συνόδου κορυφής στην Ουαλία. Τη σύσταση δύναμης ταχείας αντίδρασης για την αντιμετώπιση των κρίσεων σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας. Ο Άντερς Φογκ Ράσμουσεν εμφανίστηκε επιφυλακτικός για την εκεχειρία που συμφωνήθηκε στην ανατολική Ουκρανία.

euronews
05/09/2014 - 23:48VIDEO

Την ώρα που οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους δημοσιοποιούν βίντεο με στόχο τη στρατολόγηση, προσπαθώντας να ενισχύσουν τις θέσεις τους, οι χώρες του ΝΑΤΟ κάνουν το ίδιο. Στο κλείσιμο της συνόδου κορυφής της Συμμαχίας, οι Ηνωμένες Πολιτείες απηύθυναν έκκληση για επιπλέον υποστήριξη στη μάχη κατά των φανατικών μουσουλμάνων. Ακριβώς πόσες και ποιες χώρες θα συνδράμουν παρέμεινε ασαφές, ενώ ο Μπαράκ Ομπάμα απέκλεισε το ενδεχόμενο χερσαίων επιχειρήσεων.

euronews
05/09/2014 - 17:36VIDEO

Συνεχή παρουσία στο ανατολικό τμήμα της συμμαχίας θα διατηρήσει το ΝΑΤΟ όπως αποφάσισαν οι ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων των χωρών-μελών σύμφωνα με το γενικό γραμματέα του Βορειοατλαντικού Συμφώνου Άντερς Φο Ράσμουσεν. Όπως ανέφερε ο κ. Ράσμουσεν η παρουσία αυτή θα είναι κυλιόμενη αλλά μόνιμη. Το Σχέδιο Ετοιμότητας Δράσης (Readiness Action Plan, RAP) της συμμαχίας στέλνει το σαφές μήνυμα πως «το NATO προστατεύει όλους τους συμμάχους ανά πάσα στιγμή», τόνισε ο Ράσμουσεν.

NATO
Φόρτωση...