Διαδοχή στον θρόνο της Ισπανίας

STREAM
Ενεργό:125ημέρες| Ενημερώσεις:36
 
 
Συνεχής κάλυψη
02/06/2014 - 13:08VIDEO

Την παραίτηση του ισπανού βασιλιά Χουάν Κάρλος ανακοίνωσε το πρωί ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι. Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε νωρίς το πρωί τον βασιλιά στα ανάκτορα μετά από αίτημα του Χουάν Κάρλος. Ο ίδιος του ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί από τον θρόνο και ότι τη θέση του θα πάρει ο πρίγκιπας Φίλιππος. Ο 76χρονος Χούαν Κάρλος είχε υποβληθεί τους τελευταίους μήνες σε αρκετές επεμβάσεις στο πόδι ενώ η υγεία του είναι αρκετά κλονισμένη.

euronews
02/06/2014 - 16:35ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Ο βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος εγκαταλείπει μετά από περίπου 40 χρόνια το θρόνο της χώρας του υπέρ του υιού του, διαδόχου Φιλίππου, ανακοίνωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι. Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε νωρίς το πρωί τον βασιλιά στα ανάκτορα μετά από αίτημα του Χουάν Κάρλος. Ο ίδιος του ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί από τον θρόνο και ότι τη θέση του θα πάρει ο πρίγκιπας Φίλιππος. Ο 76χρονος Χούαν Κάρλος είχε υποβληθεί τους τελευταίους μήνες σε αρκετές επεμβάσεις στο πόδι ενώ η υγεία του είναι αρκετά κλονισμένη.

REUTERS
03/06/2014 - 12:36VIDEO

Η αιφνιδιαστική παραίτηση του βασιλιά Χουάν Κάρλος, υπέρ του γιου του Φίλιππου, πυροδότησε σειρά αντιμοναρχικών διαδηλώσεων σε 44 ισπανικές πόλεις. Περισσότεροι από 20.000 διαδηλωτές κατέκλυσαν την πλατεία Πουέρτα δελ Σολ, στο κέντρο της Μαδρίτης. Με πλακάτ στα χέρια και φωνάζοντας συνθήματα κατά της μοναρχίας, ζήτησαν την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την επίλυση του πολιτειακού ζητήματος στην Ισπανία.

EURONEWS
03/06/2014 - 19:42VIDEO

Ο βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος θέλει να παραιτηθεί από τον θρόνο, αλλά δεν μπορεί! Έτσι, το πρωί της Τρίτης πραγματοποιήθηκε στην Μαδρίτη το πρώτο υπουργικό συμβούλιο της χώρας, μετά από την εκδήλωση της πρόθεσής του.Σε αυτό συζητήθηκε το νομικό πλαίσιο που πρέπει να υιοθετηθεί, ώστε να επιτραπεί η παραίτηση του ανώτατου άρχοντα της χώρας, κάτι που μέχρι σήμερα δεν είχε προβλεφθεί.

EURONEWS
04/06/2014 - 11:12GRAPHIC
Φόρτωση...